Vain yksi koronatartunta Keski-Suomeen – Ilmaantuvuusluku laskee ja rokotusmäärät kasvavat maakunnassa - Uutiset - Suur-Keuruu

Vain yksi koronatartunta Keski-Suomeen – Ilmaantuvuusluku laskee ja rokotusmäärät kasvavat maakunnassa

Keski-Suomen maakunnan ilmaantuvuusluku pieneni keskiviikkona 28,5:stä 28,1:een.

21.4. 12:26

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antaman raportin mukaan Keski-Suomessa tilastoitiin keskiviikkona 21.5. yksi uusi koronatartunta. Tartuntatapaus kirjattiin Laukaassa.

Keuruulla on raportoitu 17 ja Petäjävedellä 33 tartunnasta pandemian alusta lähtien. Multia ei ole THL:n kuntalistalla, missä ovat kunnat, joissa tartuntoja on todettu viisi tai enemmän.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku pienentyi tiistaina 28,5:sta 28,1:een. Ilmaantuvuusluvulla kuvataan koronatartuntojen määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Keuruulla koronarokotuksia on annettu kaikkiaan 2348 kappaletta, ensimmäisiä annoksia 2185 ja toisia 163.

Multialla koronarokotuksia on annettu kaikkiaan 495, ensimmäisiä annoksia on annettu 481 ja toisenkin annoksen on saanut 14 multialaista.

Petäjävedellä koronarokotuksia on annettu 937, ensimmäisiä annoksia 893 ja toisia 45.

Rokotustiedot ovat THL:ltä 20.4. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä. Tiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Hallitus hyväksyi tiistaina 20.4. suunnitelman, jossa se aloittaa koronarajoitusten purkamisen vaiheittain niillä alueilla, jossa koronatilanne on maltillinen. Muun muassa lasten ja nuorten ulkona tapahtuvat ryhmäharrastukset avataan ensimmäisenä.

Myös enintään 50 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia pyritään avaamaan niin alueilla, jossa tautitilanne on perustasolla. Ulkona pidettävissä tilaisuuksissa ei enää vaadita kahden metrin turvaväliä kesäkuussa.

Hallituksen suunnitelmaa tarkastetaan epidemiatilanteesta riippuen kahden viikon välein. Mikäli koronan tunnusluvut jatkavat laskuaan ja koronatilanne paranee, voi hallitus päättää tulevalla viikolla poikkeusoloista luopumisesta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset