Sovittelua saatavissa myös Keurusseudulla - osapuolet kohtaavat toisensa ja käsittelevät rikoksen tai riidan aiheuttamia haittoja - Uutiset - Suur-Keuruu

Sovittelu tuo riidan tai rikoksen osalliset neuvottelupöytään

Sovittelun ohjaajat Keski-Suomen sovittelutoimistolla Jyväskylässä, vasemmalta Heidi Nieminen, Leena Hintikka, Laura Soini ja Iiris Aalto selvittävät kussakin tapauksessa sovittelun edellytykset. Varsinaisessa sovitteluneuvottelussa palvelevat puolueettomat, koulutetut vapaaehtoiset asianosaisten kotipaikkakunnalla.

11.10.2017 20:33

Keurusseudulla rikosten ja riitojen sovittelua käytetään yleisesti rikosasioiden alussa etenkin korvausasioiden hoidossa, kun tekijät ovat nuoria.

–Aikuistenkin asioissa sovittelua käytetään, jopa riita-asioiden hoidossa. Sovittelu on vapaaehtoista ja edellyttää aina sekä uhrin että rikoksesta epäillyn suostumusta. Jos osapuoli myöhemmin peruuttaa suostumuksensa, sovittelu keskeytetään. Tyypillisesti sovitteluun soveltuvia rikoksia ovat pahoinpitelyt, varkaudet ja vahingonteot, mutta sovittelussa voidaan käsitellä muitakin rikoksia, jos niiden arvioidaan soveltuvan soviteltaviksi. Mitä törkeämmästä rikoksesta on kysymys, sitä huonommin se lähtökohtaisesti soveltuu sovitteluun, luonnehtii rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari Sisä-Suomen poliisista Jämsästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset