Vuoden ehkä odotetuin varsa syntyi – Massi pyöräytti pikkuoriin

Varsan on tarkoitus jossain vaiheessa siirtyä Pekka Korven talliin opettelemaan raviaskeleita.

Voitto Massinpoika sai lempinimensä omistajien nimiäänestyksessä ja virallinen nimi annetaan sille myöhemmin. Voitto on utelias ja rohkea ja tulee varmaan topakkuudellaan tuottamaan emälleen harmaita harjaksia. Kuva on otettu, kun Voitto on kahden tunnin ikäinen.

13.5. 15:00

Mascate Matchin omistajaporukka Massi Stable ennätti kuumeisesti jo odottaa uutta tulokasta Vapusta lähtien.

Tamma kantaa varsaansa 11 kuukautta, ja Massin varsalle laskettu aika osui 1. toukokuuta. Hätäisimpiä ja synnytyksen viipymisestä huolestuneita omistajia valistettiin, että esikoisen pyöräyttäminen voi myöhästyä lasketusta ajasta jopa kuukauden.

Ei mennyt ihan niin pitkää aikaa, vaan 10. toukokuuta hieman ennen puolta yötä se sitten syntyi. Reipas, terve orivarsa Voitto pääsi heti emän hoiviin. Tummalla varsalla on näkyvinä merkkeinä päässä valkoinen neliö ja valkoiset sukat joka jalassa.

Mascate Matchista tuli Raviliigan myötä ja sen mahtavien urheilullisten saavutusten kautta koko Suomen ravikansan suosikki. Tamma juoksi kahden vuoden aikana yli 700 000 euroa rahaa, ja puolet niistä se lahjoitti syöpää sairastavien lapsien hyväksi.

Raviura katkesi jännevammaan, eivätkä omistajat halunneet tamman jatkavan kilpailu-uraa enää siinä vaiheessa, vaan se kaupattiin huutokaupassa uudelle kimpalle yli 300 000 euron summalla. Samalla Massi päätettiin siirtää ainakin toistaiseksi siitokseen.

Massi astutettiin Maharajahilla ja muutettiin Qvidjan kartanoon Paraisille varsavatsaa kasvattamaan Pekka Korven siitostammojen joukkoon. Nyt Voitto Massinpoika jatkaa siellä yhteiseloa emänsä kanssa, joka hyvin huolella ja hellästi hoitaa esikoistaan.

Voitto on topakka, rohkea ja utelias kaveri. Se vieroitetaan emästään vuoden lopussa, ja yksivuotislaidunkauden jälkeen se siirtyy Korven talliin treeniin opettelemaan tulevia raviaskeleitaan.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos