Kesällä ylpeästi keurismin ytimessä

Kirjoittaja kannustaa kaikkia keuruulaisia tulevana kesänä olemaan avoimia ja uteliaita uusille tuulille.

Keuruun kaupunginjohtaja Noora Pajari

Vaikka vappu vietettiin perinteisesti koleassa säässä ja villasukat jalassa, etenee kevät jälleen kohti kesän valoisia iltoja. Talvi ei ole Keuruulla kesää huonompi, mutta kyllä meistä jokainen varmasti tunnustaa sen, että kun Keurusselkä kimmeltää ja aurinko lämmittää hipiää, näyttää myös Keuruu meille parastaan. Lähestyvä kesä tuo meille monien mökkiläisten lisäksi kattavan kavalkadin hienoja tapahtumia ja luonnon parasta loistoa.

Olen paljon pohtinut sitä, osaammeko hyödyntää keuruulaisuuden ja paikkakuntamme parhaat puolet meille voittoisalla tavalla? Nyt kun meille saapuu vierailijoita läheltä ja kaukaa, osa pysyvämpiä kuin toiset, on hyvä miettiä miten me viestimme kodistamme. Annammeko yhteisöstämme sellaisen kuvan, että tänne tekee mieli jäädä pidemmäksikin aikaa–houkutteleeko ympäristömme vierailun sijaan pysymään? Osaammeko tuoda esiin kaikki ne hienot asiat, jotka meillä Keuruulla on?

Keuruun kaupunki on työstänyt jo lähes vuoden viestintäänsä ja markkinointiaan uuteen kuosiin. Alkuvuodesta hyväksyttiin uusi viestintästrategia ja kevät on kulunut markkinointisuunnitelmaa ja ensimmäistä tunnettuuskampanjaa valmisteltaessa. Kun olemme ensimmäistä kertaa tekemässä jotakin uutta, täytyy monia asioita rohkeasti kokeilla, koska tietoa toimivuudesta ei yksinkertaisesti ole. Olemme siis oppimismatkalla, mutta jostain on ennakkoluulottomasti aloitettava.

Lisäksi olemme ryhtyneet kehittämään Keuruulle retkeilyaluetta, joka tulisi tulevaisuudessa toimimaan sekä nykyisten keuruulaisten vapaa-ajan lähteenä että uusien vierailijoiden houkuttimena. Retkeilyalue tukisi toimiessaan myös alueen elinkeinopalveluita. Metsä, järvet ja retkeily ovat todistetusti keuruulaisille mieluisimpia tapoja viettää vapaa-aikaa, miksi emme avaisi tätä mahdollisuutta laajemmalle?

”Keuruulaisista löydetty keurismi pitää sisällään aimo annoksen luonnonvoimaa, itseironiaa ja ylpeyttä elämästä Keuruulla.”

Keuruun imago ja houkuttelevuus eivät ole kuitenkaan pelkästään strategioita, uusia alueita tai maksettuja kampanjoita. Tärkeintä markkinointia on se, miten me keuruulaiset itseämme tuomme esiin. Olemmeko me paikkakuntaamme eteenpäin vievä voima, vai olemmeko menneisyyden jarruna? Olemmeko avoimia uusille asioille, vai pidämmekö kiinni vanhasta, vaikka se ei enää toimisikaan?

Kaikkien perinteiden ja paikkakunnan historian ei suinkaan kuulu jäädä unholaan ja väistyä uuden tieltä. Oleellista on yleinen ilmapiiri ja se, mitä asioita korostamme muiden nähtäville. Perinteikkäistä asioista voi puhua ihaillen ja ylpeydellä, eikä se vähennä huomisen mahdollisuuksia. Harvoin olen kuitenkaan kuullut ihmisten houkuttuvan paikkakunnista, jotka mainostavat itseään takapajuisina. En ole myöskään kuullut kenenkään unelmana olevan asua yhteisössä, joka koostuu negatiivisista arkiankeuttajista ja valittajista.

Kuvani Keuruusta on päinvastoin se, että täällä ollaan valmiita innoissaan kohtaamaan niin uusia ihmisiä kuin asioitakin. Perinteikkyys yhdistyy luonnollisella tavalla tulevaisuuteen katsovaan asenteeseen. Itseasiassa moni asia on meillä niin hyvin, ettemme aina itsekään sitä huomaa, vaan tarvitsemme matkailijan sen meille kertomaan. Keuruulaisista löydetty keurismi pitää sisällään aimo annoksen luonnonvoimaa, itseironiaa ja ylpeyttä elämästä Keuruulla. Ja vaikka asuisikin muualla, jokainen voi olla keuristi omalla uniikilla tavallaan. Tulevana kesänä kannustankin kaikkia keuruulaisia keuruuntumaan ja olemaan avoimia ja uteliaita uusille tuulille. Toivotaan, että hillitty hillittömyytemme tarttuu Keuruulla kesää viettäviin vierailijoihin!

Noora Pajari

Kaupunginjohtaja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos