Liiga JYP ja KeuPa HT yhteistyöhön

Jääkiekko: Keski-Suomen kiekkoseurat hakevat yhteistyöllä pelaajien kehittämistä ja maakunnallista näkyvyyttä

markku piilemä
Liiga JYP ja KeuPa HT yhteistyöhön

Mitalit mielessä. KeuPa HT:n ensi kaudessa on vahva keskisuomalainen sävy, kun joukkue alkaa tehdä yhteistyötä Liigassa pelaavan JYPin kanssa.

Markku Piilemä

Liigassa pelaava JYP ja Mestis-joukkue KeuPa HT ovat solmineet kauden 2017–2018 kattavan yhteistyösopimuksen koskien pelaajaliikennettä sekä markkinoinnillista yhteistyötä.

Sopimuksen allekirjoittivat viime torstaina Jyväskylässä JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius ja KeuPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Anders Pekkanen.

Yhteistyöllä haetaan keskisuomalaiselle jääkiekkoilulle näkyvyyttä, pelillistä tasonnostoa sekä jatkuvuutta. JYPin kanssa yhteistyötä tehnyt JYP Akatemia tippui Mestiksestä Suomi-sarjaan, mikä nosti KeuPa HT:n liigaseuran yhteistyökumppaniksi.

– KeuPa HT on keskisuomalainen Mestis-seura, joten monikanavainen yhteistyö on enemmän kuin luonnollista. Pelaajaliikenteen osalta KeuPa HT paikkaa JYP Akatemian jättämää Mestis-aukkoa, toteaa JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius

Sopimuksen markkinoinnillinen osuus painottuu syys- ja kevätkaudella järjestettäviin kahteen Mestis-otteluiltaan, joihin KeuPa hakee Suomen Jääkiekkoliitolta lupaa pelata pelit Jyväskylän jäähallissa.

– Haluamme olla tukemassa KeuPa HT:n ja keskisuomalaisen jääkiekkoilun kehittymistä sekä näkymistä laaja-alaisesti, joten seurojen toimistojen välinen yhteistyö on mielestäni edellytys pitkäkestoisen yhteistyön rakentamiselle, jatkaa Vallenius.

Toimitusjohtaja Anders Pekkanen on tyytyväinen nyt solmittuun sopimukseen. Kahden keskisuomalaisen seuran yhteistyö on osoitus alueen toimijoiden yhteisestä halusta kehittää lajin asemaa Keski-Suomessa.

– Kaksi Mestis-joukkuetta Keski-Suomessa on liikaa. Allekirjoitettu sopimus luo edellytyksiä rakentaa ensi kauden joukkueemme kustannustehokkaasti. Sopimus edesauttoi myös Mestis-joukkueemme varustesopimuksen syntymistä, Pekkanen paljastaa.

Ensi kaudella JYPin liigaringistä siirtyy KeuPa HT:n paitaan siirtyy 2–3 vakiopelaajaa elokuun alusta lähtien.

Lopullinen pelaajamäärä tarkentuu kauden käynnistyessä. KeuPa HT:n viime kauden joukkueen vaihtuvuus on suuri; vain kolmella pelaajalla, Sebastian Kauppilalla, Jesse Pelamolla ja Patrik Forsbergilla on pelaajasopimus ensi kaudelle.

– Olemme aloittaneet pelaajasopimusneuvottelut JYP Akatemian niiden sopimuksettomien pelaajien kanssa siltä osin kuin parhaaksi näemme. Rakennamme ensi kaudelle vahvasti keskisuomalaista joukkuetta, Pekkanen jatkaa.

KeuPa HT:n markkinointipäällikkö Taneli Maasalo näkee yhteistyösopimuksessa paljon mahdollisuuksia.

Sopimus avaa tietä markkinoinnille muun muassa sellaisten yritysten kanssa, joiden kanssa se ei ole mahdollista Keuruulla

– Yhteistyö on luontevampaa JYPin kanssa jo pelkästään paikkakuntien sijainnin vuoksi. Toivomme, että tulevasta kaudesta tulisi koko Keski-Suomen laajuinen kiekkoprojekti, jossa seurat kehittävät yhdessä jääkiekkotoimintaa sekä markkinointia maakunnan alueella, Maasalo pohtii.

Maasalon mukaan ensi kaudesta halutaan Keuruulla kiekkoilullisesti tasokkaampi.

– Pudotuspelien ensimmäiset kierrokset on nyt nähty. Tavoitteena on rakentaa sellainen joukkue, joka taistelee Mestiksessä mitaleista, Maasalo painottaa.

Kausi 2017-2018

Yhteistyösopimus JYPin kanssa on allekirjoitettu tulevalle kaudelle. KeuPa HT:n yhteistyösopimus jatkuu edelleen myös Rauman Lukon kanssa.

KeuPa HT anoo Jääkiekkoliitolta, että sen pelipäivät olisivat eri päivinä kuin JYPin liigaottelut.

Sopimus mahdollistaa KeuPa HT:n sopimuspelaajien pelaamisen JYPin liigajoukkueessa.

Yhteistyö koskee myös pelaajavaihtoa JYPin A-juniorijoukkueen kanssa.

KeuPa HT lähtee tulevaan kauteen yhteistyössä Liigassa pelaavan JYPin kanssa. Seurojen välinen sopimus kattaa kauden 2017-2018.


Kommentit (8)

  • Lalli

    Eihän noita pelejä ole kuin kaksi Jyväskylässä. Mielenkiintoinen kausi tulossa. Tsemiä Keupa.

  • Nimetön

    Identiteetin menetys -toivotus on kateellisten panettelua. Tuollaisilla heitoilla ei osoiteta olevan pelin ytimessä. Yksikään joukkue ei Suomessa ole voittanut tai menestynyt identiteetillä. Pelaamalla ja tekemällä yhteistyötä kylläkin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: