Lainapelaajasäännöt muuttuvat – Mestis uudistaa kokoonpanosääntöjä ensi kaudelle

Markku Piilemä
Lainapelaajasäännöt muuttuvat – Mestis uudistaa kokoonpanosääntöjä ensi kaudelle

Tulevalla kaudella yhdessä Mestis-ottelussa saa joukkueella olla vain viisi lainapelaajaa kokoonpanossa.

Markku Piilemä

Mestis uudistaa kokoonpanosääntöjä tulevalle kaudelle.

Uusien sääntöjen mukaan joukkueella pitää olla vähintään 15 omaa sopimuspelaajaa runkosarjan alkaessa. Lainapelaajia Liigasta tai KHL:stä saa olla yhdessä ottelussa enintään viisi. Ottelukohtaiseen pelaajakiintiöön ei lasketa omia junioreita, maalivahteja eikä omia sopimuspelaajia.

Liiga- tai KHL-pelaajaksi luetaan sellainen kenttäpelaaja, jolla on sopimus Liiga- tai KHL-joukkueen kanssa missä vaiheessa kautta tahansa tai on näiden seurojen nuorten joukkueiden pelaaja. Mestisseura saa tulevalla kaudella käyttää syys-joulukuun välillä enintään 15 lainapelaajaa ja tammi-huhtikuun aikana 20 lainapelaajaa, joista vähintään 15 pelaajaa on samoja kuin syksyllä. Tähän kiintiöön ei lasketa omia junioreita eikä omia sopimuspelaajia tai maalivahteja.

KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen liputtaa sääntöuudistuksen puolesta.

–Mitä itsenäisempi joukkue on, sitä parempi seuran ja sarjan kannalta. Olimme Mestis-valmentajien kanssa asiasta tekemässä ehdotusta, eikä muistaakseni kukaan ollut tätä muutosta vastaan, Härkönen kertoo.

Härkösen mielestä nyt liigaseuratkin joutuvat suunnittelemaan kautta tarkemmin, sillä he eivät voi laittaa pelaajia Mestikseen miten haluavat.

–Liigassa pelaa tällä hetkellä paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät ole liigatasoisia. Näitä liigaseurat ovat heitelleet Mestikseen haluamallaan tavalla. Nyt tämä sääntömuutoksen tuoma kiintiö estää sen.

Aikaisemmin Mestis-pelissä on saanut olla seitsemän lainapelaaja, nyt kiintiö putoaa viiteen.

–Kaikille valmentajille on eduksi, että kokoonpanot pysyvät mahdollisimman vakaina. Jos rosteri vaihtuu pelistä toiseen, pelin taso heiluu yhtä lailla, Härkönen kommentoi.

Mestiksen johtaja Olli Aron mukaan Sääntömuutokset palvelevat myös entistä paremmin nuorten pelaajien kehityspolkua. Nuorten lupausten kehittymiselle on entistä paremmat olosuhteet, kun pelaaja löytää oman paikkansa ilman epävarmuustekijöitä.


Kommentit (1)

  • NIMETÖN.

    KooVee on ensi vuoden mestis voittaja..!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio