KeuPa HT-KOOVEE 1901 - Urheilu - Suur-Keuruu

Aiheita iloon, aiheita suruun – KeuPa HT palasi voittokantaan kaatamalla KOOVEEn

Valtteri Pihlajamäki (maalin takana) sytytti KeuPa HT:n avausmaalillaan toisessa erässä.

19.1.2019 20:41

Jääkiekko lajina pitää sisällään monia eri kliseitä, jotka eivät ole syntyneet ilman totuuksia.

Yksi niistä on se, että hyvällä pelillä voi hävitä ja huonolla pelillä voi voittaa. Lauantai-iltana oli jälkimmäisen viisauden vuoro käydä toteen. KeuPa HT:n fanit voivat iloita siitä, että heidän suosikkinsa voitti vieraaksi saapuneen KOOVEEn lukemin 4–1 (0–0, 1–1, 3–0) ja surra sitä, millä tavalla.

KeuPa HT:n peli oli sekaisin, minkä päävalmentaja Niko Härkönenkin myönsi lehdistötilaisuudessa.

–Totta kai pisteisiin pitää olla tyytyväinen. Niistähän tässä pelataan. Joukkueen esitykseen en ole alkuunkaan. Nyt on jouduttu hakemalla hakemaan pelistä positiivisia asioita. Vaikeaksi meni pelaaminen tänäänkin, Härkönen puhisi pelin jälkeen.

Keuruulaisten peli tällä kaudella on ollut ailahtelevaa. Viimeiset kaksi peliä KeuPa HT on pelannut täysin taitavien yksilöidensä varassa, ei joukkueena. Pelintaso heiluu erien aikana, kuten lauantaina avauserässä nähtiin. KeuPa HT hallitsi avauserän ensimmäistä puoliskoa täysin, kun ote kirposi ja KOOVEE otti erän puolivälissä kuskin paikan itselleen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

KeuPa HT:n uusin kasvo Jaakko Kuusisto sai yhden maalin johtaneen syötön heti ensimmäisessä ottelussaan.

Erityisesti kotijoukkueen ylivoimapeli on kadoksissa. KOOVEE istui avauserässä kolmasti rangaistujen penkillä, eikä KeuPa HT päässyt maalin makuun kertaakaan. Ei siis ollut ihme, että KOOVEE aloitti maalinteon toisen erän alussa. Suorasta hyökkäyksestä Sami Tamminen heläytti kiekon mainiosti pelanneen Samuli Tervon selän taakse

Tarvittiin jälleen yksi vastuunkantaja, joka sytytti halliin elämää. Kapteeni Valtteri Pihlajamäki käänsi ottelun suunnan ja hallinnan joukkueensa avausmaalillaan ottelun puolivälin jälkeen. Pihlajamäki löi re-boundin sisään maalinedustalta ajassa 32.24, jonka jälkeen KeuPa HT hallitsi peliä enempi tai vähempi loppusummeriin saakka.

Maalinteko-ongelmiin Pihlajamäki ei osannut löytää ratkaisua.

–Onhan se maalinteko ollut vaikeaa. Jos tietäisin ratkaisun, kertoisin sen varmasti kaikille. Tarvitsemme enemmän tukitoimia maalille, maskia, irtokiekkojen kaivajia ja tahtoa. Nyt avauserässä olimme kehnoja, mutta sitten toisessa erässä KOOVEEllä ei ollut mitään palaa meille, kun saimme pesukoneen päälle, Pihlajamäki kertasi erän tapahtumia.

Kapteenin esimerkillä taistellut Pihlajamäki raatoi, riisti, taklasi ja rikkoi KOOVEEn peliä ja oli lauantai-illan tärkein yksilöpelaaja kotijoukkueelle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Maalivahti Samuli Tervo paikkaili kenttäpelaajien virheitä ja otti istualtaankin tärkeitä torjuntoja päätöserässä.

Päätöserän alku oli juuri sellainen kuin KeuPa HT oli toivonut. Jesse Pelamo tyrkkäsi maalin edestä kiekon verkkoihin, kun erää oli pelattu 1.17. Maalin vaikutukset olivat sen sijaan päinvastaiset. KOOVEE syttyi jouduttuaan tappioasemaan. Se pelasi pitkiä hyökkäyksiä KeuPa HT:n päädyssä ja pysyi sitkeästi kiekossa kiinni.

Maalivahti Samuli Tervo joutui paikkaamaan kentällisten ja yksittäisten pelaajien tekemiä virheitä hyvillä torjunnoillaan. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin, kun KOOVEE yritti lopussa ilman maalivahtia tasoitusta. KeuPa HT teki ottelun viimeisellä tyhjiin kaksi maalia, joista toinen merkittiin Valtteri Pihlajamäelle ja toinen Jere Heleniukselle.

KeuPa HT-KOOVEE 4–1 (0–0, 1–1, 3–0)

1.erä: maaliton.

2.erä: 21.17 0–1 Sami Tamminen (Risto Lindfors-Julius Valtonen), 32.24 1–1 Valtteri Pihlajamäki (Paavo Tyni-Joni Piipponen).

3.erä: 41.17 2–1 Jesse Pelamo (Jaakko Kuusisto-Justus Mikkonen), 59.10 YV TM 3–1 Pihlajamäki (Joonas Viinikainen), 59.51 TM 4–1 Jere Helenius (Pelamo).

Rangaistukset: KeuPa HT 2x2 min, KOOVEE 4x2 min.

Torjunnat: Samuli Tervo KeuPa Ht 9+8+12=29, Lassi Yrjölä KOOVEE 7+13+3=23 (poissa 58.24–59.51).

Yleisöä: 388.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos