Mestiksen finaalisarja 1. ottelu Imatran Ketterä-KeuPa HT - Urheilu - Suur-Keuruu

Finaalisarjan avaus – KeuPan ryöstöretki jäi pykälän vajaaksi

Ensimmäinen finaalisarjan ottelu ratkesi aivan viime hetkillä Ketterän voittoon. KeuPaHT taisteli huomattavasti tasaväkisemmin kuin runkosarjan ottelussa Keuruulla helmikuussa.

16.4.2019 22:02 | Päivitetty 16.4.2019 22:21

KeuPa HT ja Ketterä aloittivat Mestiksen finaalisarjan tiistai-iltana. Ottelu tarjosi finaalien arvoisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sekä lopulta Ketterälle ensimmäisen kiinnityksen pokaaliin. Lopputulos 5-4 (1-1, 2-2, 2-1) jätti paljon avoimia kysymyksiä jatkoa ajatellen.

Kotijoukkue oli vienyt pelin Lappeenrantaan suuren kysynnän vuoksi, eikä suotta. Peli pelattiin täpötäydessä hallissa 4 820 silmäparin edessä. Tähän joukkoon mahtui myös bussilastillinen keuruulaisia, jotka antoivat kannustuksellaan vieraille lisäpotkua.

– Hieno tapahtuma, paljon porukkaa KeuPan käskijä Niko Härkönen kommentoi lehdistötilaisuudessa

– Tämä oli parasta mahdollista mainosta Mestikselle, ei varmaan jättänyt ketään kylmäksi katsomossa, Ketterän valmentaja Matias Lehtonen kertasi avausottelun tunnelmia.

Avauserän osumista vastasivat Juuso Mörsky KeuPa HT:n ylivoimakuvion päätteeksi ja Ketterän Valtteri Lipiäinen pari minuuttia ennen erätaukoa.

- Jonkunlaista jännitystä oli ilmassa. Molemmista joukkueista näki, että oli iso peli, Härkönen pohdiskeli virkaveli Lehtosen komppailessa vieressä.

Toisessa erässä vauhti kasvoi ja verkot heiluivat urakalla. Maaleja taottiin peräkanaa ja jo erän puolivälissä taululla komeilivat 3-3-lukemat. Ensin Aku Alho vei Ketterän johtoon. Valtteri Pihlajamäki kuittasi pelin tasoihin nopeasti ja tämän perään Aleksi Luhtalampi vei vieraat johtoon. Tämäkin johto suli nopeasti, kun Ketterän tehomies Aku Kestilä niittasi pelin jälleen tasoihin.

Kolmannessa erässä nähtiin pelin ratkaisu, keuruulaisittain sangen tylyllä tavalla. KeuPa oli erän avauspuoliskolla alakynnessä ja lopulta Ketterän Joona Jääskeläinen pääsi viemään isännät johtoon ansaitusta rangaistuslaukauksesta.

Sitkeä KeuPa ei kuitenkaan antanut periksi. Tasoitus nähtiin ajassa 54.22 kun Jesse Pelamo hiipi maalille ja nosti kiekon yläkulmaan.

Ketterä haki varsinaisen peliajan lopussa vimmaisesti ratkaisua ja saikin kiekon KeuPa-maalin tolppaan, joka varmistettiin tuomariston toimesta pitkällä videotarkistuksella. KeuPa kesti myös hetkeä myöhemmin tuomitun alivoiman miehekkäästi.

Aivan lopussa, suuren yleisön jo odottaessa jatkoerää, Ketterä onnistui. Lipiäinen livahti kulmasta KeuPa-pelaajien keskeltä maalille ja iski kiekon reppuun. Ottelua jäi maalin jälkeen jäljelle yhdeksän sekuntia, eikä tasoitukselle ollut enää sijaa.

– Avausmatsi ja oltiin tuon verran huonompia, Härkönen summasi ja jatkoi pienellä virneellä muhkeiden viiksiensä takaa:

– Enää ei tarvitse kenenkään jännitellä.

Sarja jatkuu torstaina Keuruulla. Mestiksen mestaruuteen tarvitaan neljä otteluvoittoa.

Edit. Korjattu Ketterän viidennen maalin tekijän nimi 16.4. klo 22.21.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset