KeuPa HT:lle ei voitto kelvannut, vaikka Peliitat sitä tyrkytti

Kapteenina Heinolassa toiminut Valtteri Pihlajamäki viimeisteli KeuPa HT:n ainoan osuman.

Heinolassa keskiviikkoiltana pelattu Peliitat-KeuPa HT -ottelu oli kahden hyvän maalivahdin esitys. Kotijoukkue tarjosi ottelun päätöserässä vierailleen ylivoimaa aina pisteisiin saakka, mutta KeuPa HT ei onnistunut murtamaan Pelittojen hyvää alivoimapelaamista. Niukkamaalisessa kamppailussa Peliitat otti sille tälle kaudelle harvinaisen kolmen pisteen kotivoiton lukemin 2–1 (1–0, 0–0, 1–1).

–Peli meni miettimiseksi. Vääriä valintoja liikaa; kun olisi pitänyt mennä, ei menty. Ja kun olisi pitänyt jäädä, mentiin. Pieni viive peliajatuksessa piti meidät takaa-ajossa, KeuPa-luotsi Niko Härkönen manaili pelin jälkeen.

KeuPa HT:n avauserä oli kaksijakoinen. Joukkue onnistui hyökkäyspäässä rakentamaan harvakseltaan muutaman totaalisen maalipaikan, mutta maalinteko oli kadoksissa. Mukana matkassa oli KeuPa HT:n viime kevään sankari Markus Jokinen, joka haki Mestis-tuntumaa tutussa seurassa.

Omassa puolustuspäässä KeuPa HT oli täysin tuuliajolla. Heikot syötöt, pitkät etäisyydet ja etenkin hidas liike antoi erän hallinnan kotijoukkueelle. Monen tilanteen KeuPa HT:n pelaaja olisi voittanut ottamalla muutaman lisäpotkun, mutta kun liike oli kuin hidastetusta elokuvasta, kiekko jäi Peliitoille.

Avausmaali syntyi KeuPa HT:n puolustuksen merkkausvirheestä kolmen peliminuutin jälkeen. Kiekko tuli kulmasta viivalta nousseelle Aleksi Ekille, jonka tarkka laukaus ohitti 12 kertaa erässä torjuneen Paavo Hölsän.

Hyvää alivoimaa, heikkoa ylivoimaa

Toiseen erään keuruulaiset lähtivät alivoimalla, kun avauserän lopulla Olli-Petteri Viinikainen otti 2+10 minuuttia laitataklauksesta. KeuPa HT hoiti alivoiman tyylikkäästi pois alta ja aloitti takaa-ajon.

Hetken aikaa vieraat karvasivat aktiivisesti, jonka ansiosta KeuPa HT pystyi pidempiin hyökkäyksiin ja kiekonhallintaan. Vierasjoukkue loi kotijoukkuetta harvemmin, mutta sitäkin vaarallisempia maalipaikkoja. Erityisesti Mestiksen viikon pelaajaksi valittu Janne Kumpulainen sekä Teemu Huttu olivat hyökkäyspään arkkitehteinä ovelia.

Erän hahmoksi nousivat silti maalivahdit Jakub Skarek ja Paavo Hölsä. Hölsän pelastukset antoivat KeuPa HT:lle mahdollisuudet päästä pisteille ottelun loppuun saakka.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Maalivahti Paavo Hölsä urakoi Peliittoja vastaan 26 torjuntaa ja oli joukkueensa näkyvimpiä pelaajia.

Päätöserän alussa KeuPa HT pääsi yliovimaan, kun Sakke Hämäläinen kaatoi hyökkäyspäässä Paavo Hölsän. Jos KeuPa HT:n ylivoimapeli joulun jälkeen näytti heräämisen merkkejä, oli ylivoima Heinolassa heikkoa. Osasyynä oli Peliittojen väkevä alivoimapelaaminen. Vieraat pääsivät päätöserässä kolme kertaa ylivoimalla kokeilemaan osumaa, mutta joukkue sai aikaan vain viisi laukausta ylivoimiensa aikana.

Ottelu ratkaisuksi muodostui Roope Mäkitalon 2–0 -osuma erän loppupuolella. KeuPa HT:n puolustus hävisi kulmassa 2–1 -ylivoimatilanteen, josta kiekko tuli tyhjään tilaan maalintekosektoriin. Mäkitalon kovalle laukaukselle ei Hölsä voinut mitään.

KeuPa HT osui lopussa vihdoin ja viimein, kun Joni Piipposen laukauksen jälkitilanteesta Valtteri Pihlajamäki siirsi re-boundin verkon perille. Vieraat yrittivät vielä lopussa ilman Hölsää tasoitusta, mutta tilanteet jäivät vain kiekon hallinnaksi.

–Ilta oli kummankin maalivahdin. Paljon saimme paikkoja, mutta emme maaleja, Härkönen tiivisti.

Peliitat-KeuPa HT 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)

1.erä: 3.07 1–0 Aleksi Ek (Pasi Kouvalainen-Joakim Kukkonen).

2.erä: maaliton.

3.erä: 53.03 2–0 Roope Mäkitalo (Sakke Hämäläinen-Waltteri Merelä), 56.25 2–1 Valtteri Pihlajamäki (Jesse Pelamo-Joni Piipponen).

Rangaistukset: Peliitat 5x2 min, KeuPa HT 2x2 min. + Olli-Petteri Viinikainen 10 min.

Torjunnat: Jakub Skarek Peliitat 5+2+12=19, Paavo Hölsä KeuPa HT 12+10+4=26 (poissa 58.35–60.00).

Yleisöä: 428.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos