KeuPa HT maksoi kalavelat Turussa – finaalisarja tasoihin

8.4.2018 21:24

Mestiksen finaalit jatkuivat sunnuntai-iltana Turussa. KeuPa kuittasi perjantaisen kotitappion TUTOlle ja tasoitti finaalisarjan lukemin 2-5 (0-4, 1-0, 1-1).

KeuPan voiton takasi hurja avauserä ja lopulta Lassi Lehtisen loistava maalivahtipeli.

–Ei tässä mitään erikoista ollut, kiinnitys mestaruuuteen ratkaisee, KeuPa HT:n Mikko Heiskanen kuittasi tärkeän voiton.

–Meillä on vielä ruuvissa varaa kiristää, eli pystymme tarvittaessa parempaankin, mies hymyili jatkoksi.

Jos perjantaina TUTO tuli lujaa avauserään, oli tällä kertaa KeuPa paremmin hereillä.

Maaleista vastasivat tutut ja vähän harvinaisemmatkin ratkaisijat. Ensin Markus Jokinen iski KeuPan johtoon Jesse Pelamon vahvan esityön jälkeen. Kahden maalin karkumatkalle KeuPan vei Joel Sund Samuli Ratisen loistopassista.

Kahden takaiskun jälkeen TUTO haki herätystä vaihtamalla maalinsuulle Karolus Kaarlehdon Julius Pohjanoksan luistellessa vaihtoon. 

Tämäkään ei pysäyttänyt KeuPa-vyöryä. Kaarlehdon peli sai synkän alun, kun Mikko Lahtinen teki kauden toisen maalinsa kaukaa siniviivan takaa. Kaarlehto hörppäsi ensimmäisen laukauksensa räpylän kautta verkkoon ja tämä viimeistään sai myös reilun 60-päisen vieraskatsomon liekkeihin.

Erän lopussa Jokinen iski erätaukolukemiksi 0-4 käännöllään.

–Oltiin tällä kertaa hereillä. Kyllä edellisen alussa taukokin hiukan painoi, nyt oltiin valmiita, KeuPan Teemu Huttu analysoi taukohaastattelussa.

Torjunta, jota muistellaan vuosienkin päästä

Toiseen erään punnukset tasoittuivat. TUTO sai paikkansa, mutta koko KeuPa ja eritoten maalivahti Lehtinen näyttivät, että Turusta oltiin lähdetty hakemaan vain ja ainoastaan voittoa.

Erän puolivälissä TUTOlla oli avopaikka metrin päässä maalista, mutta Lehtinen nollasi yrityksen eleettömällä räpylätorjunnallaan. Tätä torjuntaa muistellaan vielä vuosien päästä, kyseessä oli yksi kauden komeimmista millä tahansa mittapuulla mitaten.

Erän loppuun isäntäjoukkue pääsi kaventamaan lukemiksi 1-4 Matias Haarasen maalilla.

Kolmannessa erässä lukemia koristeltiin vielä kertaalleen molempien joukkueiden toimesta. Ensin KeuPan Anttoni Honka laukoi avausmaalinsa Mestiksessä ja kahdeksan minuuttia ennen loppua Nico Friman tuplasi isäntien maalisaldon.

Tärkeä ryöstösaalis mukaan Keuruulle

Enempää maaleja ei nähty ja näin KeuPa nappasi tärkeän ryöstön Turusta. Kotietu palasi Keuruulle ja myös henkinen yliote sarjaan näytti tarttuvan KeuPan matkaan.

–Ei tyylillä ole väliä, voitto ratkaisee, KeuPa-kapteeni Jokinen summasi.

–Tunnelmaa riitti. Toiveissa on, että sama jatkuu Keuruulla, mies hymyili.

–Kaksi erää me vain selviydyimme, TUTO valmentaja Miika Elomo selvitti ottelun jälkeen ja katsoi tyhjyyteen.

–Tämä ei riitä näissä kevään peleissä, Elomo päätti pettyneenä.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Keuruulla. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, tilanteen ollessa kahden ottelun jälkeen 1-1.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos