KeuPa HT väänsi työvoiton RoKista - Urheilu - Suur-Keuruu

KeuPa HT väänsi työvoiton RoKista

Roni Seväsen siniviivalaukaus upposi Joonas Niemelän tekemän maskin takaa RoKi-maaliin.

24.9.2016 19:42

Lauantai-illan Mestiksen sarjaottelussa KeuPa HT otti tärkeän voiton kotiluolassaan Rovaniemen Kiekosta. Vaikka alussa näytti siltä, että keuruulaiset menevät omia menojaan, joutui joukkue vääntämään tosissaan loppusummeriin saakka ennen kuin RoKi kaatui 4–3 (2–0, 2–1, 0–2)-numeroin.

– Voitto lämmitti sydäntä ihan älyttömästi. Pelimme on ollut ailahtelevaa, mutta nyt olimme pelin päällä ja selkeästi se parempi joukkue, tiivisti KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen lehdistötilaisuudessa.

Avauserä oli varsin rikkonainen, sillä joukkueet istuivat yhteensä 10 minuuttia rangaistusaitiossa. KeuPa HT nousi kahden ylivoimamaalinsa turvin 2–0-johtoon. Ylivoimamaalit merkittiin Emppu Pulliaiselle sekä Roni Seväselle. Seväsen maali syntyi kolme sekuntia ennen erän päätössummeria

RoKi ei saanut luisteluaan kulkemaan ja sortui helppoihin virheisiin. Harhasyötöt keskialueella katkaisivat useasti hyvin alakerrasta käynnistyneet hyökkäykset. Kun kotijoukkue pysyi paremmin kiekossa, jäivät vieraiden maalipaikat vähiin.

Liekö Seväsen pukukoppimaali avauserän lopulla jäänyt kummittelemaan rovaniemeläisten ajatuksiin, sillä KeuPa HT tarjoili vieraille kylmää kyytiä heti toisen erän alkuun. Roberts Locans käytti RoKin puolustuksen sekoilun hyväkseen. Irtokiekkoon päässyt Locans purjehti taitavasti RoKi-vahti Toni Eskelisen nenän eteen ja veivasi pehmeillä käsillään vuorenvarmasti KeuPa HT:lle 3–0-johtoaseman.

Maalin jälkeen RoKi otti pelin haltuunsa hetkeksi. KeuPa HT:llä oli vaikeuksia päästä omassa päädyssä paineen alta pois, ja kiekko olikin pitkiä aikoja kotijoukkueen puolustusalueella. RoKi painoi päälle vimmatusti ja haki kavennusta, mutta Roope Urpolahti KeuPa HT:n maalissa oli hyvässä torjuntavireessä. Kun Roki ei tehnyt osumaa, KeuPa HT teki. 4–0-maali oli Jussi Viitasen käsialaa. Kotijoukkue pääsi nopeaan vastaiskuun kahdella yhtä vastaan. Viitasen maaliin tarkan syötön tarjoili Tommi Takaveräjä.

Neljäs maali toi KeuPa HT:lle hyvän olon tunteen. Pelin taso notkahti ja joukkue päästi RoKin peliin mukaan. Tiukka karvaus ja paine KeuPa HT:n puolustajille pakottivat kotijoukkueen rikkomaan. RoKin avausmaali syntyi ylivoimalla, kun Tuomas Komulainen laukoi suorasta hyökkäyksestä 4–1-kavennuksen.

Päätöserän tasainen alku enteili sitä, että RoKi olisi ollut liian väsynyt taistelemaan voitosta. Ottelu sai kuitenkin varsinaisen adrenaliinipiikin RoKin 4–2-kavennuksesta ajassa 47.45. Juhani Tammisen laukaus kimpoili KeuPa HT:n maalin edessä ja löysi tiensä pelaajien kautta ohi Urpolahden. Vierasjoukkue löysi uuden ilmeen ja pakotti kotijoukkueen puolustuskannalle.

Illan puhutuin tapahtuma oli lopulta RoKin kolmas maali. Tilanteessa päätuomari Kimmo Laakkonen ehti jo nostaa käden ylös ja viheltää pelin poikki, kunnes yhtäkkiä pelin ollessa keskeytynyt hän näyttikin maalia RoKin osuman merkiksi.

– Jotain hän selitti, ettei hän voinut tietää, oliko kiekko mennyt yli viivan ennen vai jälkeen vihellyksen, Heiskanen kommentoi Laakkosen kanssa käymää keskustelua tilanteesta.

Yleisö ja KeuPa HT protestoivat voimakkaasti maalin syntyä, sillä perusteella, että peli oli ollut poikki maalin syntyessä. Laakkonen näytti vääjäämättömästi kuitenkin keskiympyrää ja RoKi oli noussut maalin päähän kotijoukkueesta.

Maali ei keuruulaisten onneksi ollut ratkaiseva, sillä lopussa KeuPa HT:n puolustuspeli kesti RoKin mylläkät, eikä maaleja enää nähty.

Lehdistötilaisuudessa vieraiden päävalmentaja Petteri Hirvonen oli kireäilmeinen.

– Hyvä taistelu, joka muuttui vähän pelillisesti pakkomaiseksi. Jätimme pelaamisen ottelun loppuun. Meillä on ollut raskas vaihe sarjassa, kun olemme pelanneet 11 päivässä kuusi ottelua. Ja tämä oli se kuudes peli, mikä saattoi näkyä meidän esiintymisessä tänään. Hyvä loppu, annoimme itsellemme mahdollisuuden pelata voitosta, Hirvonen kommentoi.

KeuPa HT-RoKi 4–3 (2–0, 2–1, 0–2)

1.erä: 10.23 YV 1–0 Emppu Pulliainen (Jere Friberg-Henri Keskilohko), 19.57 YV 2–0 Roni Sevänen (Juuso Rämö-Joonas Niemelä).

2.erä: 21.01 3–0 Roberts Locans, 25.44 4–0 Jussi Viitanen (Tommi Takaveräjä-Sevänen), 34.16 4–1 Tuomas Komulainen (Juhani Tamminen).

3.erä: 47.45 4–2 Tamminen (Elias Klytseroff-Tommi Siliämaa), 53.11 SR 4–2 Antti Järvelä (Olli-Aleksi Pietilä-Teemu Korpela).

Rangaistukset: KeuPa HT 6x2 min., RoKi 5x2 min.

Torjunnat: Roope Urpolahti KeuPa HT 6+6+8=20, Toni Eskelinen RoKi 13+5+8=26 (poissa 57.14–60.00).

Yleisöä: 468.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset