Kissa herätti emännän joka huomasi tulipalon marjatilan ulkorakennuksissa Keuruulla - Uutiset - Suur-Keuruu

Kissa herätti emännän, joka huomasi tulipalon marjatilan ulkorakennuksissa Keuruulla

Tulipalossa tuhoutui 150 vuotta vanha navettarakennus, jossa nykyisin oli hakelämpövoimala.

2.5.2018 8:22

Haapamäentalon marjatilan emäntä Jonna Haapamäki-Syrjälä heräsi keskiviikkona kello 5.40 siihen, että talon kissa pyrki hätääntyneen oloisena ulos. Hän meni päästämään kissaa pihalle ja huomasi, että perheen koirakin on levoton.

Katolta tuntui kuuluvan merkillistä ropinaa, jota Haapamäki-Syrjälä luuli ensin sateen ääneksi.

Hän meni kuitenkin etupihalle katsomaan, mitä eläimet hätäilivät ja huomasi silloin että tilan 150 vuotta vanha navettarakennus on tulessa. Navetassa ei ole eläimiä.

Tila sijaitsee Keuruun Haapamäellä.

Tuuli kävi poispäin asuinrakennuksesta, joka oli vaarassa

Haapamäki-Syrjälä teki hälytyksen. Oli onni onnettomuudessa, että tuuli kävi poispäin asuinrakennuksesta, sillä navetta ja tulipalossa tuhoutuneet ulkorakennukset sijaitsevat samassa pihapiirissä.

–Pelastuslaitoksen ensimmäinen tehtävä paikalla oli suojata asuinrakennus, joka oli alkuvaiheessa todella vaarassa, sillä säteilylämmöt alueella olivat kovat ja sen vuoksi varastorakennukset syttyivät, sanoo päivystävä päällikkö Pauli Nurminen pelastuslaitokselta.

Rakennukset tuhoutuivat, hunajatuotanto vaarassa loppua

Palossa tuhoutui täysin hieman alle 500-neliöinen vanha navettarakennus, mistä palo on saanut alkunsa. Rakennuksessa sijaitsi hakelämpövoimala.

Lisäksi tuhoutui kaksi noin 250 neliön suuruista ulkovarastoa. Varastoissa oli muun muassa polkupyöriä ja suksia sekä muuta tavaraa säilytyksessä.

Hunajatuotantorakennus kärsi pahat vauriot ja Jonna Haapamäki-Syrjälän ensiarvio oli, että hunajatuotanto päättyy vahinkojen vuoksi.

Raivaustyöt jatkuvat pitkään

Raivaus- ja sammutustyöt tilalla jatkuvat vielä pitkään, palokunta raivaa tuhoutuneita rakennuksia saadakseen kaikki palopesäkkeet sammutettua. Paikalla on ollut 16 pelastuslaitoksen yksikköä Keski-Suomesta ja Pirkanmaalta.

Palon syttymissyytä selvittävät poliisi ja palotutkijat.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset