KeuPa HT:n ennakko Suomen Cupin finaalista - Urheilu - Suur-Keuruu

"Yksi peli muiden joukossa" – päävalmentaja Niko Härkönen ei ota paineita Suomen Cupin loppuottelusta

Ottaako KeuPa HT viime kauden Mestis-mestaruutensa lisäksi myös Suomen Cupin mestaruuden? Ottelu Ketterää vastaan alkaa perjantaina 9.11. kello 19 Hartwall Areenalla Helsingissä.

7.11.2018 20:03 | Päivitetty 8.11.2018 9:10

Perjantaina Hartwall Areenalla pelattava jääkiekkoilun Suomen Cupin loppuottelu ei aiheuta värinöitä KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härköselle. Otteluun Härkönen kertoo joukkueen valmistautuvan, kuten muihinkin sarjaotteluihin tällä kaudella.

–En oikein tiedä, miten otteluun pitäisi suhtautua. En usko, että kukaan meistä puristaa mailaa. Pelaajat ovat kuitenkin puoliammattilaisia ja osaavat suhtautua otteluun oikealla asenteella. Joukkueestamme taitaa Tomas (Westerlund) olla ainoa, joka on aiemmin ollut mukana Hartwall Areenalla pelitouhuissa, Härkönen pohtii.

KeuPa HT:n vastustaja cupin finaalissa on Imatran Ketterä, joka voitti Mestiksen runkosarjan ottelussa keuruulaiset Imatralla lukemin 3–1.

–Ketterä on hyvin samantyyppinen vastustaja kuin mekin. Se on vahva kiekollisena ja vauhdikas joukkue, josta löytyy sopivaa äijämäisyyttä. Ottelu ratkeaa siihen, kumpi pystyy puolustamaan viisikkona paremmin. Paikkoja syntyy takuuvarmasti, sillä kiekollista taitoa riittää kummassakin joukkueessa riittävästi, ennustaa Härkönen.

Hyvää puolustuspelaamista

Suomen Cupin loppuotteluun KeuPa HT lähtee perjantaina puolilta päivin. Torstaina harjoitellaan kahdesti. Pelipäivän aamuna pelaajilla on vielä vapaaehtoinen jääharjoitus. Joukkueen kokoonpanossa mukana on myös Valtteri Pihlajamäki, jonka saama yhden ottelun pelikielto ei koske Suomen Cupin pelejä.

Ensimmäistä kauttaan Mestis-tasolla päävalmentajana toimiva Härkönen kertoo KeuPa HT:n alkukauden olleen aaltoileva ja ailahteleva.

–Välillä olemme pystyneet pelaamaan hyvin, väliin ei. Perusjumppaa olemme joutuneet käymään läpi niin hyökkäys-, puolustus- ja viisikkopelaamisen osalta. Se, että olemme erittäin hyökkäysorientoitunut joukkue, nousee pintaan aika ajoin. Maalinteon ongelmat toivat yhdessä vaiheessa ylimääräistä painetta joukkueelle.

Puolustuspelaaminen vaatii Härkösen mukaan jatkuvaa pumppaamista. Jos hyökkäyspeli ei ole ollut kohdallaan, ei silloin ole saanut päästää omiinkaan montaa maalia. KeuPa HT:n puolustuspelaaminen on kuitenkin ollut läpi alkukauden hyvää, sillä joukkue on SaPKon (31 päästettyä maalia) ja Jokipoikien (33) jälkeen yhdessä LeKin kanssa päästänyt 38 osumaa. Se on monelta jäänyt huomaamatta maalinteon ongelmien kanssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

KeuPa HT:n valmentajakaksikko Tomas Westerlund ja Niko Härkönen ovat kokeneet joukkueensa kanssa ailahtelevan alkukauden Mestiksessä.

Ennen maajoukkuetaukoa viimeistelyvaikeudet näyttivät hetkeksi ainakin väistyneen, sillä Härkösen suojatit veivät Peliittoja Heinolan jäähallissa törkylukemin 0–9.

–Meillä on varaa vielä kiristää ruuvia. Jaoin ennen sarjapelejä kauden neljään jaksoon. Nyt, kun ensimmäinen jakso on ohi, olemme yhden pisteen jäljessä tavoitteestamme, Härkönen paljastaa.

Viime vuoden mestarijoukkueeseen verrattuna joukkueen vaihtuvuus on ollut noin 60 prosenttia. Yhteisen pelityylin oppiminen ottaa oman aikansa.

Härkönen kertoo itsekin oppineensa paljon päävalmentajan tehtävästä alkukauden aikana.

–Valmennustyö sisältää paljon ajattelutyötä. Enemmän toivoisin itseltäni keskittymisen taitoa olennaisiin asioihin. Ottelun aikana yritän vieläkin keskittyä liian moneen asiaan. Johdonmukaisempi valmennustyö vaihtopenkin takana olisi toivottavaa, Härkönen tunnustaa.

Päävalmentaja haluaa kiittää KeuPa HT:n kannattajia ja kotiyleisöä joukkueen saamasta kannustuksesta.

–Sitä tarvitaan ja toivotaan. Kotiotteluissa on ollut hieno kokea se, että yleisö kannustaa silloinkin, kun on tullut tappio. Kyllä pelaajat ihan varmasti tekevät joka pelissä jäällä parhaansa, vaikka aina ei voi onnistua.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos