Nicolas Longarini viimeisteli hattutempun – KeuPa haki vierasvoiton sarja-avauksesta Savonlinnassa

Fyysisesti pelannut kotijoukkue hiipui toisella puoliajalla.

Nicolas Longarini oli KeuPan sarja-avauksessa kentän suurin hahmo. Hän viimeisteli ottelussa kolme maalia ja antoi kahteen muuhun osumaan syötöt.

KeuPa aloitti sarjapelit Itäisen alueen Kolmosessa räväkästi lauantaina Savonlinnassa. Ottelua isännöinyt Savonlinnan Työväen Palloseura (STPS) pysyi vieraidensa vauhdissa vain ensimmäisen puoliajan. Toisella jaksolla KeuPa tiivisti rivejään, eikä päästänyt kotijoukkuetta enää maalintekoon. KeuPa kaappasi hyvällä esityksellä täyden pistepotin mukaansa lukemin 2–5 (2–2).

Keuruulaisten sarjakausi ehti edetä vain seitsemän minuuttia, kun ottelussa hattutempun viimeistelleen Nicolas Longarinin päivänäytös alkoi.

”Hän painosti vahvasti kotijoukkueen maalivahtia. Paineen alla maalivahti menetti kosketuksen palloon, jolloin Longarini siirsi pallon sivulle ja laukoi avausosuman tyhjään maaliin”, kertasi KeuPan päävalmentaja Kari Koskinen kauden avausmaalia.

Maalin jälkeen vieraiden peliin tuli suvantovaihe, jonka STPS käytti hyväkseen.

”Lähdimme pelaamaan turhaan vastustajan mukaan, mistä syntyi ongelmia omaan pallolliseen peliimme. Yhtäkkiä olimmekin 2–1-tappiolla.”

KeuPalla oli vaikeiden hetkien aikana mahdollisuuksia silti maalintekoon, mutta onni ei ollut myötä. Lopulta tarvittiin jälleen Longariniä oman peli löytämiseen. Illan toisen osumansa mies laukoi tarkasti STPS-maalin alakulmaan.

Kovaa kontaktia

Kotijoukkueen pelityyli oli fyysinen, mikä osaltaan vaikeutti KeuPan pallollista tekemistä. Koskisen mukaan STPS:n pelaajat tulivat turhaan tilanteisiin myöhässä osuen vieraiden jaloille kipeästi.

”Kyllä vastustaja pelaa oikeassa sarjassa, mutta nuoren joukkueen raikas ja fyysinen pelityyli tuo heille vielä vaikeuksia. Tuomareiden häilyvä vihellyslinja ei kitkenyt kovia kontakteja pois. Onneksi säästyimme loukkaantumisilta.”

Toisen puoliajan alussa ottelu alkoi kääntyä KeuPalle. Longarinin illan kolmas osuma syntyi harjoitellun vapaapotkukuvion päätteeksi. Vapaapotkua edelsi Nelson Mandelan saama kova taklaus laidassa.

Vieraat hallitsivat peliä toisella puoliajalla johtoasemassa haluamallaan tavalla. Oikea-aikaisten vaihtojen jälkeen joukkueen hyökkäyspeli parani entisestään. KeuPan 2–4- ja 2–5-maaleista vastasivat Mandela (57 min.) ja Riku Rantala (90.).

Yhtenäinen joukkue

”Olen tosi tyytyväinen joukkueen esitykseen ja erityisesti joukkuehenkeen, joka on viimeisten viikkojen aikana rakentunut isoin harppauksin. Pelaajista näkee, että heidän on mukava olla joukkueessa ja puhaltaa samaan hiileen.”

Erityisesti nuoren Johannes Vuoriniemen otteisiin kokenut valmentaja oli tyytyväinen.

”Nuoren pelaajan asenne ja se vauhti, millä hän menee tilanteisiin, on esimerkillistä. Vuoriniemi pystyi avuillaan luomaan ilkeän paineen ja ottamaan ajan sekä tilan vastustajalta pois.”

Parantamisen varaakin KeuPalle jäi. Koskinen oli huolissaan joukkueen tilanteen vaihtopelaamiseen; muutos hyökkäyksestä puolustamiseen antoi vastustajalle liikaa vaarallisia hyökkäysaihioita.

”Nyt ylihyökkäämisen seurauksena puolustus joutui ajoittain pahoihin paikkoihin. Nopeampi peliin reagoiminen pitää ottaa harjoitusten aiheeksi. Toivottavasti nämä pelilliset ongelmat korjaantuvat kauden edetessä. Kovempi joukkue olisi niistä rokottanut armotta. Muuten olin peliin ja sen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Vieraspisteet maistuvat aina ja kun ne tulevat sarja-avauksessa, on tuleviin peleihin helpompaa valmistautua.”

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos