Loppu hyvin, kaikki hyvin – KeuPa HT:lle voitto päätöserän taistelunäytöksellä

Maaginen Lehtinen. TuTon Niklas Näppi joutui polvistumaan maalivahti Lassi Lehtisen torjuntojen edessä.

11.4.2018 22:32

TUTon päävalmentaja Miika Elomo löysi syyn joukkueensa vierastappioon keskiviikkoiltana Keuruulla: kotijoukkueen maalin tolpat.

–Tämä ei ole mitään ylimielisyyttä, vaan rehellisyyttä. KeuPa HT:n maalin tolpat pelastivat voiton kotijoukkueelle, Elomo selitti lehdistötilaisuudessa.

Se oli Elomon näkökulma. Monen muun näkökulmasta kotijoukkue raatoi ja taisteli itselleen ansaitun voiton, johon tarvittiin omaa osaamista ja uskoa omaan pelitapaan. KeuPa HT otti toisen kiinnityksen Mestis-mestaruuteen 2–1 (1–1, 1–0, 0–0) -kotivoitolla.

Erien aikana voimasuhteet jäällä vaihtuivat, mutta KeuPa HT:n taisteluilme ja liike olivat askeleen turkulaisia edellä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

KeuPa HT pyöritti myllyään avauserässä TuTon päädyssä miten halusi.

–Olimme sitkeitä ja pelasimme nöyrästi. Avauserä oli meidän kaikilla mittareilla. Toisessa erässä pelasimme huonosti siniviivat ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Onneksi Lassi (Lehtinen) otti kiinni laukaukset, jotka johtuivat meidän virheistä. Päätöserän loppu tiivisti kaiken. Aivan huikea jäähyn tappo pelin viimeisellä minuutilla ja ansaittu voitto, kommentoi ottelun voittomaalin viimeistellyt Waltteri Lehtonen.

Avauserässä TuTo joutui puolustuskannalle aloituskiekosta lähtien. KeuPa HT pysyi kiekossa kiinni ja piti pelin painopisteen tiukasti vierasjoukkueen puolustusalueella. TuTo kykeni vain yksittäisiin, lyhyisiin hyökkäyksiin, jotka nekin ajautuivat kulmiin. Ottelun avausmaalin syntyi ensimmäisen erän puolen välin jälkeen. Joona Erving syötti siniviivalta b-pisteelle Markus Jokiselle, joka otti kiekon rystypuolella vastaan ja laukoi saman tien kämmenpuolelta kiekon ohi Julius Pohjanoksan.

TuTo tuli tasoihin erän lopussa ylivoimalla. Miro-Pekka Saarelainen sai kaksiminuuttisen huitomisesta, eikä vierasjoukkue paikassaan erehtynyt. Kalle Valtola pääsi hyvin rakennetun maskin takaa siniviivan alta laukomaan kiekon Lehtisen kilpikäden ylänurkkaan.

Toisessa erässä peli tempo hieman laski ja TuTo pääsi peliin paremmin mukaan. KeuPa HT ei kyennyt enää avauserän kaltaiseen hallintaan, vaikka pelasi aktiivista kiekkoa etenkin keskialueella. Peli ajautui laidoille, jossa laji muuttui pystypainiksi ja väännöksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ei kiekon tarvitse aina olla totista. Joona Ervingillä ja Niko Ahoniemellä oli hauskaa pelin tiimellyksessä.

Hieman puolen erän jälkeen KeuPa HT:n neloskenttä hyökkäsi sisään vasemmalta laidalta. Riku Tiaisen laukauksen TUTo-vahti Julius Pohjanoksa vielä torjui eteensä, mutta kun paikalle ei ollut puolustajia, Waltteri Lehtonen löi re-boundin avoimesta paikasta tyhjään maaliin ajassa 31.28.

TuTo oli lähellä johto-osumaa hetkeä myöhemmin, kun Timi Lahtinen laukoi kiekon tolppaan Lassi Lehtisen selän taakse. Keuruulaisten onneksi kiekko kimposi kentälle, josta puolustajat hoitivat sen ulos puolustusalueelta.

Päätöserä ja erityisesti sen loppu huipensi trillerimäisen kiekkoillan Keuruun jäähallissa. Kotijoukkue joutui puolustamaan entistä enemmän, kun TuTo haki tasoitusta vimmatusti. Kiekko pyysi pitkiä aikoja KeuPa HT:n alueella.

TuTon valmennusporras otti lopussa Pohjanoksan pois maalilta ja yritti kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta. Kun vielä ajassa 59.01 Jesse Pelamo joutui jäähylle mailasta kiinnipitämisestä, oli ottelun viimeinen peliminuutti huikeaa taistelua. TuTo ei saanut rauhoitettua ylivoimaansa kuntoon. Pelikello tikitti KeuPa HT:n pussiin, ja kun aivan lopussa Lassi Lehtinen koppasi vielä Niklas Näpin kovan laukauksen haltuunsa, TuTo nujertui.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Varjojen mailla. TuTon Niclas Lucenius palasi pitkän pelikieltonsa päätteeksi kaukaloon Keuruulla. Mies ei viihtynyt KeuPa HT:n voittojuhlissa.

–Äärimmäisen kova taistelu, joka toi vain yhden kiinnityksen. Rimaa pitää saada jatkossa korkeammalle. Välilä oltiin kanveesissa ja välillä noustiin. Nyt vähän palautellaan ja aletaan keskittyä perjantain kohtaamiseen, KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen tiivisti lyhyesti lehdistötilaisuudessa.

KeuPa HT-TuTo 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

1.erä: 11.50 1–0 Markus Jokinen (Joona Erving-Jesse Pelamo), 17.42 YV 1–1 Kalle Valtola (Niclas Lucenius).

2.erä: 23.49 videotarkistus: KeuPa HT, ei maalia, 31.28 2–1 Waltteri Lehtonen (Riku Tiainen-Lauri Huhdanpää), 34.47 videotarkistus: TUTo, ei maalia.

3.erä: maaliton.

Rangaistukset: KeuPa HT 4x2 min. + Riku Tiainen 10 min., TuTo 4x2 min.

Torjunnat: Lassi Lehtinen KeuPa HT 7+9+10=26, Julius Pohjanoksa TuTo 9+5+6=20 (poissa 57.36–60.00).

Yleisöä: 867.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos