KeuPa HT aloitti Mestis-finaalit - Ensimmäinen kiinnitys TUTO:lle

Joonas Niemelän jalkatyö maalin tuntumassa poiki kavennusmaalin, joka antoin hetkeksi toivoa toisenlaisesta lopputuloksesta. Toisin kuitenkin kävi.

6.4.2018 22:28

Perjantaina Keuruun jäähallissa pelatussa ensimmäisessä finaalissa TUTO oli paremman pelituntumansa myötä niukasti parempi ja kuittasi ensimmäisen kiinnityksen pokaaliin lukemin 2-4 (0-2,1-0,1-2).

– Mitään hätää meillä ei ole. Tänään nähtiin, että oma peli riittää, KeuPa-käskijä Mikko Heiskanen valoi uskoa tulevaisuuteen.

Vastaan asettunut TUTO omaa perinteiden lisäksi rautaisen pudotuspelikokemuksen ja Mestiksen kirkkainta pokaalia joukkue nosteli viimeksi vuonna 2008. KeuPa HT:n valttina sarjaan lähtiessä oli runkosarjan voitolla osoitettu tekemisen laatu ja eritoten sarjan kuumin hyökkäys.

Liekö TUTO:n kokemus vai KeuPan pitkä pelitauko vaikuttanut, mutta avauserästä muodostui isännille hankala. Kenttätapahtumissa kotijoukkue oli jopa hitusen edellä, mutta TUTO iski erän ainoat maalimerkinnät.

Kalle Valtola vastasi molemmista osumista. Avausmaalin mies viimeisteli komealla ranteella siniviivalta ja toisen kerran kova rannelaukaus heilutti KeuPa-verkkoa B-pisteen kaarelta. TUTO:lla oli myös rangaistuslaukaus erän puolenvälin tienoilla, mutta tämän kotivahti Lassi Lehtinen selvitti upeasti.

Avauserän kuluessa KeuPakin sai mahdollisuutensa. Isäntäjoukkue kuitenkin pomputti kiekkoa ratkaisun paikoissa, eikä tavaramerkiksi muodostunut iloinen hyökkäyspeli tahtonut luonnistua.

–Oltiin valmiina peliin, TUTO:n valmentaja Miika Elomo naulasi joukkueensa avauserän menestyksen.

– Ensimmäiset puolitoista erää hävittiin, menkööt se sitten jännityksen tai minkä vain syyn piikkiin, Kotijoukkueen Heiskanen manaili.

Toiseen erään KeuPa löysi pelituntuman ja käänsi hallinnan selvästi TUTO-päätyyn. Monien loistopaikkojen jälkeen Aleksi Luhtalampi avasi isäntien maalitilin runnomalla paluukiekon sisään.

Erä ei tarjonnut lisäosumia hyvistä paikoista huolimatta.

Kolmannessa erässä nähtiin ottelun ratkaisu. Aki Juuselan TUTO-maali ja Joonas Niemelän kavennus veivät pelin loppuhetkille maalin erolla.

Pari minuuttia ennen loppua KeuPa haki tasoitusta aikalisän ja kuudennen kenttäpelaajan myötä, mutta mikään ei riittänyt. Juusela iski illan toisensa tyhjiin ja ratkaisi näin tiukan illan TUTO:lle.

– Huikea tunnelma hallissa, myös vieraskäskijä Elomo suitsutti ja ei suotta. Tuhatpäinen kotiyleisö teki perjantaista hienon kiekkoillan, joka jätti vielä sopivasti sattumia hampaankoloon.

Sarjan ja Mestiksen voittoon vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Turussa sunnuntaina.

Sebastian Kauppilaa pelin kulku mietitytti, kun sitä tahkottiin tappioasemassa. Vaihtoaitiossa kuitenkin tuntui olevan itsevarmuutta ja tahtoa, joten finaalisarjassa tullaan taistelemaan viimeiseen asti.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos