Hermes-KeuPa HT 30.1. - Urheilu - Suur-Keuruu

Ei satu palkka aina työn mukaan – tehoton KeuPa HT taipui sarjajohtajalle Kokkolassa

Kapteeni Waltteri Lehtonen (28) ampui Kokkolassa kauden neljännen maalinsa.

30.1.2019 22:18 | Päivitetty 30.1.2019 22:20

Jääkiekko-ottelussa on joukkueilla aina omat hetkensä.

Nämä hetket KeuPa HT hukkasi Kokkolassa kahden ensimmäisen erän aikana keskiviikkoiltana. Hermes oli kärsivällinen ja iski nopeasti takaisin, kun paikka tuli. Kotijoukkueen 4–2 (1–0, 1–1, 2–1) -voittolukemat eivät kertoneet pelistä kaikkea, mutta oleellisen; KeuPa HT joutui tekemään hirveän määrän töitä maalien eteen.

–Harmittaa se, ettei saatu tuotua pisteitä tai edes pistettä Keuruulle. Kaksi erää olimme parempia, mutta ottelu ratkesi maalinteon vaikeuteen. Hermes rankaisi aika tehokkaasti virheistä, minkä saimme nyt kokea, KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen manasi pelin jälkeen.

Hermes ja KeuPa HT tarjoilivat varsin vauhdikkaan avauserän Kokkolassa. Vierasjoukkue aloitti terävästi ja paahtoi päälle käytännössä ensimmäiset vaihdot. Hermes avasi kuitenkin maalihanat, kun Sampo Paulaharju ohjasi enemmän tai vähemmän tarkoituksella Eddie Ahlmarkin jäälaukauksesta kiekon yhdellä kädellä ohi KeuPa-vahti Samuli Tervon.

KeuPa HT ei maalista lamaantunut, vaan jatkoi vauhdikasta luistelua ja kiekonsiirtelyä. Kumpikin joukkue pelasi suoraviivaisesti kohti maalia, eikä poikittaissyöttöjä avauserässä juurikaan nähty. KeuPa HT:n painostus aiheutti erän jälkimäisellä puoliskolla Hermekselle kaksi rangaistusta, mutta ylivoimien aikana laukaukset jäivät vähiin.

Hermes pääsi kertaalleen ylivoimaan, mutta vieraiden tarkka puolustuspelaaminen ei jättänyt paikkoja kotijoukkueelle lisäosumiin.

Toisen erän momentum

Toisen erän alku oli samanlainen kuin ensimmäisenkin. KeuPa HT jauhoi Hermes-puolustusta hajalle ja ahdisti sen pieneen tilaan. Ensimmäiseen kuuteen minuuttiin Hermes ei saanut yhtään kiekollista hyökkäystä pelattua vierasjoukkueen alueelle. Kotijoukkue turvautui pitkiin kiekkoihin ja peli pyöri Hermestä pystyssä pitäneen maalivahti Samuel Jukurin maalin ympärillä.

Sitten käy niin kuin usein jääkiekossa käy. Maalin roikkuessa ilmassa KeuPa HT sortui ylihyökkäämiseen. 4–2 -ylivoimahyökkäys kääntyi Jukurin torjunnasta Hermeksen 3–1 -ylivoimahyökkäykseksi, joka päättyi hienon kuvion jälkeen Oskari Uomalan 2–0 -osumaan.

Maali tasoitti ottelun voimasuhteita, eikä KeuPa HT päässyt erän alun kaltaiseen pyöritykseen. Vauhdikas peli eteni päädystä päätyyn, eikä viivelähtöjä paljoa viljelty.

Lopulta KeuPa HT:n pitkä työvuoro palkittiin, kun joukkueen kapteeni Waltteri Lehtonen pääsi maalin edestä viimeistelemään Justus Mikkosen ja Aleksi Luhtalammen esityöstä 2–1 -kavennuksen. Näissä lukemissa lähdettiin myös toiselle erätauolle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kiekko hallussa. Justus Mikkonen sooloili KeuPa HT:n 4-2- kavennusmaalin päätöserässä.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän alkuminuuteilla. Saku Kivinen ja Jesse Huhtala viimeistelivät kahden minuutin välein kaksi osumaa, jotka eivät lamaannuttaneet KeuPa HT:n taistelutahtoa, mutta nakersivat uskoa pisteisiin. Justus Mikkonen viimeisteli hyvällä yksilösuorituksella 4–2 -lohtumaalin maalinedustalta erän puolen välin jälkeen, mikä nosti hetkeksi virtatasoa vierasjoukkueessa.

Hermes osasi kuitenkin pelata viisaasti johtoasemassa, ja kun pelikello kävi kotijoukkueelle, ei KeuPa HT:stä löytynyt enää ratkaisijoita loppuminuuttien aikana.

–Maalit määrittävät pelin. Muutama onnistuminen ja nyt puhuttaisiin ihan eri asioista. Maalintekoon ja tulokseen en ole tyytyväinen, kahteen ensimmäiseen erään pelillisesti olen. Uskon, että perjantaina kotona pisteistä käydään paljon tiukempi kamppailu, Härkönen pohti.

Hermes-KeuPa HT 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

1.erä: 1.38 1–0 Sampo Paulaharju (Eddie Ahlmark-Miro Lehtimäki).

2.erä: 26.51 2–0 Oskari Uomala (Joonas Niemelä-Samu Markkula), 34.30 2–1 Waltteri Lehtonen (Justus Mikkonen-Aleksi Luhtalampi)

3.erä: 43.07 3–1 Saku Kivinen (Markkula-Kristian Kangas), 45.07 4–1 Jesse Huhtala (Sebastian Moberg-Vili Vesalainen), 51.50 4–2 Justus Mikkonen.

Rangaistukset: Hermes 4x2 min., KeuPa HT 5x2 min.

Torjunnat: Samuel Jukuri Hermes 11+8+10=29, Samuli Tervo KeuPa HT 6+9+13=29 (poissa 57.52–58.02 ja 58.23–60.00).

Yleisö: 664.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset