IPK-Keupa HT 27.2. - Urheilu - Suur-Keuruu

Keuruulaistehot jäivät piippuun Iisalmessa – IPK väänsi pisteet toistamiseen KeuPa HT:ltä

Vahvasti liikkunut ja tarkasti puolustanut IPK jätti Janne Kumpulaisen ja KeuPa HT:n pisteittä Iisalmessa.­

27.2.2019 21:58

IPK ja KeuPa HT kohtasivat uudelleen toisensa Keuruulla lauantaina pelatun kamppailun jälkeen. Vierasottelu Iisalmessa ei sujunut keuruulaisilta suunnitelmien mukaan, sillä IPK oli jälleen parempi lukemin 5–2 (1–1, 2–1, 2–0).

–Viidellä viittä vastaan pelissä oli enemmän hyvää kuin huonoa. Mutta tehottomuus ja huolimattomuus antoivat vastustajalle avaimet iskeä tehokkaasti. Avauserän maalipaikoista olisi pitänyt naulata sisään, tiivisti KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen pelin jälkeen.

Ottelun alku oli täysin IPK:n hallintaa. KeuPa HT ei päässyt kiekkoon kiinni ja se joutui puolustuskannalle aloituskiekosta lähtien. Vieraat tukeutuivat pelissään mainioon torjuntavireeseen päässeeseen Samuli Tervoon, joka esitti erän alkupuoliskolla muutaman palkintotorjunnan.

Hieman ennen erän puolta väliä KeuPa HT alkoi horjuttaa IPK:n vahvaa luistelua. Ottelun avausmaali ei ollut oikeudenmukainen pelitilanteisiin nähden, mutta kaikki lasketaan. Ensimmäinen pidempi painostusjakso kotijoukkueen päädyssä tuotti avausmaalin KeuPa HT:lle, kun Waltteri Lehtosen ilmasta laukoma kiekko hyväksyttiin maaliksi pitkän videotarkastelun jälkeen.

Vierailla oli hyviä paikkoja lisämaaleihinkin, sillä Jesse Pelamo ja Juuso Mörsky pääsivät läpiajoihin, mutta eivät onnistuneet ohittamaan IPK-vahti Tuomas Tolosta.

Erän lopulla IPK sai vihdoin kuparisensa rikki. KeuPa HT menetti kiekon hyökkäyssinisellä, josta Otto Huttunen ja Julius Rantaeskola juonivat ylivoimahyökkäyksestä 1–1 -tasoituksen 40 sekuntia ennen erätaukoa.

Erien alut vaikeita KeuPa HT:lle

Toisen erän KeuPa HT sai aloittaa ylivoimalla, kun Jere-Matias Alanen koukki itsensä erän päätteeksi rangaistujen aitioon. Ylivoimasta tulikin IPK:n juhlaa, kun Topi Piipponen karkasi KeuPa-puolustajien välistä läpiajoon ja laukoi alivoimalla kotijoukkueen 2–1 -johtoon.

Peli jatkui hetken tasaisissa merkeissä, kunnes KeuPa HT sai aikaan pitkän painostuksen. IPK vetäytyi kuoreensa ja puolusti tiukasti maalinedustaa. Vieraiden pitkä hyökkäysjakso päättyi Valtteri Pihlajamäen rangaistukseen. Kotijoukkueen ylivoimapeli tuotti tulosta, kun Julius Rantaeskola siirsi IPK:n kahden maalin johtoon Saku Kinnusen tarkasta syötöstä.

Erän lopulla oli vieraiden vuoro rokottaa. KeuPa HT sai IPK:n maalille kovan hässäkän, josta Joni Piipponen survoi irtokiekon Tolosen taakse juuri, kun kotijoukkue oli päässyt täysilukuiseksi. Erä oli kokonaisuudessaan KeuPa HT:lle kaksijakoinen pitkine pyörityksineen, mutta myös huolimattomine ratkaisuineen.

KeuPa HT sai Piipposen osumasta erän loppuun kestäneen hallinnan, mutta kiekkoa maaliin ei joukkue enää saanut.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

KeuPa HT pyöritti IPK:ta ajoittain mennen tullen, mutta pitkien painostusjaksojen aikana maaliverkot eivät heiluneet.­

Päätöserän alussa vierasjoukkue jatkoi siitä, mihin toisessa erässä jäi. Kiekko pysyi sitkeästi IPK:n päädyssä, mutta tehoton KeuPa HT ei onnistunut maalinteossa. Jos ei ollut KeuPa HT:n avausmaali oikeudenmukainen, ei sitä ollut IPK:n neljäskään osuma. Kesken vieraiden pitkän pyörityksen IPK iski nopeasti vastahyökkäyksen, joka päättyi Mikko Juusolan 4–2 –osumaan.

Kolme minuuttia myöhemmin Juuso Könönen laukoi millimetrin tarkasti kiekon Samuli Tervon vartioiman maalin ylänurkkaan, mistä KeuPa HT ei enää toipunut.

–Erän alun vahvasta vyörytyksestä emme saaneet palkintoa. Kun kaveri osuu kahdesta seuraavasta paikasta, me emme sitä enää kestäneet. Hyvä aihio oli jälleen kerran, mutta viimeistelyn puute käänsi ottelun IPK:lle, Härkönen kommentoi.

Tappiostaan huolimatta keuruulaiset jatkaa pudotuspeliviivan yläpuolella. KOOVEE yllätti vieraskentällä K-Vantaan tylysti 1–3 -lukemin ja jätti pudotuspelien kannalta KeuPa HT:n kovimman kilpakumppanin ilman pisteitä.

KeuPa HT:llä on vielä runkosarjassa jäljellä seitsemän ottelua ja se on kaksi pistettä edellä K-Vantaata, joka on pelannut kaksi peliä keuruulaisia enemmän.

IPK-KeuPa HT 5–2 (1–1, 2–1, 2–0)

1.erä: 9.40 VT 0–1 Waltteri Lehtonen (Emppu Pulliainen-Roni Allen), 19.20 1–1 Julius Rantaeskola (Otto Huttunen).

2.erä: 21.48 AV 2–1 Topi Piipponen, 28.34 YV 3–1 Rantaeskola (Saku Kinnunen-Tuomas Tolonen), 35.12 3–2 Joni Piipponen (Valtteri Pihlajamäki-Jere Helenius).

3.erä: 41.57 4–2 Mikko Juusola (Niki Koskinen), 44.27 5–2 Juuso Könönen (Jere-Matias Alanen-Mark Petrov).

Rangaistukset: IPK 4x2 min., KeuPa HT 5x2 min.

Torjunnat: Tuomas Tolonen IPK 11+9+7=27, Samuli Tervo KeuPa HT 12+8+10=30.

Yleisöä: 807.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset