KeuPa HT-KOOVEE - Urheilu - Suur-Keuruu

KeuPa HT:n käsijarru ei irronnut – KOOVEE haki vierasvoiton Keuruulta

Teemu Hutun tekemä KeuPa HT:n avausmaali syntyi Jani Siekkisen hyvästä kulmanoususta.­

14.11.2018 22:30

Tappion hetkellä ei nähdä muuta kuin tulos. KeuPa HT:n ja KOOVEEn kohtaaminen keskiviikkoiltana saattoi jättää monelle Keupa-fanille kotijoukkueen pelistä heikon kuvan. Tuloksellisesti kyllä, sillä sarjajumbo otti jatkoaikavoiton 3–4 (0–1, 2–1, 1–1, 0–1).

Mutta pelillisesti ottelussa oli keupalaisittain paljon hyvää.

–Me joudutaan tekemään tällä hetkellä liian paljon töitä yhden maalin eteen. Pystyimme pitämään kiekkoa, hallitsemaan pitkiä jaksoja, mutta sitten tulevat ne heikot hetket, joissa emme ole hereillä. Pelitilanteen tunnistaminen on meille nyt tosi vaikeaa, harmitteli kokenut Juuso Mörsky pelin jälkeen.

Avauserässä kotijoukkueen pelistä näkyi lähes viikon pelaamattomuus. Kun kiekko ei pysynyt lavassa ja ajoitukset olivat hieman myöhässä, peli oli sekavaa menoa. Erän puolivälin jälkeen KeuPa HT:n ote piristyi. Joukkue hyökkäsi pitkiä hyökkäyksiä ja piti kiekkoa KOOVEEn alueella. KeuPa HT pelasi erittäin hyvää riistopeliä, jonka vuoksi se onnistui kääntämään puolustuspelaamisen hyökkäykseksi siniviivojen välissä. Paras maalipaikka syntyi Samuel Saloselle, jonka syötönkatkosta tuli avopaikka; Salosen laukauksen KOOVEE-vahti Tomi Risteli pystyi vaivoin torjumana räpylällään.

Erän ainoan maali teki vierasjoukkue. Ajassa 17.43 Vili-Jesper Koivula löi takatolpalta 0–1 -johdon vieraille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Justus Mikkonen (11) väläytteli luistelutaitoaan KOOVEEtä vastaan tekemällä KeuPa HT:n toisen maalin.­

Toiseen erään KeuPa HT tuli päättäväisenä. Reilussa puolessa toista minuutissa kotijoukkue siirtyi 2–1 -johtoasemaan Teemu Hutun ja Justus Mikkosen osumilla. Mikkonen, joka on yksi koko sarjan parhaista luistelijoista, otti vauhdin punaviivalta ja huijasi KOOVEE-puolustuksen ja lopulta maalivahti Ristelin taitavalla henkilökohtaisella suorituksellaan.

Iloa keuruulaisleirissä ei kestänyt pitkään. KOOVEE tuli tasoihin, kun Erik Ahopelto ohjasi Jonne Riekon siniviivalaukauksen Samuli Tervon selän taakse. KOOVEE sai maalista ottelun hallinnan itselleen muutamien seuraavien vaihtojen ajaksi. Erän lopulla KeuPa HT:n Matias Mustonen pääsi hyökkäyksen päätteeksi kilauttamaan tolppaan, mutta ei maaliin.

Mikko Lahtisen osuma herätti toiveet

Päätöserä alkoi myrkyllisesti, kun Ville Saloranta pääsi läpiajosta viemään KOOVEEn 2–3 -johtoon. KeuPa HT aloitti hillittömän takaa-ajon. Mitä pidemmälle erä eteni, sen tuskaisemmaksi Keupa-leirin kasvot muuttuivat. KOOVEE tukki maalin edustan, eikä kotijoukkue päässyt siihen maalintekoon. Maalintekoyritykset alkoivat mennä epätoivoisiksi, kun b-pisteen alakaarelta kulmasta yritettiin lyödä kiekko väkisin sisään. Tässä vaiheessa KOOVEE pelasi jo aikaa; purki kiekkoa löysänä keskialueelle ja pysyi kiekossa poikittaissyötöillä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Päätöserässä KeuPa HT lisämaaleja kovalla tahdolla. Aleksi Rutasen laukaus jäi maalivahti Tomi Ristelin patjoihin.­

KeuPa HT tuli vielä kerran. Peli sai uuden ilmeen, kun Mikko Lahtinen sutaisi irtokiekon KOOVEEn maaliin reilut kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Lahtisen osuman jälkeen maaleja ei enää varsinaisella peliajalla syntynyt.

Jatkoajalla joukkueet pyrkivät pysymään kiekossa kiinni varmistaen samalla puolustuksen. Lopulta Keupa-puolustukselle sattui hyökkäyssinisellä virhe, josta Ville Saloranta viimeisteli KOOVEElle voiton illan toisella osumallaan.

–Meillä on kopissa tosi hyvä henki ja tekemisen meininki, mutta kun kiekko tippuu jäähän, meiltä ei irtiottokykyä löydy. Tällä kaudella emme ole vielä pystyneet pelaamaan ehjää 60 minuuttista ja ottamaan koko ottelua haltuun meidän omilla vahvuuksillamme. Sitä tässä lähdetään hakemaan. Nyt KOOVEE pelasi viisasta vieraskenttäkiekkoa sumputtamalla keskelle ja iskelmällä vastaiskuja, Mörsky tiivisti.

Lehdistötilaisuuden jälkeen KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen oli samoilla linjoilla.

–Totta kai olemme pettyneitä tulokseen. Varsinaisella peliajalla hävisimme kamppailutilanteita, joiden pohjalta vastustaja iski kaikki maalinsa. Kyllä me yritimme niin hyvin kuin osasimme. Yksi pelin sisällä ollut teema oli voittaa toinen erä, joka on meille ollut tällä kaudella huono. Siinä onnistuimme. Pilkotaan ottelu tulevissa peleissä erävoittoihin ja noustaan sitä kautta voittoihin, Härkönen sanoi hieman alla päin ottelun jälkeen.

KeuPa HT-KOOVEE 3–4 ja. (0–1, 2–1, 1–1, 0–1)

1.erä. 17.43 0–1 Vili-Jesper Koivula (Alex Hukki-Erik Ahopelto).

2.erä: 22.21 1–1 Teemu Huttu (Jani Siekkinen-Anton Stråka), 24.07 SR 2–1 Justus Mikkonen (Waltteri Lehtonen-Jere Helenius), 26.39 2–2 Ahopelto (Jonne Riekko-Koivula).

3.erä: 40.49 2–3 Ville Saloranta (Riku Sihvonen-Elias Laitamäki), 53.51 3–3 Mikko Lahtinen (Sakari Turtiainen-Juuso Mörsky).

Jatkoaika: 64.52 3–4 Saloranta (Eero Savilahti).

Rangaistukset: KeuPa HT 2 min. KOOVEE 2x2 min.

Torjunnat: KeuPa HT Samuli Tervo 10+8+7+4=29, Tomi Risteli KOOVEE 8+6+8+3=25.

Yleisöä: 724.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset