Potkun verran rohkeampaa peliä – KeuPa lähtee vakiinnuttamaan sarjapaikkaansa Kolmosessa

Päävalmentaja Kari Koskisella on vahva luotto joukkueensa pallolliseen osaamiseen.

Markus Ilmarinen kantaa vastuuta alkavalla KeuPan maalien viimeistelystä ja lukeutuu myös joukkueen kapteenistoon.

Tulevana lauantaina 29.4. KeuPa matkustaa Kolmosen sarja-avaukseen Savonlinnaan paikallista Työväen Palloseuraa vastaan. KeuPan päävalmentaja Kari Koskinen sanoo, ettei avausvastustajasta ole mitään etukäteistietoa.

”Täysin tuntematon joukkue. Käymme omilla vahvuuksillamme pistepotin kimppuun. Jos lähtee pelaamaan aina vastustajan mukaan, oma peli ei kehity koskaan”, Koskinen filosofoi.

Toista kauttaan Kolmosessa aloittava KeuPa on edellistä kautta laajempi ja Koskisen mukaan myös tasokkaampi joukkue. Rikkinäisen viime kauden jälkeen kokenut valmentaja odottaa joukkueeltaan rohkeampaa pelaamista.

”Harjoituksissa olemme kiinnittäneet huomiota erityisesti pallonhallintaan. Kun olet rohkea ja tunnistat pelitilanteen, olet entistä varmemmin mukana pelaamassa voitoista. Harjoituspelit ovat osoittaneet, että tänä vuonna joukkueemme pelivalmius on hyvällä tasolla. Pelin vahvuus löytyy pallollisesta pelaamisesta, johon minulla on vahva luotto.”

Yksi nousee, yksi putoaa

Suomen Palloliiton Itäisen alueen Kolmosessa pelaa pisteistä kymmenen joukkuetta. Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen neljä parasta joukkuetta jatkaa yksinkertaisessa noususarjassa, jonka voittaja nousee seuraavaksi kaudeksi Kakkoseen. Runkosarjassa kymmenenneksi sijoittunut joukkue putoaa takaisin Neloseen.

”Me emme ole asettaneet kaudelle etukäteen tulostavoitteita. Tavoitteet elävät sitä mukaa, kun pelaaminen kehittyy. Lohko on pelillisesti hyvin samankaltainen kuin viime kaudellakin pois lukien Kuopion Elo, joka oli jo silloin valmis Kakkosen joukkue. Osa vastustajistamme on entistä kovempi, osa joutuu taistelemaan kokoonpanojensa kanssa.”

Kari Koskinen ja Jouko Kekkonen jatkavat valmennusyhteistyötään tällä kaudella KeuPan taustalla.

Koskisen mukaan iisalmelainen PK-37 on vahvistunut sarjakauden alla liikkuneiden puheiden perusteella. Keskisuomalaisista joukkueista hän nostaa esiin FC Blackbirdin, joka kokeneen valmentajan veikkausten perusteella on sarjataulukossa korkealla.

KeuPan harjoitusrinki on laajentunut, mitä lähemmäksi sarja-avaus on käynyt. Viime vuoteen verrattuna reilun 20 pelaajan ryhmästä löytyy jokaiselle pelipaikalle kaksi pelaajaa.

”Se tuo mukanaan kilpailua pelipaikasta. Viime vuonna joissain peleissä oli pakko laittaa pelaaja sellaiselle pelipaikalle, jossa hän ei ollut aiemmin pelannut. Nyt sellaista ei tarvitse tehdä, kun pelaajatilanne on parantunut. Enää itsestään selvää pelipaikkaa ei aloituskokoonpanossa ole. Pelaajan kunto pitää kestää 90 minuuttia, jolloin hänen fyysinen kunto näyttelee isoa roolia.”

Itäisen alueen lohko AC:n joukkueet kaudella 2023

  • AFC Keltik, Joensuu.

  • FC Blackbird, Jyväskylä.

  • JPS, Jyväskylä.

  • KeuPa, Keuruu.

  • Kings SC, Kuopio.

  • Komeetat, Jyväskylä.

  • LehPa, Kontiolahti.

  • NiemU, Rääkkylä.

  • PK-37, Iisalmi.

  • STPS, Savonlinna.

Sarjakauteen Koskinen lähtee joukkueensa kanssa intoa täynnä.

”Sarjapaikan vakiinnuttaminen tälle tasolle pysyy kirkkaana ajatuksena niin edustusjoukkueella kuin varmasti seuran johdollakin. Jatkumoa edesauttaa hyvä oma juniorituotanto, jonka pohjalta voimme rakentaa tulevaisuuttamme. Tälläkin kaudella muutamat B-juniorit ja sekä kakkosjoukkueessa olevat pelaajat pukevat ylleen edustusjoukkueen pelipaidan. Halu pelata tulevillakin kausilla Kolmosta on kova”, Koskinen pohtii.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos