Petäjäveden vesiongelmat jatkuvat: Talousvesi on keitettävä – Kolme vedenjakelupistettä palvelee kuntalaisia kuten tähänkin asti - Uutiset - Suur-Keuruu

Petäjäveden vesiongelmat jatkuvat: Talousvesi on keitettävä ja Vehkasuon lähde on käyttökiellossa– Kolme vedenjakelupistettä palvelee kuntalaisia kuten tähänkin asti

Keittokehotus jatkuu Petäjäveden kunnan talousvesiverkoston alueella.

Puhdas talousvesi on noussut arvoon arvaamattomaan Petäjävedellä, jossa kunnan päävedenottamo on poissa käytöstä, toisessakin vedenottamossa on laatuongelmia ja suositusta lähteestä on löytynyt koliformisia bakteereita.

25.10.2019 16:50

Talousvesi tulee edelleen keittää Petäjäveden kunnan vesilaitoksen jakelualueella. Keittokehotus annettiin varotoimenpiteenä torstaina 24. lokakuuta, kun havaittiin, että Hätälän vedenottamon raakaveden mikrobiologinen laatu oli heikentynyt. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto selvittää tilannetta yhteistyössä Petäjäveden kunnan kanssa. Raaka- ja verkostoveden laatua seurataan koko ajan tihennetysti.

Tilanteen jatkosta tiedotetaan seuraavaan kerran Jyväskylän kaupungin ja Petäjäveden kunnan internetsivuilla maanantaina 28. lokakuuta iltapäivällä, kun käytettävissä on uusia veden laadun tutkimustuloksia.

Keittokehotus ei koske Kintauden vesiosuuskuntaa, jonne vesi tuotetaan Vesangan vedenottamolta.

Petäjäveden kunta on jo aiemmin järjestänyt tilapäiset vedenjakelupisteet, jotka ovat edelleen käytettävissä. Näistä jakelupisteistä voi hakea talousvettä omiin puhtaisiin astioihin veloituksetta.

Vehkasuon lähde käyttökiellossa toistaiseksi

Petäjäveden Kintaudella valtatie 23:n varrella sijaitsevan Vehkasuon lähteen vedessä havaittiin värimuutosta alkuviikosta.

Torstaina 24. lokakuuta otetun näytteen alustavien tulosten mukaan vedestä on havaittu koliformisia bakteereita. Koliformisten bakteerien esiintyminen ilmentää veden yleistä mikrobiologista laatua ja voi olla osoitus esimerkiksi ympäristöperäisestä likaantumisesta tai ulosteperäisestä saastumisesta. Tämän vuoksi vettä ei saa käyttää talousvetenä toistaiseksi.

Ympäristöterveydenhuolto seuraa veden laatua ja tiedottaa asiasta lähteen ilmoitustaululla ja Jyväskylän kaupungin ja Petäjäveden kunnan internetsivuilla.

Vedenkäyttöohjeet, kun keittokehotus on voimassa

Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.

Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Lähde: Jyväskylän kaupunki

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos