KeuPa HT-RoKi - Urheilu - Suur-Keuruu

Hyvä tulos, kaksijakoinen esitys – KeuPa HT:lle pistepotti päätöserän maaleilla

Janne Kumpulainen tuulettaa maalin takana tekemäänsä KeuPa HT:n avausosumaa.

31.10.2018 22:33

Hyvällä pelillä voi hävitä ja huonolla pelillä voittaa.

Keskiviikkoiltana Keuruun jäähallissa oli kyse jälkimmäisestä vaihtoehdosta. Epätasapainoisen esityksen jälkeen KeuPa HT kuritti Rovaniemen Kiekkoa lukemin 5–1 (0–0, 1–1, 4–0).

Lauantaina kärsityn IPK-tappion jälkeen päävalmentaja Niko Härkönen kertoi seuraavan ottelun painopistealueen olevan puolustuspelissä. Puolustuspelin ryhtiliike näkyikin puolustussiniviivan alla onnistumisina RoKia vastaan. Yksi päästetty maali ja maalintekosektorin puolustaminen olivat yksi voiton tae keskiviikkoiltana.

Sen sijaan KeuPa HT:n hyökkäyspeli RoKia vastaan oli täysin jotain luokatonta viidestä maalista huolimatta. Avauserässä osa hyökkääjistä ei edes pelannut peliä joukkueelle, vaan hämmensi sekä ketjukavereitaan ja yleisöä omilla kuvioilla, joista ei kukaan saanut selvää.

Maalittoman avauserän jälkeen KeuPa HT:n sekava pelaaminen jatkui toisessa erässä. Kiekko pelattiin sumppuun ja pieneen tilaan laidoille, jossa se menetettiin. Tuskaisuus näkyi myös epätoivoisina yrityksinä tehdä maali pienestä kulmasta.

–Totta kai tulos lämmittää, mutta hyökkäyspeli ei ollut sellaista, mitä joukkueelta vaadittiin. Välillä hyökättiin, vaikka kiekko ei ollut hallussa. Omalla puolustusalueella peliä toteutettiin hienolla tavalla, mikä oli luettavissa tulostaulultakin, Härkönen kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Arttu Likola viihtyi RoKin puolustuksen keskellä.

KeuPa HT:n avausmaali syntyi, kun Jesse Pelamon voittaman aloituksen jälkeen Janne Kumpulainen laukoi lusikkapuolelta maalin edestä 1–0 -osuman RoKia pystyssä pitäneen maalivahti Rasmus Reijolan selän taakse. Kumpulaisen maali oli henkisesti tärkeä, sillä RoKin tekemä avausmaali olisi kasvattanut KeuPa HT:n hyökkäyspelin tuskaa entisestään.

Pitkään ei riemua keuruulaisleirissä kuitenkaan riittänyt, sillä puolitoista minuuttia myöhemmin RoKin Otto-Eemeli Linke viimeisteli maalin edestä 1–1 -tasoituksen.

Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia saada kiekkoa maalintekosektorille keskelle. Joukkue painosti RoKia pitämällä kiekkoa hallussaan hyökkäysalueella, mutta maalintekoyritykset kuivuivat ruuhkiin ja laidoille.

Päätöserässä KeuPa HT sai juonta hyökkäyspään kuvioihin. Illan kotijoukkueen hahmoksi noussut Mikko Lahtinen tuuppasi siniviivalta painavan jäävedon, joka upposi Reijolan selän taakse. RoKi pystyi Lahtisen maalin jälkeen painostuksen poikaseen, mutta KeuPa HT:n maalivahti Samuli Tervo oli tarkkana maalinsa suulla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Aleksi Luhtalammella oli heti ottelun alkuminuuteilla huippupaikka, mutta Rasmus Reijola kahmi Luhtalammen laukauksen räpyläänsä.

Ajassa 47.47 alkoi näkyä ratkaisun makua, kun Samuel Salonen vapautti Samuli Ratisen läpiajoon. Ratinen ujutti kiekon Reijolan längistä sisään: 3–1. Kaksi viimeistä maalia KeuPa HT teki RoKin tyhjään maaliin, kun vieraat hakivat kavennusosumia ilman maalivahtia.

–Kyllä me ansaitsimme voiton. Olimme vastustajaa sen maalin kaksi edellä. Mutta hyökkäyspäässä on paljon parannettavaa. Samuli Tervo oli maalilla hyvä ja puolustuspeli toimi. Iloitaan siitä ja parannetaan tekemistä joukkueena, Härkönen sanoi ja siirsi ajatukset jo perjantai-illan Jokipojat-otteluun.

KeuPa HT-RoKi 5–1 (0–0, 1–1, 4–0)

1. erä: maaliton.

2. erä: 34.27 1–0 Janne Kumpulainen (Jesse Pelamo), 35.56 1–1 Otto- Eemeli Linke (Ville Heikkinen-Rasmus Smedberg).

3. erä: 42.00 VT 2–1 Mikko Lahtinen (Juuso Mörsky-Pelamo), 47.47 3–1 Samuli Ratinen (Samuel Salonen-Lahtinen), 55.58 AV TM 4–1 Aleksi Luhtalampi (Lahtinen-Sebastian Kauppila), 56.35 AV TM 5–1 Arttu Likola (Paavo Tyni-Waltteri Lehtonen).

Rangaistukset: KeuPa HT 3x2 min., RoKi 2x2 min.

Torjunnat: Samuli Tervo KeuPa HT 8+5+9=22, Rasmus Reijola RoKi 9+15+6=30 (poissa 55.09–55.58 ja 56.15–56.35).

Yleisöä: 426.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos