KeuPa HT-Hermes 1.2.2019 - Urheilu - Suur-Keuruu

Teho löytyi, Hermes kaatui – KeuPa HT oppi läksynsä kahdessa yössä

Mörsky-varoitus. KeuPa HT:n parhaana palkittu Juuso Mörsky tuulettaa illan ensimmäistä osumaansa. Maalivahti Samuel Jukuri katseli taakseen ja ihmetteli maalin syntyä.­

1.2.2019 22:39

Perjantai-iltana Keuruun "Igluun" saapunut Hermes joutui antautumaan aloituskiekosta asti liukkaasti luistelleelle KeuPa HT:lle.

Kotijoukkueen luotsin Niko Härkösen keskiviikkoiset ennustukset kävivät toteen, kun hän lupasi Keuruulla tiukempaa taistelua sarjapisteistä. Nyt oli KeuPa HT:n vuoro olla parempi lukemin 4–3 (2–1, 2–1, 0–1).

Ottelun alku oli hyvin samantyyppinen kuin Kokkolassakin. KeuPa HT punnersi lujaa päälle, mutta Hermes aloitti maalinteon. Vierasjoukkueen avausmaalissa oli keuruulaisittain paljon huonoa tuuria, sillä Valtteri Pihlajamäki oli juuri katkaisemassa Hermes-syöttöä, kun hän kaatui. Kiekko ajautui puolustaja Kalle Loposelle, jonka laukauksen Jesse Huhtala ohjasi sisään maalin edestä.

Hetken lamaannuksen jälkeen kotijoukkue pääsi jalkeille. Laukauksen merkitystä ei voi koskaan väheksyä, sillä Jani Siekkinen ampui b-pisteen yläkaarelta kiekon kohti Hermes-vahti Samuel Jukuria. Torjunnan jälkeen kiekko jäi ilman kontrollia maalin eteen, josta konkari Juuso Mörsky selän takaa rystypuolelta latoi kiekon Hermes-nuottaan: 1–1.

KeuPa HT:llä oli loistavia paikkoja lisämaaleihinkin, mutta Joni Piipponen ei saanut kiekkoa sisään läpiajosta ja Waltteri Lehtonen tykitti lujaa tolppaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

KeuPa HT:n Jere Helenius hyppää tasaloikkaa maalin edustalla ja tekee arvokasta maskimiehen työtä Hermes-puolustuksne keskellä.­

Erätauolle lähdettiin silti kotijoukkueen johtoasemassa, kun Valtteri Pihlajamäki laukoi ylivoimalla vastustamattomasti kiekon Jukurin räpyläkäden ylänurkkaan.

Toisen erä oli KeuPa HT:n paras. Se kyyditsi sarjajohtajaa sekaisin pitkillä hyökkäyksillään. Hermes ei päässyt kiekkoon käsiksi, jolloin se joutui puolustuskannalle. Kotijoukkueen kolmannessa maalissa oli rutkasti myös hyvää onnea, kun Mörsky laukoi illan toinen maalinsa siniviivan alta. Kiekko kimposi Hermes-puolustajan mailasta ohi Jukurin.

Moni odotteli vesi kielellä, että KeuPa HT menee omia menojaan. Mutta ei, Hermes ei ollut antautunut, sillä se kavensi Samu Markkulan maalilla 3–2:een kesken KeuPa HT:n painostusjakson.

Pelitilanteet tasoittuivat hetkeksi kaukalossa, kunnes Hermes-puolustus hukkasi kiekon omalla alueella. Kultakypärä Jesse Pelamo haistoi paikan ja heittäytymällä latoi irtokiekon neljännen kerran vieraiden maaliin.

Päätöserän alku oli puolestaan vierasjoukkueen. Sakari Turtiainen sai 38 pelisekunnin jälkeen pikkukakkosen kampituksesta, mikä johti Hermeksen pelihallintaan. Kotijoukkue puolusti hyvin alivoiman, mutta heti sen jälkeen Sampo Paulaharju päätti hienon Hermes-kuvion 4–3 -maaliin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Maalinedustilanteessa verkon periltä löytyi kiekon sijaan maalivahti Samuel Jukuri.­

Enempää maaleja ei nähty, vaikka kertaalleen Hermes kokeilikin tolppien kestävyyttä maalivahti Paavo Hölsän selän takana.

Lehdistötilaisuudessa Niko Härkönen kertoi joukkueiden toisen kohtaamisen olleen maalin peli, kuten oli keksiviikkonakin.

–Yhdellä lisämaalilla ottelu olisi voinut kääntyä mihin suuntaan tahansa. Emme lähteneet muuttamaan mitään keskiviikon pelistä. Näimme, että peli systeemimme toimii Hermestä vastaan, kun systeemiä vain toteutetaan kaukalossa. Vähän olimme avauserän kamppailupelissä jäljessä, mutta tilanne korjautui. Maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin, sillä paikkoja oli. Hyvät pisteet kotona, aina on mukava kaataa sarjajohtaja, Härkönen iloitsi.

KeuPa HT-Hermes 4–3 (2–1, 2–1, 0–1)

1.erä: 3.16 0–1 Jesse Huhtala (Kalle Loponen), 7.22 SR 1–1 Juuso Mörsky (Jani Siekkinen-Jaakko Jokinen), 17.26 YV Valtteri Pihlajamäki (Sakari Turtiainen-Janne Kumpulainen).

2.erä: 26.21 3–1 Mörsky (Roni Allen), 33.15 3–2 Samu Markkula (Joonas Niemelä-Oksari Uomala), 35.54 4–2 Jesse Pelamo.

3.erä: 43.07 4–3 Sampo Paulaharju (Eemil Erholtz).

Rangaistukset: KeuPa HT 4x2 min., Hermes 2x2 min. + Joonas Niemelä 10 min.

Torjunnat: Paavo Hölsä KeuPa HT 9+8+9=26, Samuel Jukuri Hermes 8+15+7=30 (poissa 58.11–60.00).

Yleisöä: 377.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset