Yli kolmannes rokotettu Keuruulla ja Multialla - Uutiset - Suur-Keuruu

Yli kolmannes rokotettu Keuruulla ja Multialla

Perusterveiden rokotusten ennakoidaan alkavan Keski-Suomessa viikoilla 19-20 eli ensi viikosta lähtien.

3.5. 15:57

Koronatilanteen tunnusluvut jatkavat laskuaan Keski-Suomessa. Koko Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on perustasolla.

Koronan ilmaantuvuusluku oli maanantaina Keski-Suomessa 6,3 sataatuhatta asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana, kun se edellisellä 14 vuorokauden jaksolla oli 30,04. Tapausmäärä oli 16, kun se edeltävällä kahden viikon jaksolla oli 76.

Keuruulla on edelleen raportoitu 18 ja Petäjävedellä 33 tartuntaa. Luvuissa ei ole nousua. Multia ei ole THL:n kuntalistalla, jolla ovat kunnat, joissa tartuntoja on todettu viisi tai enemmän.

Keuruulla ensimmäisen annoksen saaneiden rokotuskattavuus on 33,7 prosenttia, Multialla 39,2 ja Petäjävedellä 32,2 prosenttia. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissa rokotuskattavuus on 31,0 prosenttia ja koko maassa 30,4 prosenttia.

Rokotusjärjestys etenee Keski-Suomen alueella jo varsin ripeästi myös perusterveiden kansalaisten ikäryhmissä. Tähän on vaikuttanut muun muassa se, että rokotteita on viime aikoina saatu aiempaa enemmän.

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen alueella ovat rokotusvuorossa yli 65-vuotiaat ja yli 16-vuotiaat molempiin riskiryhmiin kuuluvat. Yli 70-vuotiaat on pääasiassa rokotettu, ja rokottamattomat voivat tilata ajan. Perusterveiden rokotukset on tavoitteena aloittaa viikolla 19-20 iäkkäimmistä alkaen sen mukaan, kuinka rokotteita saadaan.

Keski-Suomen koronanyrkki kannustaa kaikkia perusterveiden ryhmään kuuluvia seuraamaan oman kuntansa osalta rokotusjärjestystä ja varaamaan rokotusajan. Vapaita aikoja löytyy kaikkien kuntien ajanvarauksesta. Koronanyrkki haluaa vielä muistuttaa kansalaisia, että ainoa tie pandemiasta eroon pääsemisessä ja sitä kautta rajoitusten purkamisessa on, että väestöön saadaan tarvittava rokotekattavuus.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset