Mestis: Turussa KeuPa HT:lle paistoi kylmä aurinko

KeuPa kannattajat pitivät kiitettävästi ääntä Turun hallissa, jossa kotiyleisö on tunnetusti ujonpuoleista.

13.4.2018 21:36

Turussa kevät on jo pitkällä. Auringonpaiste ja viidentoista asteen ulkolämpötila toivotti keuruulaiset tervetulleeksi Marli-areenalle. Siihen lämpö sitten loppuikin ja itse ottelu oli jokseenkin viileää meininkiä. KeuPan yhtä maalia vastaan TuTon neljä olivat helppoja, mutta ansaittuja maaleja.

Ensimmäinen erä oli hienoisesti TuTon hallintaa, vaikka KeuPallakin oli hetkensä. Reilun neljän minuutin kohdalla KeuPalla oli hyvännäköisiä paikkoja, mutta tilanne säilyi TuTon johdossa.

TuTon 1 - 0 maalin syntyi jo parin peliminuutin jälkeen Mikke Levon laukauksesta, joka alitti KeuPan maalivahdin Lassi Lehtisen kilpikäden muutamalla sentillä. Se jäi erän ainoaksi maaliksi.

Puolessa välissä erää tuli muutama vaarallinen oman alueen menetys, mutta saman minuutin sisällä kiekko ehti käydä aivan TuTon maaliviivalla, mutta ei ylittänyt sitä. Erän viimeisellä neljänneksellä KeuPan Joona Erving sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta, mutta TuTo ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa.

Lehtinen ahkeroi

Maalivahtien torjunnat kertovat paljon erän kulusta ja hengestä. KeuPan Lehtinen torjui yksitoista kertaa, kun TuTon Julius Pohjanoksa vain kolme.

–Lobettagaa se hermoilu ja jos tegee tiuggaa, niin giakko vaan geskialueelle, kuului TuTon päävalmentaja Miika Elomo valistavan omiaan vaihtoaitiossa, kun toinen erä oli ohittanut puolivälin.

Syy Elomon omaan hermoiluun oli KeuPan parantuneet otteet ensimmäiseen erään verrattuna.

Vaikka kuuden minuutin jälkeen TuTo ottikin edelleen etumatkaa Nico Frimanin aloitustilanteen jälkeen laukomalla 2 - 0 maalilla, niin toinen erä kulki huomattavasti tasaisemmin kuin ensimmäinen erä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Miro-Pekka Saarelainen oli kaventaa pelin läpiajollaan, mutta Pohjanoksa venyi torjuntaan.

Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin muun muassa Saarelaisen läpiajo, joka kuitenkin päättyi Pohjanoksan torjuntaan. Tolppa kolisi TuTon toimesta kahteenkin kertaan ja KeuPa koetteli TuTon maalin sivuverkkoja väärältä puolelta. Paikkoja ei siis puuttunut.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

TuTon vahti Pohjanoksa joutui välillä kiitettävän tulituksen kohteeksi, mutta pysyi tarkkana.

Erän lopussa KeuPa tiivisti tahtia ja TuTo alkoi hermoilla. KeuPa otti jopa Lehtosen vaihtoaitioon, mutta lopulta TuTo itse tarjoili vieraille rehdin ylivoiman ottamalla kaksi jäähyä peräjälkeen. Aki Juusela meni penkille estämisestä ja Manu Honkanen kampituksesta.

KeuPa kavensi mutta toiveet hiipuivat

Kolmanteen erään KeuPa pääsi siis viidellä kolmea vastaan, ja alussa peli vyöryikin Tuton päätyyn. Mutta ylivoima kului tuloksettomasti loppuun, ja erän ensimmäiset seitsemän minuuttia vaikuttivatkin heikoilta KeuPan kannalta. Tapahtumat pysyivät omassa päädyssä, eikä TuTon painetta saatu purettua.

Mutta sitten lähti hyökkäys, jossa Jesse Pelamo ja Sebastian Kauppila tarjoilivat Miro-Pekka Saarelaiselle paikan TuTon maalin eteen, eikä tämä erehtynyt. KeuPa kavensi tilanteeseen 2 - 1 ajassa 47.07.

Toiveet tasoituksesta hiipuivat pikkuhiljaa, kun erän alussa KeuPaa vaivannut jäykkyys pysyi mukana pelissä, ja TuTo piti pelin KeuPan päädyssä.

Ajassa 51.37 TuTon Aki Juusela laittoi kiekon Lehtosen olan vierestä yläkulmaan, ja oltiin tilanteessa 3 - 1.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vielä pari olisi sinne mahtunut, mutta ei sitä sitten enää peliksi olisi voinut sanoa. Turkulaisissa torikokouksissa usein sattuu ja tapahtuu.

Kun erää oli pelaamatta neljä minuuttia, otti KeuPa maalivahdin pois, mutta haettua ylivoimakuviota ei saatu toimimaan. Sen sijaan läpiajoyrityksillä keikko menetettiin TuTolle. Pienen luistelukilpailun päätteeksi Aki Kangasmäki veti tyhjiin loppulukemiksi 4 -1.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Maalivahti Lehtonen tuli vaihtoaitioon jo toisen erän lopulla, kun KeuPa yritti loppuvyörytystä. Kauaa ei tarvinnut aitiossa lepäillä, kun TuTo tarjoili omatoimisesti KeuPalle herkullista ylivoimaa.

Jaaritteluun ei ole aikaa

Lehdistötilaisuus vedettiin läpi pikaisesti. Molemmilla luotseilla varmasti jo painoi seuraaviin peleihin valmistautuminen, joten jaaritteluihin ei ollut aikaa.

–Pienet asia ratkaisivat, kaveri teki helppoja meidän päätyyn, eikä me onnistuttu purkamaan. Mutta, nyt vedetään hyvät palauttelut ja mennään eteenpäin, sanoi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

KeuPan ainoasta maalista vastasi Miro-Pekka Saarelainen, mutta lopulta TuTo karkasi 4-1 lukemiin.

–Meiltä jämäkkä peli, pysyttiin omassa pelissä ja nyt lähdetään hakemaan sitä seuraavaa voittoa. Alta vuorokauteen kaksi isoa peliä, joten keskittymistä tarvitaan, kertasi finaalisarjan hektisyyttä TuTon Elomo.

Taistelu jatkuu finaalisarjan tasatilanteessa 2-2 taas lauantaina Keuruulla, jonka jälkeen tiedossa on vielä ainakin yksi ottelu Turussa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos