RoKi-KeuPa HT 2811 - Urheilu - Suur-Keuruu

Tuttu tarina tältä kaudelta – KeuPa HT hallitsi, mutta oli maalipaikoissa tehoton

Kultakypärä Jesse Pelamo takoo pisteitä tasaiseen tahtiin. Rovaniemellä mies viimeisteli kauden yhdeksännen maalinsa. Mestiksen pistepörssissä Pelamo on sijalla yhdeksän tehoin 9+10.

28.11.2018 21:42 | Päivitetty 28.11.2018 21:44

Tuttu tarina tältä kaudelta: KeuPa HT hallitsi, mutta oli maalipaikoissa tehoton

Rovaniemellä nähtiin keskiviikkoiltana vauhdikas ja hyvätasoinen kiekko-ottelu. RoKin ja KeuPa HT:n kohtaaminen oli maalivahtien suurta näytöstä. Sitä, kumpi oli parempi, on vaikea sanoa. RoKi teki yhden maalin enemmän ja vei ottelun niukasti 2–1 (1–0, 1–0, 0–1).

–Maalintekoon tämä ottelu ratkesi. Edellinen vieraspeli oli hyvä, luultiinko avauserässä sitten, että täällä menestytään ilman työntekoa, en tiedä. Perustekeminen puuttui, mutta selvisimme tuloksellisesti, KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen analysoi lehdistötilaisuudessa.

Aloituskiekon tiputtua jäähän RoKi otti nopeasti pelin haltuunsa. Anttoni Hongan noustua kiekon kanssa omalta puolustusalueelta RoKi riisti kiekon ja loi heti ensimmäisessä vaihdossa JYP-laina Joona Voutilaisen maalille erittäin pahan tilanteen, josta vieraat selviytyivät vaivoin.

Voutilainen sai jatkossakin huhkia KeuPa HT:n suulla, sillä mies torjui avauserän aikana 17 kertaa. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan kertaalleen myös ylivoimaa, mutta maaliin saakka taidot eivät riittäneet.

Kova painostus tuotti kotijoukkueelle hedelmän, kun Malo Ville laukoi kääntölaukauksella pienestä kulmasta RoKille ensimmäisen maalin vajaa neljä minuuttia ennen erän loppua.

KeuPa HT heräsi toisessa erässä

Jos oli avauserän RoKin hallintaa, vauhdikas toinen erä meni pelitilanteisiin nähden yhtä selkeästi KeuPa HT:lle. Vieraat loivat useita todella hyviä maalipaikkoja RoKi-maalile. Kotijoukkue pysyi pelissä mukana ainoastaan loistavan maalivahtinsa Rasmus Reijolan torjuntojen varassa.

Tällä kaudella niin tutuksi käynyt kupletin juoni koitui keuruulaisten epäonneksi ottelun puolen välin jälkeen. Kun maalia ei syntynyt, vastustaja iski. Kotijoukkue siirtyi 2–0 -johtoon Gabin Villen maalilla. KeuPa HT:n puolustus oli unohtanut hänet täysin yksin maalin eteen, johon hän sai syötön Tino Metsävainiolta maalin takaa.

Päätöserä alkoi keupalaisittain huonoissa merkeissä, kun Micke Saari joutui rangaistusaitioon 10 pelisekunnin jälkeen. KeuPa HT:n laadukas alivoimapeli ei antanut RoKille maalipaikkoja. Rokin maali oli sen sijaan lähellä hetkeä myöhemmin tasaviisikoittain, kun Julius Hermonen laukoi tolppaan.

KeuPa HT aloitti rajun takaa-ajon ja pysyi hyvin kiekossa kiinni hyökkäysalueella, mutta maalintekosektorille se ei kiekon kanssa päässyt. Pelissä oli tavallaan pattitilanne, sillä kotijoukkuekaan ei kyennyt kuin puolustamiseen.

Täysillä loppuun saakka

Lopulta vieraiden painostus palkittiin, kun kaksikko Aleksi Rutanen-Jesse Pelamo saivat kiekon hyökkäysalueella. Pelamo pääsi pienestä kulmasta nostamaan kiekon ohi Reijolan maalin kattoon: 2–1.

Enempää maaleja ei vieraiden painostuksesta huolimatta nähty, vaikka KeuPa HT:n valmennusporras otti lopussa Joona Voutilaisen maalilta pois ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia.

–Olen tyytyväinen siihen, ettei meidän usko loppunut, vaan pelasimme loppuun saakka täysillä. Maalin tekeminen vaatii meiltä tällä htekellä taas liian paljon työtä. Nyt on vain uskottava omaan tekemiseen ja siihen, että alkaa osua, Härkönen pohti mietteliäänä.

RoKi-KeuPa HT 2–1 (1–0, 1–0,0–1)

1.erä: 16.08 1–0 Malo Ville (Olli Iisakka-Fabien Bourgeois).

2.erä: 32.06 2–0 Gabin Ville (Tino Metsävainio-Julius Hermonen).

3.erä: 50.40 1–2 Jesse Pelamo (Aleksi Rutanen).

Rangaistukset: RoKi 4x2 min., KeuPa HT 4x2 min.

Torjunnat: Rasmus Reijola RoKi 8+15+8=31 Joona Voutilainen KeuPa HT 17+10+4=31 (poissa 58.41–60.00).

Yleisöä: 1327.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset