Onnittelut kaikille äideille

Äitienpäivällä on merkitystä meille jokaiselle.

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Päivällä on erityinen merkitys meille jokaiselle lapsuuden ja vanhemmuuden kokeneelle.

Äideillä on kiistatta suuri merkitys lapsilleen, ja laajemminkin yhteiskunnassa. Lapsistahan sanotaan, että minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Lapsiaan kasvattaessaan äidit siis luovat tulevaisuuden Suomea ja yhteiskuntaa. Se on paljon se. Äidit ovat merkkipäivänsä ansainneet.

Mediassa äitiys näyttäytyy monesti raskaana elämänvaiheena, usein ongelmien tai jaksamisen kautta. Varmasti äitiys vaatiikin voimia ja monenlaista muutakin taitoa ja osaamista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että yksi suurimmista asioista äitiydessä on valtava, kaiken nielevä rakkaus lapsen ja vanhemman välillä. Äitiys tuo elämään iloa, tarpeellisuuden tunnetta ja velvollisuudentuntoa sen positiivisimmassa merkityksessä.

Tänä vuonna Tasavallan Presidentti palkitsee 39 äitiä kunniamerkeillä arvokkaasta työstä lasten ja perheiden hyväksi. Multialainen Taimi Jurvanen on yksi palkittavista kasvattajina ansioituneista äideistä ja hän vastaanottaa Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein.

Suur-Keuruu onnittelee lämpimästi häntä ja kaikkia äitejä keväisen juhlapäivän johdosta.

Kirjoittaja on uutistuottaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos