Kirkko on turva, kun hätä on suurin - Uutiset - Suur-Keuruu

Kirkko on turva, kun hätä on suurin–Piispa Simo Peura tutustuu Petäjäveden seurakunnan asioihin sunnuntaihin saakka

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura tutustuu Petäjäveden seurakuntaan viikonlopun ajan. Tarkastus huipentuu juhlamessuun ja peruskorjatun kirkon käyttöönottoon sunnuntaina.

Piispa Simo Peura kätteli paneelikeskustelun päätteeksi keskustelijat. Jonne Hyttinen ja Paul-Mikael Jylhä ovat yläkoululaisia. Taaempana juontajat Eino Savela ja Hertta Saramäki sekä Saara Torkki ja rehtori Ville Metsäpelto.

12.4.2019 16:53 | Päivitetty 12.4.2019 16:53

– Kirkon merkitys on suomalaisille suurempi kuin äkkiä katsoen luulisi. Kun elämässä yks kaks ottaa todella koville, turvaa ja lohdutusta etsitään kirkosta. Kirkkoa myös kritisoidaan. Se ei haittaa, kaikkia instituutioita saa kritisoida. Jäsenkato ei kuitenkaan ole kirkon koko kuva, vaan kirkon ja kristinuskon merkitys on suomalaisille oletettua suurempi, totesi Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura vastatessaan Petäjäveden nuorten kysymyksiin yläkoululla ja lukiossa järjestetyn paneelikeskustelun alussa. Auditorio Miilussa järjestetty paneeli oli osa piispantarkastusta Petäjäveden seurakunnassa, jonka tärkeitä yhteistyökumppaneita kunnan oppilaitokset ovat. Piispantarkastus Petäjäveden seurakunnassa jatkuu koko viikonlopun ajan.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset