THL on päivittänyt korona-virusta koskevaa ohjeistustaan

THL on päivittänyt koronavirusta koskevaa ohjeistustaan 25. helmikuuta. Epidemia-alueilla oleskelleen on hyvä ottaa puhelimitse yhteyttä paikalliseen terveydenhuollon toimijaan saadakseen lisäohjeita hoitoon hakeutumisesta.

26.2.2020 8:40

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on 25. helmikuuta päivittänyt koronavirustartuntaa koskevaa ohjeistustaan. Koronavirusepidemian tilanne muuttuu koko ajan.

Koronavirustilannetta arvioidaan keskiviikkona EU:n tartuntatautiasiantuntijoiden kesken.

Manner-Kiinan lisäksi tartuntariski on suurentunut Iranissa, Etelä-Koreassa sekä Italiassa Veneton, Lombardian, Piemonten ja Emilia-Romagnan alueilla. Helmikuun viimeisellä viikolla Etelä-Koreassa on todettu yli 900 tapausta ja Iranissa noin 60 tapausta. Italiassa tapauksia on ilmennyt yli 200, sanoo ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä.

Teneriffalla ainakin 20 suomalaista on määrätty karanteeniin hotelliin koronaviruksen vuoksi. Karanteeni aloitettiin, koska yhdellä asukkaalla vahvistettiin koronavirustartunta. Suomalaiset eivät pääse pois hotellialueelta kahteen viikkoon.

Jos äkillisiä hengitystieinfektion oireita ilmenee 14 vuorokauden kuluessa sellaisella henkilöllä, joka on palannut epidemia-alueelta 25. helmikuuta jälkeen, on syytä epäillä koronavirustartuntaa.

– Tapausten nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta torjuntatoimilla voidaan estää muiden ihmisten sairastuminen. Suurin osa Pohjois-Italian hiihtokeskuksista ei sijaitse riskialueilla. Myöskään Milanon lentokentän kautta matkustamiseen ei liity suurentunutta tartuntariskiä.

Toimi näin

Jos olet oleskellut epidemia-alueilla ja sinulle tulee 2 viikon kuluessa kotiin palattuasi äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta, toimi näin:

THL seuraa koronavirusepidemian leviämistä yhteistyössä Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa. Kun tilanteet muuttuvat, THL antaa uutta tietoa asiasta ja päivittää toimintaohjeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos