KeuPa HT:n voitokas ensiaskel pitkään kevääseen

Tosipelien alkaessa vain voitot lasketaan. Markus Jokinen otti jälleen paikkansa ja iski avausmaalin.

Tomi Autio
KeuPa HT:n voitokas ensiaskel pitkään kevääseen

Markus Jokinen teki ottelun avausmaalin.

Tommi Nieminen

Mestiksen runkosarjan voittanut KeuPa HT aloitti pudotuspelinsä lauantaina kotihallissaan. Vastaan asettui kahdeksanneksi sijoittunut LeKi Lempäälästä.

LeKi oli runkosarjassa kaatunut KeuPan käsittelyssä viisi kertaa ja samat olivat aikeet lauantainakin. Vanhan totuushan kertoo, että tosipelien alkaessa vain voitot lasketaan.

Ottelun alkujännityksen taituttua KeuPa nousi vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen kuskin pukille. Lukuisten pitkien kiekkojen ja kyttäilyn jälkeen Markus Jokinen iski avausmaalin Jesse Pelamon ja Jere Heleniuksen toimiessa syöttäjinä. Näin kultakypärä Jokinen palasi kaukaloon ja otti heti oman paikkansa runsaslukuisen yleisön sydämissä.

KeuPa tuhlaili avauserän kuluessa vielä tukun avopaikkoja, mutta enempää maaleja erä ei tarjonnut. Leki pääsi myös muutamaan otteeseen kokeilemaan maalintekoa, mutta tolppaa lähemmäksi tasoitusta ei vierasjoukkue ensierässä päässyt.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tomi Autio
KeuPan voiton takuumiehenä maalilla pelannut Samuli Tervo joutui antautumaan vain kertaalleen.

KeuPan voiton takuumiehenä maalilla pelannut Samuli Tervo joutui antautumaan vain kertaalleen.

Toisen erän alussa KeuPan Samuli Ratinen joutui jäähyaitioon kampituksesta ja vieraat pääsivät kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla. KeuPan aktiivinen alivoimapeli oli kuitenkin myrkkyä ja paria laukausta lukuunottamatta paikkoja tasoitukseen ei syntynyt.

LeKi oli erän avauspuoliskon niskan päällä. Paine päättyi jäähyyn, jonka turvin KeuPa käytti paikkansa ylivoimalla. Maalintekijäksi merkattiin Teemu Huttu, syöttäjänä palkittiin Ratinen.

–Meillä oli varsinkin toisessa erässä hetkemme, mutta kyllähän tuommoinen ylivoima käyttää paikkansa, vierasvalmentaja Miikka Kuusela manaili.

Muutaman hetken päästä Ratinen iski itse 3-0 Miro-Pekka Saarelaisen syötöstä ja pelitapahtumien perusteella LeKin selkäranka koki kovan kolauksen.

KeuPa vyörytti erän loppuun tukun paikkoja LeKi-maalille, mutta lisämaaleja ei erässä nähty.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tomi Autio
Jere Helenius ohjasi kaksi maalia maalin edustalta.

Jere Helenius ohjasi kaksi maalia maalin edustalta.

Kolmannen erän alkuun Leki tuli ryhdikkäästi ja iski jo vajaan parin minuutin jälkeen avausmaalinsa. Maalintekijäksi merkattiin kokenut Ossi Pellinen ja syöttäjäksi toinen veteraani Tommi Välimaa.

Orastava LeKi-nousu päättyi kuitenkin lyhyeen, kun Helenius iski pari minuuttia myöhemmin KeuPan jo 4-1-johtoon.

Tämän jälkeen lukemia koristeltiin vielä Saarelaisen ja Heleniuksen toimesta. Myös Joel Sund osui viimeisellä sekunnilla ja näin loppulukemiksi muodostui 7-1 (1-0, 2-0, 4-1).

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tomi Autio
Samuli Ratinen taituroi KeuPan kolmannen maalin lähietäisyydeltä.

Samuli Ratinen taituroi KeuPan kolmannen maalin lähietäisyydeltä.

–Paljon on hommia vielä tehtävänä, KeuPa-käskijä Mikko Heiskanen totesi ja siirsi katseet eteenpäin.

Sarjasta jatkoonpääsyyn tarvitaan neljä voittoa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat maanantaina Lempäälässä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio