Kinkku sulaa sählyn parissa – perinteinen turnaus palaa tapaninpäivään

Jo 1990-luvulta asti järjestetty sählyturnaus kokoaa pelaajat parin vuoden tauon jälkeen Keuruun yläasteen saliin

Keuruun yläasteen sali täytyy tapaninpäivänä innokkaista salibandyharrastajista. Arkistokuvassa lajin tiimellystä vuodelta 2017.

17.12.2022 9:45

”Taitaa olla nyt 28. kerta kun turnaus järjestetään”, järjestäjänä toimivan KeuPan puheenjohtaja Päivi Ilmarinen kertoo.

KeuPa otti tapahtuman nopealla aikataululla järjestettäväkseen. Turnaus meinasi jäädä koronavuosien jälkeen unholaan, mutta jalkapalloväki halusi vaalia perinnettä.

”Tapahtuma on ollut pari vuotta tauolla koronan vuoksi. Saimme tiedon, että tänä vuonna ei tapahtumaa olla järjestämässä. Niinpä nopean mietinnän jälkeen päätimme tarttua tuumasta toimeen ja kokeilla, saadaanko viikossa kerättyä joukkueet turnaukseen”, puheenjohtaja sanoo ja muistaa myös edellisiä järjestäjiä lämmöllä.

”Nyt oli meidän vuoromme järjestää tämä. Tavoitteena on jatkaa paikallisten liikuntatapahtumien arvokasta perinnettä.”

Ilmarinen on luottavaisin mielin tapahtuman suhteen. Turnauksessa on mukana tuttuja tekijöitä, jotka takaavat sen onnistumisen.

”Turnauksen järjestämisessä on isona apuna ollut Mika Veija. Vinkkejä on kysytty ja saatu myös Ismo Rukkilalta”, Ilmarinen kiittelee ja kertoo kaukalossa nähtävän tuttua väriä.

”Pelejä tuomaroimaan on saatu vanhoja tuttuja tuomareita kuluneita vuosilta.”

Tapahtuma halutaan pitää leppoisana tapaamispaikkana. Toki voitosta pelataan tosissaan.

”Tapahtuman tarkoitus ei ole olla vakava kilpailu, vaan mukavaa yhdessäoloa sählyn merkeissä. Jo ensimmäisen vuorokauden aikana ilmoittautuneita joukkueita tuli viisi, joten näyttää hyvältä, että saamme turnauksen järjestymään”, Ilmarinen sanoo ja toivottaa kaikki mukaan mukavaan päivään.

”Toivomme, että kotiseudulleen joulua viettämään tulleet keuruulaiset osallistuvat sankoin joukoin. Mukaan mahtuvat tietysti muutkin, eli nykyiset keuruulaiset ja muualtakin tulevat.”

Perinteinen kinkunsulatussähly pelataan Keuruun yläasteen salissa 26.joulukuuta. Turnaukseen otetaan mukaan 16 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja tapahtumasta Keuruun Pallon verkkosivuilta.

Turnausjuttu vuodelta 2018 löytyy alla olevasta linkistä:

https://www.suurkeuruu.fi/uutiset/art-2000006920676.html

Vuoden 2018 turnauksessa kohtasivat myös Sivaltajat ja Bar Kolpakko. Pallon kanssa etualalla Jyrki Vieltojärvi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos