KeuPa HT- Ketterä kotipeli 23.11 - Urheilu - Suur-Keuruu

"Jatkoaika ja rankkarit kolikonheittoa" – KeuPa HT taipui vasta voittolaukauskisan jälkeen

KeuPa HT:n maalivahti Paavo Hölsä antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon hyvillä torjunnoillaan.

23.11.2018 22:45 | Päivitetty 23.11.2018 22:47

Keuruun jäähallissa kohtasivat perjantai-iltana Suomen Cupin finaalista tutut KeuPa HT ja Imatran Ketterä.

Varsinaisella peliajalla KeuPa HT joutui takaa-ajajaksi, mutta sai palkinnon kovasta taistelusta viemällä ottelu jatkoajalle ja voittolaukauskisaan. Ketterä ratkaisi ottelun seitsemännessä parissa, kun Joona Jääskeläinen sinetöi vieraiden 3–4 vl (0–0, 1–1, 2–2, 0–0, 0–1) -voiton.

–Aika ympäripyöreä peli viidellä viittä vastaan. Ylivoima ei aukea, vaikka sitä ollaan jumpattu ja treenattu kovaa. Alivoimapelaaminen oli sen sijaan vahvaa. Hieno taistelu meiltä, ei voitto sen puutteeseen kaatunut. Kolme kertaa noustiin takaa tasoihin, mutta se iso palkinto jäi saamatta, Keupa-luotsi Niko Härkönen tiivisti lehdistötilaisuuden jälkeen.

Maaliton avauserä oli selkeästi Ketterän. Se hallitsi kiekollista peliä ja piti kiekon pääasiallisesti kotijoukkueen päädyssä. Imatralaiset saivat tukea päätuomari kaksikko, joka vihelsi KeuPa HT:lle neljä pikkukakkosta avauserässä. Kotijoukkueen alivoimapeli oli hyvää ja lopusta Ketterä-hyökkäyksistä piti huolen maalivahti Paavo Hölsä, joka ennätti kiekon eteen 12 ensimmäisen erän aikana.

Toiseen erään KeuPa HT saapui pirteämpänä. Voimasuhteet tasoittuivat erätauon aikana ja kotijoukkuekin pääsi ottamaan kiekollisen pelin hallinnasta osansa. Maalinteon aloitti silti Ketterä. Henry Maarnelan laukaus leijaili erittäin vahvassa maskissa olleen Hölsän ohi ylänurkkaan, kun peliä oli pelattu 24.13.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Micke Saari (36) avasi kotijoukkueen maalihanat perjantai-iltana Ketterää vastaan.

Tasaisen, mutta sekavan jakson jälkeen pääsi KeuPa HT maalin makuun. Jere Helenius pääsi laukomaan ohjurin siniviivan taskusta ja maalin edessä ollut Micke Saari ohjasi kiekon ohi Santeri Lipiäisen.

Erän lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun Ketterän kokenut Jarno Lippojoki taklasi kuolleesta kulmasta Aleksi Luhtalampea. Luhtalammella ei ollut mahdollisuutta reagoida taklaukseen, joka päätti Lippojoen esiintymisen Keuruun jäähallissa: 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Viiden minuutin rangaistus tarjosi KeuPa HT:lle mahdollisuuden ottaa peli haltuun, mutta tehoton ylivoimapeli ei hallintaa tuonut.

Heikkotasoinen, mutta jännittävä päätöserä

Päätöserä oli kokonaisuudessaan sekavaa ja huolimatonta pelaamista puolin sekä toisin. Ketterä karkasi kahdesti maalin johtoon. KeuPa HT tasoitti ensin Paavo Tynin siniviivalaukauksella 2–2:een. Ketterän Sameli Ventelän 2–3 -osuma vajat seitsemän minuuttia myöhemmin tuli psykologisesti vaikeaan paikkaan, sillä pelikelloon jäi reilut neljä minuuttia aikaa. Kello kävi vääjäämättömästi ja vieraat johtivat ottelua vielä 58 sekuntia ennen päätössummeria Ventelän maalilla.

Härkönen veti Hölsän maalilta ja onnistui uhkapelissään, kun Aleksi Rutanen löi maalinedustalta 3–3 -tasoituksen ajassa 59.03.

Jatkoaika ei suuria hetkiä koettu, ja välillä näytti siltä, että joukkueet haluavat jättää pelin voiton maalivahtien vastuulle voittolaukauskisaan. Näin kävikin, kun jatkoaika päättyi maalittomana.

Voittolaukauskisassa Ketterän voiton ratkaisi Joona Jääskeläinen, joka laukoi kovan jäänuoliaisen Hölsän selän taakse.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Aleksi Rutanen (17) huudatti Keuruun jäähallia 3-3 -tasoitusmaalillaan, jolla ottelu venyi aina jatkoajalle ja voittolaukauskisaan saakka.

Lehdistötilaisuudessa Ketterän valmentaja Maso Lehtonen ja Niko Härkönen olivat samoilla linjoilla onnenkaupasta.

–Jatkoaika ja rankkarit ovat aina kolikonheittoa. Olimme lähellä kolmea pistettä varsinaisella peliajalla, mutta johtoasemassa höntyiltiin ja KeuPa HT rokotti. Olen tyytyväinen kahteen pisteeseen, sillä Keuruulta ei ole helppoa hakea pisteitä, Lehtonen kommentoi.

Härkönen kertoi joukkueellaan olevan tällä hetkellä vaikeaa.

–Elämme vaikeita aikoja. Pelaajatilanteemme on juuri nyt vaikea. Hienoa oli silti onnistua eka kertaa tällä kaudella ilman maalivahtia. Pieni palautuminen ja aamulla lasketaan bussissa pelaajat, kuinka moni pääsee mukaan Vantaalle, Härkönen pohti vakavana.

KeuPa HT-Ketterä 3–4 vl (0–0, 1–1, 2–2, 0–0, 0–1)

1.erä: maaliton.

2.erä: 24.13 3–4 vl (0–0, 1–1, 2–2, 0–0, 0–1) 1 Henry Maarnela (Dan Nybondas-Samuli Vuokniemi), 32.04 1–1 Micke Saari (Jere Helenius-Jesse Pelamo).

3.erä: 47.15 1–2 Joona Jääskeläinen (Jesse Juntheikki-Konsta Mesikämmen), 49.15 2–2 Paavo Tyni (Aleksi Rutanen-Teemu Huttu), 55.50 2–3 Sameli Ventelä (Juntheikki), 59.03 IM 3–3 Rutanen (Pelamo-Sebastian Kauppila).

Jatkoaika: maaliton.

Voittolaukauskisa: 65.00 Joona Jääskeläinen 3–4.

Rangaistukset: KeuPa HT 5x2 min., Ketterä 2x2min+ Santeri Lipiäinen 10 min + Jarno Lippojoki 5+20 min. (PTK).

Torjunnat: Paavo Hölsä KeuPa HT 12+7+7+1=27 (poissa 58.02–59.03), Santeri Lipiäinen Ketterä 7+8+7+1=23.

Yleisöä: 336.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset