Kaikki tieto tuulivoimasta on tarpeen

Lehmikorven hankkeesta järjestetty yleisötilaisuus osoitti myös paikallistuntemuksen tärkeyden.

Ensimmäisen Keuruulla käynnistyneen tuulivoimahankkeen tämänhetkistä tilannetta esiteltiin keskiviikkona kaikille asiasta kiinnostuneille.

Illan teemoina olivat Lehmikorven alueelle Pihlajavedellä suunnitellun tuulivoima-alueen kaavoitusprosessi ja ympäristövaikutusten arviointi.

Niiden kulun ja nykytilanteen esittelystä aktiivisten kuulijoiden kysymykset laajensivat keskustelun paljoon muuhunkin tuulivoima-asioissa mieliä askarruttavaan.

Niin pitikin käydä. Tuulivoima, tuulivoimaloiden rakentamisen ja valmiiden voimaloiden toiminnan vaikutukset mietityttävät ja huolettavat etenkin voimala-alueiden lähellä asuvia ja lomailevia monin tavoin. Siksi on hyvä, että kysymyksiin vastataan ja huolia hälvennetään. Tiedolla.

Näin tekivät Lehmikorpeen tuulivoimaa suunnittelevan yhtiön edustajat sekä alueelle kaavaa laativat ja tuulivoiman ympäristövaikutuksia arvioivat asiantuntijat ja viranomaiset Keuruulla keskiviikkona.

Lisäksi kuulijoille selvisi, miten ja kuinka monelta kantilta suunniteltujen tuulivoimaloiden vaikutuksia selvitetään, tutkitaan, arvioidaan ja puntaroidaan ennen kuin suunnitelmia ryhdytään toteuttamaan.

Hankkeen suunnittelijat, valmistelijat ja toteuttajat puolestaan saivat suunnittelualueen tuntevalta yleisöltä arvokasta tietoa huomioitavaksi suunnittelun jatkuessa. He myös osoittivat ottavansa paikallistuntemuksen vakavasti; esitetyt huomiot ja paikallisasiantuntijoiden yhteystiedot kirjattiin tarkasti muistiin.

Näin tulee toimia. Tieto ei aina tuo tuskaa. Päin vastois, avoimin mielin puolin ja toisin jaettuna ja vastaanotettuna se usein helpottaa.

Harri Mertaniemi

harri.mertaniemi@sanoma.com

Kirjoittaja on Suur-Keuruun toimittaja

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos