Jouset koolle Keuruulle

Keuruulaisen Maria Pellisen ykkösharrastus on sellonsoitto. Sitä hän haluaa jatkaa pitkään musiikkiopistossa. Tiistain oppilaskonsertissa Mariaa säesti Kaja Jantsikene.

21.3.2018 13:08

Yksi tapahtumaan osallistuvista nuorista soittajista on keuruulainen sellonsoiton opiskelija Maria Pellinen, 9.

–Sello on mukava soitin, sen ääni ei ole liian korkea eikä matala, vaan siitä keskiväliltä. Soitan viikonlopun katselmuksessa kaksi kappaletta, niistä pidempi Concertino on minusta kivempi, kappale on pidempi ja siinä on hyvä tunnelma, kertoi nuori sellisti tiistaina ennen Kohti Jousisoitintapahtumaa -oppilaskonserttia Kimarassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Saara Knollia säestää Teemu Lampela.

Musiikki on Pellisen perheessä Marian ja Riitta-äidin yhteinen juttu.

–Soitin itsekin nuorena poikkihuilua, Riitta Pellinen kertoo.

Hänestä viikonlopun katselmus on nuorille soittajille monella lailla hyvä juttu.

–Kiva, että arvioitsijat tulevat kauempaa. Lapset ja nuoret pääsevät myös kuulemaan toistensa soittoa. Ohjelmaa on katselmukseen harjoiteltu pitkän aikaa, mikä tuo soitonopiskeluun tavoitteellisuutta. Katselmus päättyy kansanmusiikkikonserttiin, eli yhteissoittoon, mikä tuo harrastukseen voimaa ja yhteisöllisyyttä, näkee Pellinen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pauli Salminen soitti tiistain oppilaskonsertissa F. Kreislerin musiikkia.

Läntisen Keski-Suomen musiikkiopisto järjestää joka kolmas vuosi jousisoitintapahtuman, joka kerää maakunnan musiikkioppilaitosten nuoria jousisoittajia katselmukseen Keuruun lisäksi Äänekosken Ala-Keiteleen musiikkiopistosta sekä Jyväskylän Gradian musiikkikoulutuksesta.

–Tapahtumaan saapuu tällä kertaa kolmisenkymmentä viulistia ja sellistiä, iältään 8-19 vuotta, joista osa ottaa osaa sekä solisti- että yhtyesarjaan. Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistosta osallistuu kahdeksan soittajaa sekä yksi yhtye, kertoo musiikkiopiston apulaisrehtori Tiiu Tuominen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Elviira Onni soitti J.S. Bachin Gavotin.

Nuoret esittävät katselmuskappaleensa ulkomuistista ja saavat esityksestään sanallisen arvion sekä stipendin. Arvioitsijat ovat tänä vuonna viulumusiikin ja viulupedagogiikan lehtori Maarit Kirvessalo-Nurmela taideyliopisto Sibelius-Akatemiasta ja sellonsoiton lehtori Tapani Heikinheimo ammattikorkeakoulu Metropolian musiikin koulutusohjelmasta.

–Palautetilaisuudessa voivat olla mukana soittaja, opettaja ja vanhemmat. Nuoret saavat siellä positiivisessa hengessä palautetta soitostaan sekä vinkkejä tulevaan harjoitteluun, kertoo Tuominen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Yvette Nzezan ohjemistossa oli kolme erilaista kappaletta.

Tapahtumapaikka on Kulttuuritalo Kimara ja yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Lauantaina esityksiä pääsee kuulemaan kello 10-17 ja sunnuntaina klo 10.30-14.

Sunnuntaina Kimarassa esiintyy myös Keski-Suomen musiikkiopistojen yhteisen kansanmusiikkileirin orkesteri säveltäjä-viulisti Ville Ojasen johdolla. Ohjelmistona kuullaan Ojasen sovittamia ja osin myös säveltämiä kappaleita, jotka useimmat ovat keskisuomalaista alkuperää. Konsertti alkaa kello 15.00.

Ennen oppilaskonsertin alkua viulunsoiton opettaja Aarne Miettinen viritti Elviira Onnin viulua. Vuoroaan odottivat Yvette Nzeza ja Pauli Salminen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos