THL: Keuruulla seitsemän uutta koronatartuntaa - Uutiset - Suur-Keuruu

THL: Keuruulla seitsemän uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi Keuruulla maanantaina seitsemän uuttaa koronavirustartuntaa ja Petäjävedellä yhden.

Multialla toisen rokoteannoksen saaneita on 57 prosenttia, Keuruulla 53,5 prosenttia ja Petäjävedellä 47 prosenttia.

6.9. 14:23

Keuruulla maanantain uusien tartuntojen lukumäärä on tähän mennessä päivittäisistä luvuista korkein. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä KSSHP:ssä uusia tartuntoja ilmoitettiin lisäksi vain Jyväskylässä, missä niitä oli yhdeksän. Maakunnan tartuntojen yhteismäärä oli 17.

Keuruulla on todettu tähän mennessä kaikkiaan 46 koronavirustartuntaa ja Petäjävedellä 47. Multialla ei ole raportoituja tartuntoja. THL ei ilmoita koronatartuntoja niistä kunnista, joissa tartuntoja on todettu epidemian aikana 0–4 kappaletta.

Keuruun kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on viime päivinä määrätty useita oppilaita ja lapsia karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia.

Haapamäen yhteiskoululla on ilmennyt useita koronatapauksia, minkä vuoksi oppilasryhmiä ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Keuruun ala-asteella yksi luokka on karanteenissa luokassa ilmenneen koronatapauksen johdosta. Haapamäen päiväkodissa osa lapsista ja henkilökunnasta on karanteenissa. Yksittäisiä kyytioppilaita on myös asetettu altistuskaranteeniin.

Terveysviranomaiset ovat ottaneet yhteyttä karanteeniin määrättyihin oppilaisiin ja lasten perheisiin ja heille on annettu ohjeet karanteenista. Karanteeni koskee vain niitä lapsia ja oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Koulut tiedottavat huoltajille Wilman kautta karanteeniajan opiskelutavoista ja kouluruokailujen järjestämisestä.

Ensimmäisen koronakorotuksen on saanut KSSHP:n alueella 72,6 prosenttia ja kaksi rokotusta 49,2 prosenttia. Keuruulla kerran rokotettuja on 75,2 prosenttia ja kaksi annosta saaneita 53,5 prosenttia. Multialla vastaavat osuudet ovat 74,5 prosenttia ja 57 prosenttia ja Petäjävedellä 68,5 prosenttia ja 47 prosenttia.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat kaikki yli 12-vuotiaat. Koululaisten rokotukset annetaan pääasiassa kouluterveydenhuollossa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset