KeuPaHT - IPK lauantaina tulokseen 5-6 - Urheilu - Suur-Keuruu

KeuPa HT tarjosi maalirikkaan lauantai-illan

Waltteri Lehtosen maali vei KeuPan toisessa erässä johtoon, mutta kolmannessa erässä kotijoukkueen otteet alkoivat lipsua ja lopussa juhli IPK.

27.10.2018 20:34 | Päivitetty 27.10.2018 20:37

Edellisen pelin jälkeen todettu tunkkaisuus oli tiessään kun KeuPa palasi kotihalliinsa lauantaina. Vastustajaksi saapunut IPK ja KeuPa tarjosivat vauhtia koko rahan edestä. Villisti kannustanut kotiyleisö joutui poistumaan yöhön tappio niskassaan, sillä voitto matkasi Iisalmeen jatkoajan jälkeen lukemin 5-6 (2-1, 2-3, 1-1, 0-1).

–Välillä on mietitty, että mitä tehtäisiin kun ei saada maaleja, Niko Härkönenpohti pelin jälkeen

–Tomaksen isäErkka Westerlundvinkkasi, että pitää päästää vähemmän. Ei tänään onnistunut, mies jatkoi filosofisesti.

Avauserän jälkeen jäätä ei olisi tarvinnut ajaa kuin vieraspäädystä, niin selkeää KeuPan paine oli. 

Yli 16 minuuttia tarvittiin, ennenkuin KeuPa onnistui tekemään helpottavan avausmaalin. Maalinteosta vastasi Jesse Pelamo. Syöttäjiksi Merkattiin Janne Kumpulainen ja Paavo Tyni.

IPK vastasi ja kokeili onneansa. Maalin arvoinen ropellikiekko kulmasta yllätti KeuPan ja peli oli hetkessä tasan.

KeuPa oli kuitenkin hengessä mukana ja Arttu Likola antoi samalla mitalla takaisin. Heti IPK-tasoituksen jälkeen mies sivalsi isännät jälleen johtoon Samuel Salosen syötöstä. Apina lähti tuuletuksessa selästä ja kotijoukkueen riemu sytytti viimeisetkin katsomosssa värjötelleet.

Erätauolle lähdettiin maaliryöpyn jälkeen kotijoukkueen johtolukemista 2-1.

– Kyllä meillä on pientä apinaa ollut selässä. Viimeinen terävyys on puuttunut paikoissa, puolustuksessa pirteästi luutinut Tyni kommentoi erätauolla.

Maalintekokilpailut jatkuvat 

Toinen erä tarjosi lisää mannaa lämmenneelle kotiyleisölle. Ensin kihautti IPK ja nousi jälleen tasoihin Aatu Hämäläisen maalilla ajassa 23.36. 

Sitten Waltteri Lehtonen kirvoitti yleisön huutamaan johtomaalillaan ajassa 26.07 ja heti perään Aleksi Luhtalampi ampui IPK-vahti Aleksi Aution vaihtoon 4-2-maalillaan.

Aution paluu oli nopea, sillä jo seuraavalla katkolla vierasjoukkue palautti luottovahtinsa maalinsuulle KeuPa-aallon tukkeeksi.

Johtuiko sitten maalivahtikierroksesta vai mistä, mutta vieraat eivät jääneet surkuttelemaan KeuPan vyöryä. IPK Kampesi kavennuksen erän puolivälissä Taneli Siikaluoman toimesta. 

Muutama hetki tästä eteenpäin ja peli oli jälleen tasan. IPK:n tasoituksesta vastasi Riku Korhonen. Maalin myötä oli KeuPan vuoro tarkentaa suunnitelmiaan ja Härkönen kutsui koolle aikalisän.

Hengähdys toikin peliin järkeä ja KeuPa otti taas kuskin paikan. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ylivoimallakaan ja näin päätöserää jäätiin odottelemaan mehukkaissa 4-4-lukemissa. Mainittu tunkkaisuus isäntien pelissä loisti poissaolollaan ja kaivattu raikkaus oli löytynyt, tosin ehkä tarkkuuden kustannuksella.

– Luultiin, että tehdään vaan maaleja, Härkönen kommentoi toista erää.

Kun on vauhtiin päästy, niin antaa mennä vaan

Kolmatta erää ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun alulle saatu maaliryöppy sai jatkoa. Tällä kertaa oli Salosen vuoro onnistua maalinteossa, Tynin ja Alex Lindroosin toimiessa esityön tekijöinä.

Tämän jälkeen maalinteko tyssäsi, mutta hurlumhei jatkui. Maalipaikkoja ja ylivoimahyökkäyksiä aukeni kuin liukuhihnalta molempiin päihin.

Loppua kohti IPK käänsi pelin KeuPan päätyyn, isäntien keskittyessä johtoasemansa säilyttämiseen. Lopulta IPK onnistui. Peliä oli jäljellä 1.44 Kun vieraat runnoivat kiekon maaliin. Tuomari tarkasti tilanteen videolta ja taululle merkattiin Janne Koposen tasoitus lukemiin 5-5.

Jatkoaika oli KeuPalle vaikea, sillä joukkue joutui pelaamaan melkein täyden alivoiman varsinaisen peliajan lopulla tuomitun jäähyn myötä. KeuPa kuitenkin kesti miehekkäästi ja sai myös paikkansa alivoiman päättymisen jälkeen. Kokonaisuutena IPK hallitsi kiekkoa ja siten taistelua lisäpisteestä. Voittomaali ja pelin ratkaisu syntyi paineen myötä ajassa 63.52 Topi Piipposen kierrettyä avopaikkaan maalin eteen.

– Värikäs ja viihdyttävä ilta. Haluan kokea, että ansaittiin voitto. Olen tosi ylpeä joukkueesta, vieraskäskijä Janne Sinkkonen summasi taiston.

– Meillä riittää tekemistä siinä miten johdossa tai tasatilanteessa pelataan. Vähän äkkiä ruvetaan roiskimaan, Härkönen kertasi vielä isäntäjoukkueen ongelmakohtia.

Pelit Keuruulla jatkuvat keskiviikkona, kun vieraaksi luistelee RoKi Rovaniemeltä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset