Täystyrmäys viidessä minuutissa – KeuPa HT jäi jyrän alle Kokkolassa

KeuPa HT jäi ensimmäisessä puolivälieräottelussaan kotijoukkue Hermeksen jalkoihin heti aloituskiekosta lähtien.

19.3.2019 21:44 | Päivitetty 19.3.2019 21:49

Juuri silloin, kun Kokkolassa KeuPa HT:n olisi pitänyt aloittaa pudotuspelit terävästi ja pelata tarkasti, joukkue esitti kauden huonoimman pelin aloituksen. Tiistai-iltana Hermes vei vierastaan koko 60 minuuttia ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan lukemin 5–0 (3–0, 2–0, 0–0).

–Koko ottelu kulminoitui heikkoon alkuun. Jännitys pilasi pelimme. Pelokasta ja arkaa pelaamista, jossa ei oikein uskallettu tehdä mitään, mistä oli sovittu, KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen tiivisti ottelun jälkeen.

Härkösen sanoissa piili totuus. KeuPa HT puolivälieräsarjan aloitus muistetaan Kokkolassa vielä pitkään. Hermes avasi maalihanansa jo 13 pelisekunnin jälkeen, kun Oskari Uomala ohjasi kiekon ensimmäisestä Hermeksen hyökkäyksestä ohi Paavo Hölsän. KeuPa HT ei toipunut salama-alusta, vaan kiekko jäi pyörimään pitkäksi aikaa keuruulaisten puolustusalueelle.

Reilut kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin valot välkkyi ja sumutorvi soi jälleen, kun Joonas Niemelä ohjasi Samuel Sikstuksen siniviivalaukauksen maaliin. Kun kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Jussi Nättinen vei ylivoimalla jo kotijoukkueen 3–0 -johtoon, Hölsälle riitti, ja maaliin luisteli Samuli Tervo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Värikypärät Jesse Pelamo (kultainen) ja Mikko Lahtinen (punainen) väänsivät tosissaan Hermeksen Jesse Huhtalaa vastaan.

Vierasjoukkue oli suurissa vaikeuksissa omalla puolustusalueellaan. Se oli isäntiä monta potkua jäljessä ja joutui rikkomaan ja istumaan jäähyllä. Erän edetessä Hermeksen hallinta laantui ja KeuPa HT:kin pääsi painostamaan. Ylivoimalla vieraat olivat lähellä maalia, mutta Teemu Hutun ohjaus kolahti tolppaan.

Toisessa erässä Hermeksen hallinta jatkui. KeuPa HT joutui aloittamaan vajaalla, kun Olli Aitola ja Jani Siekkinen istuivat rangaistusaitiossa. Kotijoukkue käytti tilanteen hyväkseen ja Jussi Nättinen ampui päädystä kimmonneen kiekon ensimmäistä kertaa ohi Samuli Tervon: 4–0.

Kun kamppailu ottelun voitosta oli käytännössä ohitse, tempo ja pelin intensiteetti jäällä tippuivat. KeuPa HT:n kärsimys jatkui, vaikkakin se pääsi pyörittämään muutaman kerran kotijoukkueetta tämän puolustusalueella. Lähimmäksi vieraiden osumaa pääsi Joni Piipponen, joka alivoimalla laukoi kiekon Hermes-maalin yläputkeen. KeuPa HT:n yrityksen pysähtyivät säännöllisesti Hermeksen keskialueen träppiin viimeistään hyökkäyssiniviivalle. Vieraat pääsivät yrittämään avausmaaliaan kahden pelaajan ylivoimallakin, mutta tiistai-iltaan hyvin kuvaavasti KeuPa HT jäi ilman osumia.

Toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 5–0 -johtoasemasta, kun Aleksi Nikko viimeisteli osumansa hieman erän puolivälin jälkeen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Joni Piipponen (94) oli lähimpänä KeuPa HT:n osumaa lauottuaan alivoimalla Hermes-maalin yläputkeen.

Päätöserä oli pelailua. KeuPa HT pystyi nostamaan hieman tasoaan, kun se tiivisti puolustuspelaamistaan, eikä päästänyt Hermestä enää niin helposti maalintekosektorille. Hermes tyytyi pelaamaan järkevästi ja säästeli itseään tuleviin peleihin, sillä sen ei tarvinnut enää tehdä maalia. Hermes purki itseään väsyttämättä kiekkoa pois keskialueelle. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Joni Piipposen pikkukakkonen koukkaamisesta.

–Nyt on tärkeää unohtaa tämä ottelu ja lähteä kotiinpäin. Ei tähän voi jäädä kiinni ja pohtia pitkään. Torstai tulee nopeasti ja silloin on uusi ottelu. Nyt ei meidän tarvitse enää jännittää, Härkönen siirsi ajatuksiaan jo joukkueiden torstaiseen kohtaamiseen Keuruulla.

Hermes-KeuPa HT 5–0 (3–0, 2–0, 0–0)

1.erä: 00.13 1–0 Oskari Uomala (Joonas Niemelä-Saku Kivinen), 2.53 2–0 Niemelä (Samuel Sikstus-Kivinen), 5.16 YV 3–0 Jussi Nättinen (Sebastian Moberg-Samu Markkula).

2.erä: 20.45 YV2 Nättinen 4–0 (Reko Tornberg-Markkula), 32.32 5–0 Aleksi Nikko (Jesse Huhtala-Niki Blomberg).

3.erä: maaliton.

Rangaistukset: Hermes 3x2 min.,KeuPa HT 5x2 min. + Olli-Petteri Viinikainen 10 min.

Torjunnat: Samuel Jukuri Hermes 6+10+8=24, Paavo Hölsä KeuPa HT 5+0+0=5 (vaihto 5.16/3–0), Samuli Tervo KeuPa HT 8+11+5=24.

Yleisöä: 1066.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos