Suunnistuskausi käynnistyi –Rastit piilossa Keuruun keskustassa

Keuruun Kisailijoiden lasten ja nuorten suunnistuskoulu käynnistyi.

Lapset saivat suunnistusoppia kevään ensimmäisessä kuntorasti-illassa ohjaaja Tuomas Peltolalta.

8.5. 12:00

Varma kevään merkki toteutui jälleen Keuruulla, kun rastilippu ilmestyi tienvarteen opastamaan suunnistajia lähtöpaikalle kuntorastien lähtöpaikalle. Tämän kevään ensimmäiset rastit suunnistettiin perinteistä poiketen Keuruun keskustan taajama-alueella, koska Lintusyrjänharjulla oli ratojen laatimiseen liikaa lunta.

Kuntorastien ohessa käynnistyi myös lasten ja nuorten suunnistuskouluun tuli reippaita nuorukaisia lähes 20. Osalla oli mukana joko isä tai äiti saattajana itsekin suunnistusoppia saamassa. Koulutetut ohjaajat aloittivat alkuverryttelyn reippaalla lenkillä maastossa, missä päästiin tutustumaan tulevaan liikunta-alustaan.

Lapset pääsivät tutustumaan karttoihin Nuorisokeskus Kipinän pihassa.

Opetustuokioiden jälkeen päästiin suunnistamaan oikealle radalle. Nuoret suunnistajat lähtivät viidelle eri radalle yksin, pareittain, ohjaajan tai vanhempiensa kanssa. Kun he olivat kiertäneet radan, tärkeimmät kohdat ja reitinvalinnat analysoitiin ohjaajan kanssa, minkä jälkeen siirryttiin seuraavalle radalle.

Aikuisten ja kokeneiden nuorten kuntorastien aloitukseen tuli lähes 40 suunnistajaa. Heidän valittavanaan oli neljä eri pituista rataa, jotka pystyi suunnistaa ajanoton, emit-leimauksen avulla tai ilman aikaa. Ajanottojärjestelmä toimii vain keskiviikkoiltaisin, mutta rastit ovat alueella sunnuntaihin asti.

Kokeneet Seppo Viikki ja Jyrki Koivulahti analysoivat reittiä ja reitinvalintoja.

Kuntosuunnistus jatkuu seuraavan kerran Ilovuoressa, jossa on tarjolla normaali ratojen lisäksi rastireittirata aloittelijoille.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos