Sanasia Keuruun liikenteestä

Kirjoittajan mielestä nopeusmittariin tuijottaminen vie huomion pois liikenteestä.

Muun muassa Kangasmannilantiellä Keuruulla kuljettajat ajoivat alkuvuodesta tehtyjen ajonopeusmittausten perusteella lähes poikkeuksetta ylinopeutta.

Suur-Keuruun numerossa perjantaina 21.4.2023 oli kirjoitus ylinopeuksista Keuruulla. Tuli mieleen vävypojan kommentti, joka asuu Länsi-Suomessa, että kyllä täällä Keuruulla on autoilijat kohteliaita huomioidessaan jalankulkijat liikenteessä. Kun on tulossa suojatielle, niin autoilijat jo hyvissä ajoin hiljentävät ja antavat vapaan kulun jalankulkijalle. Kyllä heidän paikkakunnalla joutuvat jalankulkijat varomaan autoilijoita ylittäessään ajorataa suojatietä käyttäessään. Kiitos siitä keuruulaiset autoilijat!

Sitten näistä ajonopeuksista jokunen sana. Suur-Keuruun kirjoituksesta ei käynyt selville, paljonko se ylinopeus oli esimerkiksi Keuruuntiellä tai Vaasantiellä noin yleisesti.

Jos mennään siihen, ettei saa yhtään ylittää, se vie huomion nopeusmittariin eikä liikenteeseen. Se on paljon vaarallisempi kuin pieni ylinopeus. Missään tapauksessa en puolla ylinopeuksia. Poliisin näkyvää valvontaa voisi olla enemmän.

Turvallista liikennettä. Ollaan kohteliaita ja huomioidaan toiset liikenteessä. Yhteispelillä se sujuu.

Liikenneopettaja, autokoulun vt.johtaja, eläkeläinen

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos