KeuPa HT haki kaksi pistettä Turusta - nousi pudotuspeliviivan ylle - Urheilu - Suur-Keuruu

KeuPa HT haki kaksi pistettä Turusta - nousi pudotuspeliviivan ylle

Paavo Hölsä piti KeuPan pystyssä jatkoajalla niin pitkään, että Joni Piipponen sai ja käytti mahdollisuuden viedä saatavilla olleet pisteet kotiin.

2.2.2019 20:23 | Päivitetty 2.2.2019 20:24

Turulla ja Marli-areenalla on erityinen asema KeuPa-väen sydämissä, ja lauantain vierasottelu siellä toi lisää hyviä muistoja. Vaikka pieni parannus olisi ollut vielä suotavaa.

Varsinaisen peliajan tulos 3-3 toi ensin yhden pisteen ja otteen pudotuspelipaikasta, mutta jatkoajalla onnistuminen varmisti sarjasijoituksen parannuksen kahdella pykälällä. Lopputulos 3-4(2-2,0-0,1-1, 0-1) oli siis todella tarpeellinen.

Ensimmäinen erä oli varsin maalirikas, sillä jo hieman yli puolessa välissä erää tilanne oli 2-1 TuTolle.  

Maalinteon aloitti KeuPa HT jo kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen Joni Piipposen osumalla, jonka valmistelivat Jesse Pelamo ja Sakari Turtiainen. 

TuTon Mikke Levo maalasi 1-1 tasoituksen ajassa 5:31 ja 2-1 laukoi Juho Virtanen, kun Tuto pääsi pelaamaan ylivoimaa Jani Siekkisen otettua kaksiminuuttisen kampituksesta.

Erä kuitenkin päättyi KeuPan kannalta hyvin, kun reilu minuutti ennen erän loppua Piipponen osui toistamiseen, hyvin sekavan, TuTon päässä pyörineen tilanteen päätteeksi.

– Ei mikään ihan tykkierä meiltä, pari halpaa maalia kaveri sai meiltä. Mutta oli siellä hyviäkin vaihtoja, sanoi Jesse Pelamo erätaukohaastattelussa. 

Toinen erä lähti liikkeelle 2-2 tilanteessa. Paine pysyi aluksi TuTon päädyssä, mutta parin minuutin kohdalla TuTo lähti hyökkäykseen, jonka KeuPa HT:n Olli-Petteri Viinikainen joutui pysäyttämään sen verran voimallisella huitaisulla, että tuomaristoi katsoi sen kaksiminuuttisen arvoiseksi. 

TuTon ylivoima oli löysää, eikä kunnon kuviota oikein saatu käyntiin, ja vaikka aivan viimeisillä sekunneilla saatiin jonkinlainen laukaus kohti KeuPan maali, niin KeuPa HT selvitti alivoimansa virheettä. 

TuTo ei kuitenkaan näyttänyt täysin lannistumisen merkkejä, vaan vaarallisen näköisinä yksilösuorituksina tulleita läpiajoja saatiin aikaiseksi parikin, maali vain jäivät tekemättä. 

Erän puolivälissä nähtiin KeuPan vahvaa hallintaa, ja muun muassa Valtteri Pihlajamäki pääsi yhdeksän minuutin kohdalla vaarallisesti läpi ja laukomaan, mutta edelleen tuloksetta.

Kun peliaikaa oli jäljellä vajaa viisi minuuttia, otti molemmat joukkueet jäähyn yhtä aikaa, kun KeuPan Roni Allén ja TuTon Juho Mäkelä pistivät tappeluksi ja saivat 2+2 minuuttiset väkivaltaisuudesta. Ja vain minuuttia myöhemmin Waltteri Lehtonen koukkasi toistamiseen kaksiminuuttisen edestä, jolloin TuTo pääsi pelaamaan ylivoimaa. 

TuTon ylivoimapelaaminen oli yhä ponnetonta, ja vasta viimeisen viidentoista sekunnin aikana nähtiin edes jonkinlainen KeuPan maaliin päin suuntautunut toimenpide, muuten lausuttavaa tuosta pelivaiheesta ei ole. 

– Eka erä oli meiltä parempaa pelaamista kuin tämä toinen. KeuPa tykkää pitää kiekkoa ja siellä on pelitaitavia pelaajia, joten tarkkana niiden kanssa saa olla, sanoi TuTon Eetu Salmela erätaukohaastattelussa. 

Kolmanteen erään KeuPa pääsi piikkipaikalta, kun sai aloittaa suoraan ylivoimalla.

Erän ensimmäisen neljänneksen täyttyessä pystyi kuitenkin toteamaan, että TuTo oli virkistynyt edelliseen erään verrattuna ja selkeästi piti KeuPaa otteessaan. Laukauksia ja hyviä hyökkäyksiä nähtiin useampia, ja KeuPa joutui turvautumaan välillä hätäisiinkin purkuihin. 

Pikkuhiljaa erä kehittyi kohti KeuPan tavoitteita, ja lopulta paineessa TuTolle tuli väärä vaihto ja KeuPa pääsi hakemaan seuraavaa maalia ylivoimalla. 

Ja tulosta tuli, eikä pelkästään sinne päin, vaan varsin tyylipuhtaalla kuviolla, jossa yhden kosketuksen syötöillä TuTon maalivahti Julius Pohjanoksa pelattiin tilanteesta ulos ja kiekko hänen taakseen oikealta laidalta lähteneellä laukauksella.  

2-3 johtomaalin KeuPalle laukoi Juuso Mörsky, Jani Ollitervon ja Jaakko Kuusiston hienoista syötöistä ja peliä oli jäljellä viimeiset yksitoista minuuttia. 

Molempien peli sai osumasta hetkellisesti uutta energiaa ja vauhtia, ja TuTokin pysyi vielä toiveikkaana. Ja sitten, ajassa 55:07 Atte Mäkisen armoton laukaus upposi KeuPan maaliin. 

Tasatilanne nosti monen sykettä ottelun viimeisen viiden minuutin ajan, mutta kovasta yrittämisestä huolimatta, 3-3 tilanne jäi varsinaisen peliajan tulokseksi ja ratkaisu viimeisestä saatavilla olevasta pisteestä jäi jatkoajalle. 

Jatkoajan sankariksi KeuPan riveistä nousi Hölsän Paavo, joka nappasi useamman todella kovan laukauksen, kun paine pysytteli pahemman kerran KeuPan päädyssä. Viimeisen minuutin alkaessa oli myös KeuPalla paikka, mutta tolppa se vain kolisi. 

Sitten alkoi tapahtua. Kolmetoista sekuntia ennen erän loppua, Jesse Pelamo sai käytösrangaistuksen, kun ampui kiekon maaliin vihellyksen jälkeen. Seuranneesta nujakasta ei rangaistuksia jaettu, mutta sen jälkeisestä aloituksesta pääsi illan maalisankari Jani Piipponen yksin irti ja viimeisteli oman hattutemppunsa sekä KeuPan voiton tässä pelissä. Peli päättyi neljä sekuntia myöhemmin. 

Kotimatkalle KeuPa HT lähti siis kaksi tärkeää pistettä mukanaan. Se nosti KeuPan sarjataulukossa pudotuspeliviivan yläpuolelle, kun Kiekko-Vantaa otti omassa ottelussaan takkiin 5-1 IPK:ta vastaan. 

– Oli suhteellisen tasainen vääntö, molemmilla omat hallintahetkensä, mutta me oltiin nyt tällä kertaa onnekkaampia, sanoi KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkkönen haastattelussa pelin jälkeen. 

– Onneksi on tauko tulossa, meidän nippu on aika väsynyt ja peli tehotonta. Mutta meillä oli kuitenkin hyvä yhteinen henki ja yritys tänään, vaikka tulos ei tyydytäkkään, kertasi TuTon päävalmentaja Miikka Elomo omassa haastattelussaan. 

Ensi viikolla KeuPa matkaa Lappiin, RoKin päänahka mielessä. Pohjoisen retkellä on jälleen mahdollisuus nostaa sarjasijoitusta, joten reissuun kannattaa pakata hyvät eväät.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset