KeuPa HT:n ylivoima-iltamat saivat surkean lopun - Urheilu - Suur-Keuruu

KeuPa HT:n ylivoima-iltamat saivat surkean lopun

IPK:n vierailu jätti KeuPa HT:lle karvaan maun. Uusinta otetaan keskiviikkona.

23.2.2019 20:33

KeuPa HT jatkoi pelejään lauantaina kotiluolassaan, kun vastaan luisteli IPK Iisalmesta. Jäähyrikkaassa ottelussa tuomittiin isännille 16 ja vieraille 43 minuuttia jäähyjä. Lopputulos 2-3ja (2-2,0-0,0-0,0-1) oli kotijoukkueelle pettymys.

–Valtava voitto meille, IPK:n valmentaja Tommi Miettinen kertasi pelin jälkeen.

Ottelussa riitti panosta KeuPan taistellessa pudotuspelipaikasta. Vierailija Peli-karhuilla panos näissä peleissä on vielä suurempi, sillä joukkue on jäänyt karsintaviivan alle pelaamaan tulevaisuudestaan.

Eilisestä LeKi-rähinästä voiton napannut KeuPa ei saanut lauantain avausminuuteilla peliään käyntiin.

Jo ensi hetkillä KeuPa joutui alivoimalle, jonka IPK käytti nopeasti hyväkseen. Avausmaalin iski Aatu Hämäläinen. Pari minuuttia tästä KeuPa joutui jälleen käyttämään kiellettyjä keinoja puolustamiseen, mutta tämän jäähyn joukkue kesti miehekkäästi.

Tasakentällisin KeuPa käänti pelin nopeasti IPK-päätyyn ja ansaittu tasoitus syntyi erän puolivälissä. Maali syntyi Juuso Mörskyn toimesta. Syöttäjiksi merkattiin Jesse Pelamo ja Roni Allén.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Juuso Mörsky tehtaili KeuPan ensimmäisen maalin.

Kiivas ja värikäs avauserä tarjosi tämän jälkeen vielä kaksi maalia. Ensin KeuPan Pelamo vei isännät johtoon ylivoimalla ja erän lopulla Topi Piipponen toi vieraat tasoihin.

–Aika sekavaa, KeuPan Jere Helenius summasi erätauolla.

Rikkonainen toinen erä

Myös toinen erä oli rikkonainen. KeuPa pääsi pelaamaan käytännössä koko avauspuoliskon ylivoimalla ja tästä melkein kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Ylivoima pyöri ja pyöri, mutta joko puuttuneet tai laadultaan huonot laukaukset eväsivät lisämaalit.

Erän toinen puolisko taas tarjosi IPK:lle rutkasti ylivoimaa. Tulos ei ollut kotijoukkuetta kummoisempi, joten toinen erä jäi maalittomaksi.

–Kovaa tappelua tärkeistä pisteistä, IPK:n Julius Rantaeskola kertasi aaltoillutta erää.

Nippu jäähyjä kolmannessa

Kolmas erä alkoi tutuissa merkeissä.

Avausminuuteilla jaettiin nippu jäähyjä, joista kovimpana tuomiona vieraiden Joona Riekkisen ulosajo. Riekkinen taklasi KeuPan Sakari Turtiaista päähän, eikä tilanne jättänyt tulkinnanvaraa. Pelin jälkeen kantautuneiden tietojen mukaan Turtiainen ei kuitenkaan loukkaantunut pahemmin.

Ylivoimapelin trendi ei kuitenkaan kääntynyt nousuun. Jäähysumaansa tappanut IPK oli alivoimansa aikana lähempänä maalintekoa kuin miesylivoimainen isäntäjoukkue.

Erän loppupuolella IPK sai paikkansa, kuinka ollakaan ylivoiman myötä. Tulos jäi kuitenkin laihaksi ja näin ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoaikaa ehditiin pelaamaan vain puolisen minuuttia, kun vieraiden Samu Pyykkönen pääsi iskemään voittomaalin.

–Paikkoja tarjottiin, mutta ei onnistunut. IPK:n alivoima tiedettiin hankalaksi ja sitä on kyllä katseltu videoltakin, KeuPan Niko Härkönen kertoi pelin jälkeen.

–Jäähän tästä parannettavaa keskiviikolle, mies summasi.

Keskiviikkona KeuPa matkaa vastavierailulle Iisalmeen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos