Mestis-tasolla tulevaisuudessakin – Petri Lehtonen KeuPa Hockey Oy:n johtoon

Markku Piilemä
Mestis-tasolla tulevaisuudessakin – Petri Lehtonen KeuPa Hockey Oy:n johtoon

Petri Lehtonen kiinnostus jääkiekkoon alkoi poikansa harrastuksen kautta. Nyt mies johtaa puhetta Mestis-kiekkoa pyörittävän KeuPa Hockey Oy:n hallituksessa.

Markku Piilemä

Keuruulainen Petri Lehtonen on niitä miehiä, jotka tunnetaan paremmin kutsumanimellään kuin ristimänimellään. "Pietu" -lempinimen taustaa ei mies itse edes muista, niin kauan häntä on lempinimellä kutsuttu.

–Saattoi olla, että lapsena en osannut sanoa etunimeäni oikein. Se sitten vääntyi "Pietuksi" ja jäi elämään, Lehtonen hymyilee lempinimelleen.

Nyt Petri Lehtosen nimi alkaa tulla tutuksi kiekkopiireissä, sillä mies valittiin tammikuussa KeuPa Hockey Oy:n yhtiökokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi. Tehtävässään hän seuraa sarjan alusta tammikuille saakka yhtiötä johtanutta Anders Pekkasta.

–Minulla itselläni ei ole minkäänlaista jääkiekkotaustaa, mutta kiinnostuin lajista kuutisen vuotta sitten, kun poikani alkoi pelata KeuPa HT:ssä kiekkoa. Olin KeuPa HT ry:n puolella hallituksen varajäsenenä, mutta kun Mestis-kiekkoa pyörittävä KeuPa Hockey Oy perustettiin, minut houkuteltiin toimintaan mukaan sinne, Lehtonen kertoo taustastaan.

Mies myöntää, että ennen lupaustaan taustayhtiön johtoon piti kotona neuvotella vaimon kanssa, kuinka arki perheessä jatkuu, kun aikaa vievä pesti pidentää työpäivää.

–KeuPa Hockey Oy:ssä ei ole kuin yksi palkattu työntekijä. Minä ja Raaskan Olli hoidamme taustatyötä oman ansiotyömme ohessa rakkaudesta lajiin. Se on selvää, että työpäivät venyvät pitkiksi, kun kiekkoasioita hoidetaan normi työpäivän jälkeen.

Vaikka hallituksen puheenjohtaja vaihtuukin, ei Lehtonen lupaa muutoksia toimintaan. Viime keväänä ja kesänä tälle kaudelle toteutuneet päätökset näyttävät olleen oikeita, sillä KeuPa HT on porskuttanut Mestiksen kärjessä lähes koko kauden.

–Urheilullinen puoli on kunnossa ja yhtiön talousasiatkin ovat parantuneet, miksi siis lähteä muuttamaan mitään kesken kauden. Tiukkaa säästökuuria on pidettävä yllä tulevillakin kausilla. Seuraavaa kautta on jo nyt rakennettu, mistä tiedotetaan myöhemmin, Lehtonen toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Markku Piilemä
Perjantain ottelussa IPK:ta vastaan Petri Lehtonen oli jakamassa kukat KeuPa HT:ssä pelaaville JYPin lainapelaajille, jotka voittivat CHL:n mestaruuden viikolla.

Perjantain ottelussa IPK:ta vastaan Petri Lehtonen oli jakamassa kukat KeuPa HT:ssä pelaaville JYPin lainapelaajille, jotka voittivat CHL:n mestaruuden viikolla.

Tuoreen kiekkopomon haaveena, kuten monella muullakin keuruulaisella, on pitää KeuPa HT Mestis-tasolla tulevaisuudessa. Hyvät pelaajahankinnat sekä pitkäjänteinen markkinointityö ja talousasioiden kehittäminen ovat etusijalla.

–Mestis on ponnahduslauta ammattilaisuuteen. Ei ole pitkä aika, kun Patrik Laine kävi LeKin paidassa pelaamassa Keuruulla KeuPa HT:tä vastaan. Kasvattajasarjana moni A-juniori-ikäinen pelaaja, joka ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaa Liigassa, voi hakea kovuutta ja nopeutta Mestiksessä.

Yksi tavoite Lehtosen mukaan on myös tehdä KeuPa HT:stä joukkue, johon halutaan tulla pelaamaan.

–Me haluamme pitää pelaajistamme huolen niin, ettei hänen tarvitse keskittyä muuhun kuin pelaamiseen. Kun yhdistämme sen tasokkaaseen ja ammattimaiseen valmennukseen, imu KeuPa HT:hen kasvaa. Tällaisia juttuja on jo kantautunut korviin, mikä kuulostaa hyvältä. Työtämme arvostetaan, Lehtonen sanoo.

Mestis-kiekon taustalla tehtävään työmäärään nähden Lehtonen toivoisi lisäkäsiä mukaan toimintaan. KeuPa Hockey Oy:ssä on pieniä, mutta tärkeitä asioita, joita hoidetaan nyt muutaman miehen voimin.

–Hyville tekijöille löytyy vastuunalaista työtä. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä vaikkapa minuun ja kertoa, mitä haluaa tehdä.

Erityisen hyvillään uusi kiekkopomo on Keuruun jäähallin remontista. Olosuhteiden on luvattu parantuvan tämän valtuustokauden aikana, mikä oli edellytys Mestis-tason jatkumiselle Keuruulla.

–Ei muuta kuin kaikki hallille kannustamaan KeuPa HT:tä ensiksi runkosarjan voittoon ja sitten mitalipeleihin. Nyt kannattaa vielä saapua nauttimaan kylmästä hallista, sillä ensi kaudella se saattaa olla jo myöhäistä, Lehtonen nauraa.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Eihän siellä ole muita palkattuja kuin vesalan teemu

  • Nimetön

    KeuPa Hockey Oy:ssä ei ole yksi palkattu työntekijä.

    On ilmeisesti kirjoitusvirhe, korjatkaa, mitä tämä tarkoittaa. Onko yksi työntekijä vai ei ole YHTÄÄN palkattua työntekijää?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio