KeuPa kaatoi TUTO:n viidennessä finaalissa – maanantaina katkon paikka

Sarja jatkuu maanantaina Turussa ja KeuPa nappaa voittaessaan mestaruuden.

14.4.2018 19:21

Viidennessä Mestis-finaalissa oli kaikkea sitä, mitä finaalipeliltä sopii odottaa. Kovavauhtisen väännön vei lopulta KeuPa HT lukemin 3–1 (1–0, 0–0, 2–1). Näin sarja on lukemissa 3–2 ja KeuPalla on mahdollisuus napata Mestaruus maanantaina Turussa.

Eilisen pelin jälkeen sarjan vaakakupit näyttivät kallistuvan TUTO:n suuntaan, mutta KeuPa HT ei menneitä muistellut. Vierasjoukkueen hermokontrolli oli jälleen koetuksella, kotijoukkueen painaessa ja täpötäyden hallin kannustaessa villisti.

–Oma peli kuntoon, Niko Härkönen KeuPa-valmennuksesta kommentoi ottelun alla ja lupaili vahvaa kiekollista otetta.

TUTO sortui avauserässä jäähyilemään kolmen kaksiminuuttisen ja Kalle Valtolan kympin edestä. KeuPan hurja hyökkäysarsenaali ei jättänyt tätä hyödyntämättä, vaan Markus Jokinen vei isännät johtoon hiukan ennen erän puoliväliä toisella ylivoimayrittämällä.

Erän lopussa nähtiin vielä tasajäähyt väkivaltaisuudesta, mikä kuumensi entisestään hurjana käynyttä TUTO-valmennusta.

Toinen erä oli kirkkaasti KeuPan heiniä. Lassi Lehtiselle kirjattiin vain kaksi torjuntaa, kun taas TUTO-virkaveli Julius Pohjanoksa joutui venymään kiekon eteen 11 kertaa. KeuPa painoi ja painoi, mutta lisämaaleja ei saatu aikaiseksi. Näin kolmanteen erään siirryttiin kutkuttavasti maalin erolla.

Toisessa erässä nähtiin myös erikoinen tilanne, kun Jere Heleniuksen menettämä maila päätyi TUTO-aitioon, jossa vierasjoukkue katkaisi sen. Tarkempia yksityiskohtia tapauksesta ei liiennyt, mutta jonkunlaista tutkintaa lienee luvassa liiton taholta.

–Kaksi erää vietiin mennen tullen, KeuPa-käskijä Mikko Heiskanen kommentoi.

Kolmannessa erässä KeuPa joutui alivoimalle reilun viiden minuutin jälkeen. Joukkue taisteli ja piti TUTO:n poissa tekopaikoilta. Välittömästi Mikko Lahtisen jäähyn loputtua Jokisen ketju käänsi pelin ja tuplasi maalin edestä KeuPan johdon. Maalinteosta vastasi Miro-Pekka Saarelainen, syöttäjiksi merkattiin Jesse Pelamo ja Jokinen.

Maalin jälkeen TUTO sai uuden ylivoiman, jota se ei tällä kertaa jättänyt käyttämättä. Peleihin palannut Niclas Lucenius iski kiekon reppuun ajassa 47.41 ja kavensi näin lukemiksi 2–1.

Vielä tämänkin jälkeen KeuPan vaikeudet jatkuivat jäähyjen myötä. Joel Sundin 2+10 minuuttia tarjosi vieraille paikkaa tasoitukseen, mutta isännät kestivät upeasti.

TUTO sai paineen KeuPa-maalille ja teki loppuerästä isännille hankalan. KeuPa kuitenkin halusi voittoa selvästi enemmän ja ratkaisi ottelun Jokisen iskiessä loppulukemat tyhjiin.

–Ottelu oli selvästi fyysisin näistä finaalikamppailuista, TUTO-valmentaja Miika Elomo kommentoi taiston tauottu ja kehaisi samalla Heiskasta ja KeuPaa.

–Haluan saman energian joukkueelleni kuin kaverilla tässä vieressä, mies naurahti jatkoksi.

Sarja jatkuu maanantaina Turussa ja KeuPa nappaa voittaessaan mestaruuden. Ellei ratkaisu synny maanantaina, pelataan ratkaiseva seitsemäs ottelu keskiviikkona Keuruulla.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos