"Kyllä tästä jää hyvä fiilis” – Juuso Metsälä avasi rallin SM-sarjan loistavasti

KeurUa:n kuljettaja ajoi pohja-ajan 26 kilometriä pitkällä erikoiskokeella.

Juuso Metsälä (oikealla) onnistui suosikkirallissaan. SM-rallin neljäs sija on miehen ralliuran paras yleiskilpailusijoitus. Kartturi Jaakko Jäntti myhäilee vieressä.

16.1. 15:30

Rallin SM-sarjan pääluokassa kilpaileva Keuruun Urheiluautoilijoiden Juuso Metsälä säväytti kauden avauksessa Rovaniemellä.

Metsälän tasainen suoritus Tunturirallin vaativilla erikoiskokeilla nosti miehen koko rallissa neljänneksi. Sijoitus oli sama myös SM1-luokassa, jonka kuljettajat miehittivät yleiskilpailun kärjen.

”Kyllä tästä jää hyvä fiilis. Ajosuoritus ei kuitenkaan tyydytä minua. Ei oikein lähtenyt ihan kunnolla kulkemaan koko aikana. Täysi luotto autoon puuttui”, kommentoi Metsälä hikisen urakan päätteeksi.

Rallin avauspäivän jälkeen Metsälä oli kuudentena. Lauantaiaamun avauspikiksellä Metsälä oli heti hereillä ja räväytti Siikakämän 26 kilometrin erikoiskokeella lumisateessa koko rallin nopeimman ajan. Pikis oli myös tämän rallin Power Stage. Vauhtia riitti koko lauantain, ja sijoitus nousi päivän aikana neljänneksi.

”Tulin aamun avauksen kovaa ja tarkasti. Ajokeli oli haastava lumisateessa. Auto toimi hienosti koko kisan ja renkaatkin kesti yllättävän hyvin, vaikka ennakkoon sitä hieman epäilimme. Perjantai-illan päätteeksi oli tarkat paikat, kun pakkilukko hajosi. Silloin piti skarpata tosissaan. Rallin kaksi vikaa pätkää tulin jo varmistellen, sillä eteen ja taakse oli eroa”, totesi Metsälä.

Uransa ensimmäiseen SM-ralliin startannut Ossi Pohjanharju sai heti todeta, että ralli on raaka laji. Ford Fiestan elektroniikka petti harmittavasti jo ensimmäiselle siirtymälle.

Tulokset TOP5: 1) Teemu Asunmaa, 2) Juha Salo, 3) Lauri Joona, 4) Juuso Metsälä, 5) Niclas Grönholm.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos