Tuotantosuuntana maa-artisokan viljely - Uutiset - Suur-Keuruu

Tuotantosuuntana maa-artisokan viljely – Kutinlahden sukutilan 13. isäntä Mikko Kutinlahti erikoistuu juuresten viljelyyn

Keuruun Liesjärvellä sijaitsevan Kutinlahden tilan uusi isäntäpari Mikko ja Kaisa Kutinlahti aloittivat tilanpidon viime vuonna. Tuotannossa tila erikoistuu juuresten viljelyyn ja palvelemaan lähiseudun asiakkaita.

Mikko Kutinlahti esittelee maa-artisokkaa. – Sillä on kaksi sesonkia, syksyllä isänpäivän paikkeilla ja keväällä äitienpäivän aikaan. Mukulat säilyvät yleensä pellossa talven yli ja tuoretta satoa saadaan myös varhain keväällä, kertoo Kutinlahti.

15.10.2020 7:15

Keuruun Liesjärven kylällä sijaitsevan Kutinlahden tilan viirissä komeilee vuosiluku 1675. Siitä asti tila on tiettävästi ollut saman suvun hallussa – nyt kolmannentoista isännän voimin.

Uuden isäntäparin, Kaisa ja Mikko Kutinlahden käsiin se siirtyi sukupolvenvaihdoksessa viime vuonna. Mukana menossa kirmaa jo seuraavakin polvi: Aapro, 4 ja Taave 2 vuotta. Kaisa Kutinlahti työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana Keuruulla, jossa nuori perhe edelleen myös asuu.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset