KeuPa HT siirsi vieraat syrjään ja otti makean voiton juhlaottelussa – Taneli Maasalon numeron 21 jäädytettiin iglun kattoon – katso video

KeuPa HT heräsi toisessa erässä, ja otti lauantai-iltana täydet pisteet Kiekko-Vantaata vastaan.

26.1.2019 19:42

KeuPa HT:n vieraaksi saapui lauantaina Kiekko-Vantaa.

Ennen lauantain kohtaamista Kiekko-Vantaa oli sarjataulukossa kaksi pistettä KeuPa HT:n edellä, joten ottelu oli sarjapisteiden kannalta tärkeä.

KeuPa HT:n kapteenisto avusti Taneli Maasalon paidan nostoa iglun kattoon. "Olkaahan yhteydessä, kun haette Liiga-paikkaa, nykyään Rauman Lukon myynti- ja markkinointipäällikkönä toimiva Maasalo veisteli juhlapuheessaan.

Ottelu alkoi KeuPa HT -legendan Taneli Maasalon paidan jäädytyksellä.

Katso video, kun numero 21 nousee iglun kattoon

221 ottelua KeuPa HT paidassa pelannut Maasalo takoi näissä otteluissa 63 maalia ja 119 syöttöpistettä. Kaikkien aikojen tilastossa Maasalo yltää 182 pisteellä sijalle 18.

Maasalon merkitystä KeuPa HT:lle ja keuruulaiselle jääkiekolle ei voi korostaa liikaa. Maasalo on ollut seuran kantavia voimia monessa roolissa.

Maasalon käyttämä pelinumero 21 jäädytettiin Keuruun jäähallin kattoon Kari Rautakorven, numero 13, viereen.

Juhlaottelu ei saanut toivottua starttia

KeuPa HT:n viikon pelitauon päättänyt kohtaaminen Kiekko-Vantaata vastaan ei lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle.

KeuPa HT:lle vihellettiin kakkonen heti ensimmäisen erän toisella peliminuutilla. Vieraat käyttivät ensimmäisen mahdollisuuden hyväkseen ja siirtyivät Joel Sundin ylivoimamaalilla 0–1 johtoon.

Myös KeuPa HT sai mahdollisuuden ylivoimalla ajassa 7:09, kun Kiekko-Vantaan Aleksi Salmi otti 10+2 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Salmen rangaistus jäi ensimmäisen erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi, joten toiseen erään lähdettiin vieraiden johdossa lukemin 0–1.

Vauhdikas kakkonen tuotti tulosta

Vauhdikkaan toisen erän ensimmäisellä puoliskolla KeuPa HT:lla oli lukuisia tekopaikkoja, mutta ensimmäinen antoi odottaa itseään toisen erän loppupuoliskolle.

Jani Siekkinen kauhoi puhtaan hyökkäyspään aloitusvoiton Paavo Tynin lapaan. Tyni ei epäonnistunut, vaan tasoitti ottelun 1–1 ajassa 36:51.

KeuPa HT lähti kolmanteen alivoimalla

Olli Aitola otti kaksi minuuttia kampituksesta toisen erän viimeisellä minuutilla, joten Kiekko-Vantaa aloitti kolmannen ylivoimalla.

Kiekko-Vantaa ei saanut erän alun ylivoimaa pyörimään. Tasaviisikoilla KeuPa HT otti kuskin paikan. KeuPa HT:n toisessa erässä alkanut hyvä ote jatkui kolmannessa, ja tuotti myös tulosta.

Joni Piipponen nosti maalin edestä keuruulaiset 2–1 johtoon ajassa 45:42. Maalin syöttäjä Jesse Pelamo.

Keuruulaiset jatkoivat voittokulkuaan ylivoimalla ajassa 50:14.

Tuomaristo tarkasti Sakari Turtiaisen upean lyöntilaukausmaalin videolta – ei maalivahdin häirintää ja kiekko keskiympyrään. Kolmannen osuman syöttivät Teemu Huttu ja Janne Kumpulainen.

KeuPa HT jatkoi vyörymistä vantaalaisten päätyyn. Eppu Pulliainen vei keuruulaiset jo 4–1 johtoon, vain 39 sekuntia 3–1 maalin jälkeen.

Kiekko-Vantaan peli seisahti 4–1 maalin jälkeen täysin. Jesse Pelamo pääsi nousemaan vapaasti maalille kahden pakin seuratessa. Pelamo teki pienen noston ja Kiekko-Vantaan veskari Waltteri Ignatjew joutui nöyrtymään jälleen, lukemat 5–1.

KeuPa HT:n ote lipsui oman maalin takana, mistä vieraat rankaisivat heti, kun Pekka Niemimaa kavensi alivoimalla lukemiksi 5–2.

Keuruulaiset eivät odota oman pään virheen kuittaamista pitkään, vaan Jani Ollitervo iski tilastopalvelun mukaan vain sekunti edellisestä lätyn Kiekko-Vantaan verkkoon.

KeuPa HT namutteli viimeisille sekuneille asti. Ottelua oli jäljellä vain 18 sekuntia, kun Janne Kumpulainen kaunisteli loppulukemiksi 7–2.

Ottelua oli seuraamassa 549 katsojaa.

Einari Vuorelan koulun oppilaat olivat tehneet Taneli Maasalolle taideteoksia jäähallin ilmoitustaululle.

KeuPa-ikoni

Taneli Maasalo

Syntynyt Keuruulla 27. syyskuuta 1988.

Pelipaikka keskushyökkääjä.

Maasalo vietti suurimman osan pelaajaurastaan Mestiksessä. Hän teki lyhyet visiitit myös Saksaan ja Japaniin.

Toimi KeuPa HT:n kapteenina vuodet 2013–2016.

Maasalo oli nostamassa joukkuetta pelaajavalmentajana Suomi-sarjasta Mestikseen keväällä 2014.

Vuosina 2016–2017 Maasalo toimi myös seuran pelaajakoordinaattorina.

Toimii nykyään Liigajoukkue Rauman Lukon myyntipäällikkönä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos