K-Vantaa-KeuPa HT 24.11. - Urheilu - Suur-Keuruu

Samuli Tervon huippuilta maalin suulla makean vierasvoiton kulmakivi Vantaalla

Maalivahti Samuli Tervo ei häiriintynyt Joel Sundin maskista, vaan torjui väliin paraatitorjunnoilla KeuPa HT:lle vierasvoiton Vantaalla.

24.11.2018 20:24

KeuPa HT esitti toistaiseksi kauden parasta vierasosaamista K-Vantaalla. Heti aloituskiekosta lähtien pirteästi esiintynyt vierasjoukkue pelasi loistavaa alivoimapeliä. Voiton takeena olivat maalivahti Samuli Tervon torjunnat, joilla keuruulaiset hakivat pisteet Vantaalta lukemin 1–2 (0–0, 1–2, 0–0).

–No ei tätä pääse klassikoksi kutsumaan, muta jälleen hieno taistelu. Nyt se toi voiton, perjantai-iltana tappion. Pelaajien vähäinen lukumäärä näkyi, mutta pieni joukkue pelasi järkevästi johtoasemassa, jonka lisäksi alivoimapelaaminen sekä Tervon hyvä ilta toivat täyden pistepotin, iloitsi päävalmentaja Niko Härkönen.

Avauserä oli vauhdikas ja tarjosi varsin tasokasta Mestis-kiekkoa katsojille. KeuPa HT aloitti joukkueista pirteämmin, sillä kahdessa ensimmäisessä vaihdossa se oli luonut jo kaksi laadukasta maalipaikkaa.

Erän edetessä myös kotijoukkue sai juonen päästä kiinni. K-Vantaa on tällä hetkellä yhden ketjun joukkue, sillä se rakensi paikkansa ykkösnyrkkinsä voimin.

Avauserän ainoa tilastomerkintä oli Micke Saaren kaksiminuuttinen kampituksesta, jonka aikana K-Vantaa ei kyennyt laukomaan kertaakaan Tervon vartioimaa maalia kohti. Erä oli maalivahtien suurta näytöstä, sillä myös kaukalon toisessa päässä Waltteri Ignatjew teki huipputorjuntoja. KeuPa HT peli kulki ajoittain kuin viime kaudella; laukauksia sateli ja joukkue sai aikaan pitkiä hyökkäyksiä K-Vantaan päädyssä.

Kaikki maalit toisessa erässä

Toisen erän alussa KeuPa HT pääsi ylivoimaan. Heti jakson alussa näki, että ylivoimapeliä oli korostettu kopissa ennen ottelua. Aloitteellinen ja paljon laukonut vierasjoukkue aloitti maalinteon, kun Alex Lindroos laukoi viivalta 0–1 -osuman. Seuraavassa kahdessa vaihdossa KeuPa HT sortui jäähyihin ja se joutui 52 sekunniksi kahden pelaajan alivoimaan.

Kaksi sekuntia ennen alivoiman päättymistä K-Vantaa kuitenkin tasoitti 1–1:een. KeuPa HT:ssäkin tällä kaudella esiintynyt Henri Tamminen ohjasi Joel Sundin laukauksen maalinedustalta ohi Tervon.

Tilanteet vyöryivät erän aikana päädystä päätyyn, eikä kumpikaan joukkue päässyt ottelun haltijaksi. Molemmat maalivahdit esittivät paraatitorjuntoja maalinsa suulla. Joukkueiden tarkka puolustaminen piti pelitilanteen tasalukemissa aina erän lopulle saakka, kunnes vieraat iskivät.

K-Vantaan heikko pelijakso kostautui, kun konkari Teemu Huttu pääsi kiekkoon kiinni hyökkäysalueella, huijasi Ignatjewin jäihin ja laukoi tarkasti räpyläkäden yläkulmaan erätaukolukemiksi 1–2.

Hermostumisen merkit näkyviin

Kotijoukkue aloitti päätöserän erittäin vahvalla hallinnalla. Se piti kiekkoa käytännössä koko ajan KeuPa HT:n puolustusalueella. Vieraiden ehdoton ykköspelaaja Samuli Tervo tilkitsi kuitenkin maalin suun tiukasti tukkoon ja haki väliin aivan käsittämättömiä torjuntoja.

Erän puolivälin jälkeen alkoi K-Vantaan pelissä näkyä ensimmäiset hermostumisen merkit. Kiekko ei pysynyt lavassa ja peliä pelattiin sumppuun ahtaaseen tilaan. KeuPa HT jaksoi puolustaa sitkeästi ja iskeä nopeasti vastaan kiekonriiston jälkeen. Micke Saari oli lähimpänä maalintekoa, kun miehen laukaus pamahti lohipaitojen maalin yläputkeen viitisen minuuttia ennen päätössummeria.

KeuPa HT pelaisi järkevästi johtoasemassa ja otti ansaitusti täyden pistepotin Vantaalta, vaikka kotijoukkue yritti lopussa ilman maalivahtia tasoitusta. Tappio oli K-Vantaan viides perättäinen kotitappio.

–Pelin teemana oli positiivisuus. Kävi miten kävi, niin pyrimme pitämään positiivisuutta yllä. Ajatus korvasi tässä pelissä jalat. Nyt on paljon mukavampaa lähteä Rovaniemellä ensi viikolla, Härkönen sanoi.

K-Vantaa-KeuPa HT 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)

1.erä: maaliton.

2.erä: 22.33 0–1 Alex Lindroos (Micke Saari), 25.53 YV 1–1 Henri Tamminen (Joel Sund-Nico Nurmikanta), 37.19 1–2 Teemu Huttu (Paavo Tyni-Aleksi Rutanen).

3.erä: maaliton.

Rangaistukset: K-Vantaa 3x2 min. KeuPa HT 5x2 min.

Torjunnat: Waltteri Ignatjew K-Vantaa 8+7+5=20 (poissa 57.54-58.29 sekä 59.09-60.00), Samuli Tervo KeuPa HT 7+9+12=28.

Yleisöä: 375.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset