Keuruulaisille tuttu voimamies Joonas Mäkipelto veti käsittämättömät 88 leukaa

Keuruulaislähtöinen voima- ja kestävyysurheilija, palomies Joonas Mäkipelto ylsi jälleen äärimmäiseen suoritukseen.

Keuruulaislähtöinen Joonas Mäkipelto esiintyi aikoinaan Keuruun Markkinoilla ja saavutti silloin tunnin leuanvedon epävirallisen maailmanennätyksen 1010 toistoa. Leuanvedon ennätystehtailu on sittemmin jatkunut ja tulokset käyneet yhä kovemmiksi.

11.3. 17:39

Toistoleuanvedon kansalliset kisat järjestettiin Espoossa lauantaina.

Salolainen palomies Joonas Mäkipelto, 35, veti käsittämättömät 88 leukaa 70-kiloisten (60,1-70,0) miesten sarjassa. Se on kaikki sarjat huomioon ottaen kaikkien aikojen kovin tulos.

Mäkipelto on tuloksesta ikionnellinen. Tällä kertaa kaikki meni täydellisesti nappiin. Edes treeneissä ei ole mennyt yhtä paljon leukoja.

”Kerrankin tuli totaalinen onnistuminen ja parempi tulos kuin treeneissä ikinä”, Mäkipelto sanoo.

Näet Joonas Mäkipellon suorituksen tästä.

Hän panosti lauantain kisaan monta kuukautta. Mäkipelto kilpaili tavanomaista kevyemmässä painoluokassa, ja tästä syystä hän joutui pudottamaan useita kiloja elopainostaan pois.

”Yli 80 kilosta lähdettiin tiputtamaan painoa. Silloin rasvaprosentti oli 9,5. Joten pudotettiin rasvat alle neljään prosenttiin, ja tässä on lopputulos. Kyllä kulki, ei voi olla kuin tyytyväinen”, Mäkipelto kertoo.

Hän sanoo, että huikea tulos ei tullut kuitenkaan helpolla.

”Tämä oli monen kuukauden totaaliduuni. 230 tuntia kuukaudessa töitä, kovaa treenaamista soudun MM-kisoihin, dieetti samaan aikaan päällä ja kaikki kotihommat, niin ei ole missään tapauksessa ollut helppoa. Tämä on ollut äärimmäisen vaikea ja pitkä tie. Nyt voi sanoa ensimmäistä kertaa, että on ansaittu voitto ja ansaittu tulos.”

Seuraavaksi Mäkipelto tähyää toistoleuanvedon MM-kisoihin, jotka pidetään kesäkuussa Helsingissä. Siellä hän osallistuu 80-kiloisten (70,1-80,0 kg) miesten sarjaan. Pärjätäkseen kisassa Mäkipellon on jälleen kerran pystyttävä parhaimpaansa.

Ville Toimio nimittäin rikkoi lauantain kisassa Mäkipellon nimissä olleen sarjan aiemman maailmanennätyksen. Toimio veti huikeat 68 hyväksyttyä leukaa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos