KeuPa HT Mestiksen sarjakärjessä - Uutiset - Suur-Keuruu

KeuPa HT porskuttaa vahvasti Mestiksen sarjakärjessä

Miro-Pekka Saarelaisen ja ketjun upean syöttelyn jälkeen maalivahti Julius Pohjanoksa oli täysin vailla mahdollisuuksia.

4.10.2017 22:48

KeuPa HT jatkoi upeasti alkanutta kauttaan ottamalla hienon voiton maalein 2-4 (1-1, 0-3, 1-0) sarjan ehdottomasta ennakkosuosikista TUTO Hockeysta. Turkulaisten tavoitteena tällä kaudella on vain ja ainoastaan Mestis-mestaruus, mutta kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla. Kotijoukkueella oli alla avaustappio Espoo Unitedille ja nihkeä jatkoaikavoitto LeKistä sen asettuessa Kupittaalla piikkipaikalla porskuttanutta keuruulaissikermäävastaan.

Kotijoukkue nosti ottelun aluksi ennen sarjakautta pelatun Suomen Cupin mestaruusviirin Kupittaan hallin kattoon. Liekö se antanut vähän lisää potkua TUTOlle, joka pääsi heti kättelyssä pelaamaan ylivoimaa Niko Ahoniemen estämisjäähyn ansiosta. Keuruulaiset pelasivat loistavan alivoiman, eikä joukkue antanut isännille yhtäkään laukaisupaikkaa.

TUTOn ensimmäinen kunnon hyökkäys yllätti kuitenkin seitsemän minuutin kohdalla maalivahti Lassi Lehtisen Aki Keinäsen ohjatessa kauden ensimmäisen maalinsa lähietäisyydeltä.

KeuPa ei avausmaalista hätkähtänyt ja se käytti siirretyn rangaistuksen aikana syntyneen tilanteen hienosti hyväkseen. Jesse Pelamo siirsi kiekon Miro-Pekka Saarelaiselle, jonka laukauksen ohjasi Markus Jokinen maalivahdin edestä varmasti verkon perukoille. Tämä oli Jokisen kauden avausmaali.

Erän lopun vieraat taistelivat neljä minuuttia loistavaa alivoimaa ja kahta tolppalaukasta lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt.

Kakkoskenttä otti pelin haltuunsa

Toiseen erään tuli huippuvireä KeuPa HT ja sen TUTO-kasvatti Kristian Tikka teki ensiesiintymisessään KeuPa HT:ssä komean maalin heti erän alkuun entisessä kotihallissaan. Tikka palkittiin KeuPa HT:n parhaana pelaajana. Esityön tähän maaliin tekivät Jere Helenius ja Sebastian Kauppila.

Tikka on pelannut nuorten mestikseksessä yli 150 ottelua ja oli viime kaudella turkulaisten paras pistemies. Mies ehti pelata myös mestiksessä muutaman ottelun ja sitäkin enemmän naantalilaisseura VG 62:ssa.

Reilu puoli minuuttia ehti kulua, kun KeuPan tehokas kakkosviisikko näytti maalintekomallia Jesse Pelamon iskiessä kauden toisen osumansa Jokisen ja Saarelaisen hienon kuvion päätteeksi. Tämä riitti maalivahti Kaarlehdolle, joka sai antaa paikkansa Julius Pohjanoksalle.

KeuPan maalivahti näytti puolestaan omaa osaamistaan torjuen seuraavalla minuutilla varmasti Aki Juuselan rangaistuslaukauksen.

Erän komeimmasta maalista vastasi kakkoskentän Miro-Pekka Saarelainen syksyn toisella osumallaan ajassa 27.24 Jokisen ja Pelamon toimiessa adjutantteina. Maalivahti Pohjanoksa oli täysin vailla mahdollisuuksia keuruulaistaitureiden tyylitellessä vanhaan venäläistyyliin kiekkoa lavasta lapaan.

Näin jokainen tämän kentällisen hyökkääjä pääsi maalin makuun. Kakkosvitjan sentteri Jesse Pelamo kiitteli pelin jälkeen laitureitaan, joiden kanssa on löytynyt yhteinen kemia heti kauden alkuun.

–Olisimme voineet paremmalla onnella tehdä muutaman maalin lisääkin, mutta täytyy olla tyytyväinen tähänkin ja tuollaiset kaverit tekevät sentterin työstä mukavan pelata, hän sanoi.

Pelamon mukaan joukkueen yhteishenki on myös esimerkillinen, eikä kauden avaus ole ollut pelaajille mikään yllätys.

–Joka ilta taistellaan voitosta ja kausi on vielä nuori, mutta tästä on hyvä jatkaa, totesi Jesse Pelamo.

Vauhdikas ja viihdyttävä kolmas erä

Kolmas erä oli vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa parhaimmillaan. Vieraiden kaksiminuuttinen erän alkuun antoi TUTOlle mahdollisuuden kavennukseen, mutta KeuPan alivoima oli kohdallaan ja maalivahti Lehtinen oli itse varmuus tolppien välissä.

KeuPa sai puolestaan ylivoiman 3.erän lopussa ja myllytti sen ajan täysin kotijoukkueen päässä, mutta kruunu jäi saamatta hyvistä yrityksista huolimatta. TUTO Hockey sai vähän lohtua viimeisen vitosen alkaessa rankkarissa epäonnistuneen Aki Juuselan päästessä tuikkaamaan pienestä kulmasta kiekon ohi Lassi Lehtisen. Syöttäjiksi maaliin saatiin Aki Keinänen ja Mikke Levo.

Ensimmäisen erän alivoimat joukkue pystyi taistelemaan kunnialla ja tekemään vielä tasoituksenkin. Toinen erä oli täysin keuruulaisten heiniä ja joukkue myllytti neljän kentällisen voimin kotijoukkueen epätoivon partaalle.

–KeuPa pelasi viimeisen erän tyylikkästi ja kypsästi, päävalmentaja Mikko Heiskanen kiitteli koko joukkuetta.

–Kakkoskenttä kokonaisuudessaan pelasi loistavan ja tasapainoisen ottelu. Siinä on peliä tekevä sentteri sekä maalintekijä ja työmyyrä yhdessä tasapainoisen puolustuksen kanssa. Maalivahti Lassi Lehtinen oli varma ja tolpatkin olivat tänään hänen puolellaan.

Alivoimaa ei voi juuri paremmin pelata ja päävalmentajan mukaan taistelu pelipaikoista on luonut hyvähenkisen ja yritteliään joukkueen.

–Tästä on hyvä jatkaa, mutta paljon on vielä tehtävää edessä. Edessä on tiukat kolmen viikon härkäviikot kolmen ottelun tahdilla ja tässä tarvitaan kaikkia, totesi Mikko Heiskanen tiukan illan päätteeksi.

TUTO Hockey-KeuPa HT

1.erä:

7.33 1-0 Aki Keinänen (Mika Hyvärinen ja Anssi Virkki)

12.35 1-1 Markus Jokinen (Miro-Pekka Saarelainen ja Jesse Pelamo)

2.erä:

23.22 1-2 Kristian Tikka (Jere Helenius ja Sebastian Kauppila)

24.04 1-3 Jesse Pelamo (Markus Jokinen ja Miro-Pekka Saarelainen)

Mv vaihto Kaarlehto- Pohjanoksa

27.24 1-4 Miro-Pekka Saarelainen (Markus Jokinen ja Jesse Pelamo)

3.erä:

55.43 2-4 Aki Juusela (Aki Keinänen ja Mikke Levo)

Rangaistukset: TUTO Hockey 2 x 2min, KeuPa HT 4 x 2 min

Torjunnat :TUTO Hockey Karolus Kaarlehto 3+2+0 =5, Julius Pohjanoksa 0+11+15=26 , KeuPa HT Lassi Lehtinen 3+7+8= 18

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset