Ensimmäinen kiinnitys välieriin – KeuPa HT nousi SaPKon rinnalle ja ohi

Markku Piilemä
Ensimmäinen kiinnitys välieriin – KeuPa HT nousi SaPKon rinnalle ja ohi

SaPKon maalivahti Roope Urpolahti seuraa katseellaan Sakari Turtiaisen laukomaa 2-2 -tasoitusta avauserän puolivälin jälkeen.

Markku Piilemä

KeuPa HT:n ja SaPKon kohtaaminen keskiviikkoiltana Keuruun jäähallissa oli kahden tappiottoman joukkueen mittelö tämän vuoden Suomen Cupissa.

Joukkueiden väliseen toiseen osaotteluun tappiottomana jatkaa vain KeuPa HT, sillä SaPKo joutui nöyrtymään hyvän avauserän jälkeen kotijoukkueelle luvuin 5–3 (2–2, 2–1, 1–0).

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat SaPKon hallintaa. Ensimmäistä kertaa Cupissa Mestis-tason joukkueen kohdannut KeuPa HT ei saanut kiekollista peliä kulkemaan vierasjoukkueen vahvan liikkeen ja tehokkaan karvauksen ansiosta. Jo kuuden peliminuutin jälkeen savonlinnalaiset olivat karanneet 0–2 -johtoon.

KeuPa HT ei päässyt kiekkoon kiinni omalla puolustusalueellaan, minkä vuoksi vieraat pelasivat useasti pitkiä hyökkäyksiä Samuli Tervon vartioiman maalin ympärillä.

Kotijoukkue pääsi peliin mukaan Paavo Tynin 1–2 -kavennuksella. Tyni laukoi b-pisteen kaarelta kiekon ylänurkkaan ohi ex-KeuPa HT-vahti Roope Urpolahden. SaPKo joutui rikkomaan pelijuonen löytänyttä kotijoukkuetta vastaan. Pässipaitojen kaksi perättäistä jäähyä antoi KeuPa HT:lle kahden pelaajan ylivoiman, jota se ei jättänyt käyttämättä hyväkseen. Puolustaja Sakari Turtiainen nosti maalin edustalta Waltteri Lehtosen ja Janne Kumpulaisen syötöstä 2–2 -tasoituksen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Markku Piilemä
Paavo Tyni oli keskiviikkoillassa kahden maalin mies.

Paavo Tyni oli keskiviikkoillassa kahden maalin mies.

–Annoimme alussa pari helppoa maalia vastustajalle. Usko ei omaan pelitapaan silti horjunut, vaan nousimme tasoihin. Tällainen nousu SaPKon tasoista joukkuetta vastaan kertoo joukkueen itseluottamuksesta, tiivisti KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen.

Voimasuhteet vaihtuivat toisessa erässä

Jos avauserää hienokseltaan hallitsi SaPKo, oli toinen erä KeuPa HT:n. SaPKo ei päässyt enää keskialueen läpi syöttämällä, vaan se joutui heittämään kiekkoa päätyyn heti keskiviivan jälkeen.

Kotijoukkueen erän vahva alku palkittiin Janne Kumpulaisen 3–2 -maalilla. Kun erän lopulla Tyni teki illan toisen osumansa, moni uskoi KeuPa HT:n menevän menojaan. Mutta kun ei. Vieraat iskivät takaisin 30 sekuntia Tynin maalin jälkeen, kun Toni Henttonen laukoi suorasta hyökkäyksestä SaPKon kolmannen maalin. Toiselle erätauolle poistuttiin KeuPa HT:n 4–3 -johdossa.

Päätöserässä KeuPa HT tiivisti entisestään puolustustaan. Tasakentällisin SaPKon maalitekopaikat olivat vähissä. KeuPa HT karkasi useaan otteeseen ylivoimahyökkäyksiin ja läpiajoihin, jotka se tuhlasi Roope Urpolahden varusteisiin. Erän ainoan osuman viimeisteli Arttu Likola tyhjään SaPKo-maaliin viisi sekuntia ennen päätössummeria.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Markku Piilemä
Vielä ei ollut maalin aika. Paluuottelussaan KeuPa HT:n paitaan Juuso Mörsky pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta Roope Urpolahti veti pidemmän korren.

Vielä ei ollut maalin aika. Paluuottelussaan KeuPa HT:n paitaan Juuso Mörsky pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta Roope Urpolahti veti pidemmän korren.

–Kolmas erä oli kokonaisuutena paras. Emme roiskineet kiekkoa johtoasemassa pois, vaan pelasimme aloitteellista ja rohkeaa kiekkoa syvälle vastustajan päätyyn. Omalla puolustusalueella riittää vielä tekemistä, sillä vaikka pelaajat ovat löytäneet paikkansa sieltä, alueella oltiin paikalla, mutta ei töissä. Tylyyttä ja jämäkkyyttä pitää löytyä lisää, Härkönen pohti pelin jälkeen.

Härkönen kiitteli joukkuettaan heräämisestä, sillä edellisviikon kohtaamiset Suomi-sarjajoukkueita vastaan oli unohdettu.

–Nyt vastus oli yksi sarjan kärkiporukoita, ja pelaajat pelasivat juuri sitä kiekkoa, jota heiltä vaadittiin. Nyt tämä peli nopeasti unohduksiin ja uusin ilmein Savonlinnaan perjantaina, Härkönen opasti.

KeuPa HT-SaPKo 5–3 (2–2, 2–1, 1–0)

1.erä: 4.56 0–1 Matias Lainio (Mikko Lahtela-Sami Aksila), 6.08 0–2 Joni Seinelä (Henri Keskilohko-Joonas Toivanen), 10.15 1–2 Paavo Tyni (Valtteri Pihlajamäki-Riku Sihvonen), 12.55 YV2 2–2 Sakari Turiainen (Waltteri Lehtonen-Janne Kumpulainen).

2.erä: 26.45 3–2 Kumpulainen (Lehtonen-Likola), 37.53 4–2 Tyni (Sihvonen-Matias Mustonen), 38.23 4–3 Toni Henttonen (Seinelä-Juuso Forsström).

3.erä: 59.55 TM 5–3 Likola (Samuel Salonen- Jesse Pelamo).

Rangaistukset: KeuPa HT 3x2 min. + Valtteri Pihlajamäki 10 min., SaPKo 4x2 min.

Torjunnat: Samuli Tervo KeuPa HT 10+9+8=27, Roope Urpolahti SaPKo 12+9+11= 32 (poissa 58.53–59.55)

Yleisöä: 238.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio